Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Len
2673 příspěvků moje polička 26. června 2024 13:39

Já jdu dneska s pozitivním příspěvkem. V září čeká syna školka a doteď jsem to brala jako totální průser, citliví prominou. Jakýkoliv interakce s dětma byly hrozný, hrozný, totální panika, dětí si všímal jen jako nebezpečí, kterýmu je třeba se vyhnout.

Dějou se tu věci a interakce s dětma už začíná být i něco jinýho než panika z predátora, všímám si, že ho zaujaly i jinak. Jako kdyby se celkově nějak vyloupnul, víc komunikuje s dospělýma. Na posledním kroužku (po dvou letech chození) si dokonce hrál s jedním chlapečkem, házeli si míč a včera dokonce snesl chumel dětí venku, a smál se na podobně starý dítě, který se s náma bavilo. Jako je to pořád světelný roky daleko od vrstevníků, ale takovej progres jsem teda nečekala a s mužem oba čumíme, kde je naše dítě.

Jinak k tématu - se školkou to beztak bude mega náročný, a seznam, co nám poslali, co má dítě umět (to kupodivu celkem doplňujem) a hlavně slavná adaptace mě dost nakrkla. Hodlám si ale aspoň užít hezký léto.

Online Karja
44632 příspěvků moje polička 26. června 2024 13:56

Jimik

my to rozjíždíme velkým stylu příští týden, jsme pozvaný na jako řekla bych malou oslavu narozenin, ale ve velkém stylu, bude tam skákací hrad a pozvaný klaun (ale jako pořádnej, bude dražší než pořizovací cena toho hradu snad). Tak jako snad na to holky do svých narozenin zapomenou, asi řeknu, že je oslava celé rodiny:-D. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. června 2024 14:11

Gatita já mám ráda tu zahradní slavnost, to je venku, jinak je to tak, jak píšeš, málo místa a moc lidí. Hlavně u mladšího, ten má malou třídu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. června 2024 14:12

Karja noo, budeš to mít těžký. Syn má nejradši ty oslavy, kde se celé odpoledne lítá někde na hřišti, třeba do herny vůbec nechtěl.

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 26. června 2024 15:13

Len to zní jako senzační pokrok

jinak u nás třetí den školky a třetí úplně brutální hysterak cestou domu 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 26. června 2024 15:43

Potrefenáhusa Tlapkam, zo musí bejt náročný. Možná je to proto, aby ses začala taky těšit na prázdniny?

Pokrok je to úplně neskutečnej, syn to tak ale má se vším. Všechno dělá skokově, jen nikdy netušíme, co dozraje kdy. Teď ale vážně zíráme, nic mě u něj ještě tak nepřekvapilo. 

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 26. června 2024 17:09

Len bejva to teď nějak vyzivny, ale taky měla naprosto strasnej amok v neděli, to bylo bez školky, přijde mi to teď  čím dal horsi, ale zase se musím pochválit, ze až na malý excesy to docela zvladam. Alw někdy je to fakt tezky, jak jsou ty děti dvě a je potřeba je někam společně dostat 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 26. června 2024 17:12

Potrefenáhusa To jsi dobrá. Kolikrát si říkám, jak se dají některý situace ustát s více dětma, mně dost dává zabrat už jeden. Včera bylo malý zhrouceníčko, ale dva dny mě neviděl, tak jsem s tím počítala. 

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 26. června 2024 17:33

Len jo, někdy si rikam, jestli jsem se nepřecenila (pozde )

Offline Tabea
8093 příspěvků moje polička 26. června 2024 18:21

Len tvoje novinky se moc pěkně čtou. Jen tak dál!

Online Zuzuli
3764 příspěvků moje polička 26. června 2024 18:43

Len to je uzasne!

A s adaptaci tlapkam. Moje dcera jde uz do druhe skolky, kde za adaptaci povazuji to, ze prvni dva tydny si berou do tridy dite jen na hodinu, rodice nesmi do tridy, ani prvni den. Podle nich si dite pozvolna zvyka, podle me zkusenosti tam akorat nazenou do neznameho prostredi male triletacky samotne a po hodine je brecici vrati rodicum. Fakt nechapu, proc je takovy problem tam treba na prvni den pustit dite s doprovodem, aby se rozkoukalo. Kdyz tam ty deti stejne neji ani nespi. 

Online olte
751 příspěvků moje polička 26. června 2024 18:55
Reakce na Zuzuli:

Len to je uzasne!

A s adaptaci tlapkam. Moje dcera jde uz do druhe skolky, kde za adaptaci povazuji to, ze prvni dva tydny si berou do tridy dite jen na hodinu, rodice nesmi do tridy, ani prvni den. Podle nich si dite pozvolna zvyka, podle me zkusenosti tam akorat nazenou do neznameho prostredi male triletacky samotne a po hodine je brecici vrati rodicum. Fakt nechapu, proc je takovy problem tam treba na prvni den pustit dite s doprovodem, aby se rozkoukalo. Kdyz tam ty deti stejne neji ani nespi. 

​aby to nebylo těm ostatním dětem líto

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 26. června 2024 18:57

Zuzuli My máme přesně ten první den s rodičem a pak nazdar, stejný jako u vás, já bych tam ale potřebovala být mnohem víc. Mně dost překvapilo, když jsi to sem psala o původní školce, brala jsem ji za dost přátelskou. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 26. června 2024 19:01

olte Tím se pořád někdo ohání, ale přijde mi to jako nesmysl. Kdo je adaptovaný, rodiče tam nepotřebuje a kdo ho potřebuje a nemá, tomu se ta adaptace může dost protáhnout. Já se ohledně toho bojím možnýho regresu, ve chvíli, kdy oslavujem každej minikrůček vpřed. 

Offline letfenixa
10864 příspěvků moje polička 26. června 2024 19:02

Len fakt super správy!

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 26. června 2024 19:09

Len jakoby...i v nasi super respektujici skolce prosej, aby se rodice pokusili svoji pritomnost limitovat na minimum. Rano prijdem, udelame.spolu ukol, pak si zamavame a jdeme. Protoze jakmile se tam rano breci, zustavaj tam rodice, je tam jakykoliv dusno, rozhodi to i velky adaptovany dite. Moje dite se se mnou poprve nechtelo rozloucit letos na jare, po temer 2 letech bezproblemovy dochazky, pote co zazilo presne takhle stresujici rano pri nastupu novyho spoluzaka. Proste se seknul ze ne a nalepil se na me a tak jsme spolu byli na chodbe, objimali sjme se, ale proste jakmile jim zacinal dopoledni program, nedalo se delat nic jinyho nez ze jsem ho od sebe odtrhla a sla do prace. 

Ja si uvedomuju ze je porad rozdil kdyz tam jsi s ditetem rano klidne pul hodiny a pak ho tam nechas, oproti tomu kdyz ti dite mezi dverma vezme cizi zenska a cus za hodinu. Ale proste jeden rodic mezi ostatnima detma bez rodicu pri skolkovym programu nedela dobrotu.

Online Zuzuli
3764 příspěvků moje polička 26. června 2024 19:12

olte jo, ono je mnohem lepsi, kdyz tam rvou vsichni

Tohle je fakt argument jak neco. Rekla bych, ze kazdy rodic, ktery se o sve dite zajima, si tu pritomnost u adaptace zaridi. A kdo o to zajem nema, tak jeho diteti asi moc nepomuze, ze tam nebude mit doprovod nidko dalsi.

Moje dite, zvykle na kolektiv, na moji absenci, tesici se na skolku a ucitelky, ta hodina ve tride rvoucich deti bez rodicu, aby to nahodou nekomu nebylo lito, zpusobila sileny regres. Odevzdala jsem natesene dite a vyzvedla si malou trosku. Co mela pak nocni mury, pocuravala se... Kdyby mela trochu moznost se v klidu rozhlednou a ty ostatni placici deti by tam mohli utesit rodice, bylo by to mnohem lepsi. Ona vedlejsi statni skolka se stejnym poctem deti ve tride umoznovala neomezene dlouhou adaptaci s rodicem ve tride, klidne mesic. Umeli s tim pracovat. A taky tam diky jejich pristupu po roce prechazeli i deti z nasi skolky. Kdo chce, umi si s tim poradit, kdo ne, vymysli podobne kecy, jako aby to jinym detem nebylo lito, ze tam Maruska ma maminku. Deti, kouknete, jak ta Maruska v koute breci, nemusite ji aspon nic zavidet

Online Zuzuli
3764 příspěvků moje polička 26. června 2024 19:20
Reakce na 711990:

Ja si uvedomuju ze je porad rozdil kdyz tam jsi s ditetem rano klidne pul hodiny a pak ho tam nechas, oproti tomu kdyz ti dite mezi dverma vezme cizi zenska a cus za hodinu. Ale proste jeden rodic mezi ostatnima detma bez rodicu pri skolkovym programu nedela dobrotu.

​Tohle prave u nas bylo. Odtrhavani brecicich deti z naruce. A protoze jich museli behem deset minut odtrhnout patnact, tak si asi dovedes predstavit, jak to vypadalo. Jednou jsem v satne uz premluvila dceru, ze si tam pujde hrat, kdyz se ze tridy vyritila brecici holcicka za mamou, ze dveri se natahly ruce a stahly ji zpet. Takze dcera pak fakt nebyla ochotna tam dobrovolne jit. A uprimne, stat se mi treba v novem zamestani, ze jdu chodbou, z dveri se tam nekdo vyriti a nekdo ho zatahne zpet, tak asi taky zdrham

Ja jim dokonce v dotazniku, co nam poslali k adaptaci, pak psala, ze fakt nechapu, co tim, ze najednou nacpou do neznameho prostredi patnact vydesenych triletacku a pak nam je po hodine zase vyhodi ven, sleduji. Jestli by to fakt neslo udelat nejak lip, treba aspon nedelat to hromadne predani, kdy s detmi cekas pred zamcenymi dvermi, nez prijde ucitelka odemknout a nahnat je vsechny dovnitr, ale deti nejak vic v klidu prebirat treba v prubehu hodiny, hodiny a pul. At se v te satne nejak rozmelni a je cas nejak v klidu predat dite ucitelce a odejit, nez prijde zase dalsi dite. Tak jediny vysledek byl, ze to vytiskli na nastenku mezi ctyri pochvalne recenze a napsali tam, ze si mysli, ze to delaj dobre a nic menit nebudou.

Ale nikdo tu nepise nic o jednom rodici ve skolkovem provozu. Spis nechapu, ze neni mozne, aby se to dite ten prvni den v tom novem prostredi rozhledlo s nejakou blizkou osobou a zacalo tu skolkovou dochazku vice v klidu. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 26. června 2024 19:24

711990 Já to chápu. Ale nedokážu si představit, že by přítomnost jinýho rodiče u jinýho dítěte mohla udělat stejně velkej průser jako u citlivejch dětí ten přístup rodiče nám tu překáží, tak rychle zavřete dveře a nazdar.

Online Zuzuli
3764 příspěvků moje polička 26. června 2024 19:25

711990 ono je asi i trochu neco jineho, kdyz do soukrome prichazi nove deti i v prubehu roku do zavedene skupiny a kdyz ve statni skolce jsou tam vsichni prvniho zari poprve, bez moznosti se tam predem podivat.