Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Len
2673 příspěvků moje polička 28. června 2024 13:42

letfenixaUf, to musela být noc. Ať už je dobře

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 28. června 2024 18:43

continuity A člověk by tak doufal, že mojí dceru, která právě nastupuje do první třídy už ty problémy se středními školami nečekají... a když si tohle člověk přečte, tak to už abych se na ten stres začala psychicky připravovat

Offline Lenka22
2644 příspěvků moje polička 28. června 2024 19:09

DruI Po roce 89, když byl ve školách strašnej zmatek, co a z čeho ucit, co s ruštinářkama, kde vzit učitele angličtiny a hromada jinejch problémů, jsme si říkali se švagrovou, které šlo dítě asi do třetí tridy, že než půjde do školy moje dítě, v té době dvouleté, že bude školství dávno vyřešeno...no haha, zmítá se ode zdi ke zdi a nahoru dolů. V té době také zoufale chyběla místa ve školkách a školách atakdále. Fakt asi nikdo nečekal, že ani za třicet let nebude školství pořádně a systemově fungovat. 

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 28. června 2024 21:10

continuity tyvoletyvoletyvole!! "Poslouchejte co vám říká primátor Prahy"... já měla co dělat, abych to vůbec dočetla

Offline continuity
43010 příspěvků moje polička 28. června 2024 21:27

OliveOyl to, že je primátor mu dalo patent na rozum. Přijde mi ten rozhovor úplně neuvěřitelný. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. června 2024 21:37

continuity no tvl

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 28. června 2024 22:31

Lenka22 No já se ani ničemu nedivím. Když jsem nastupovala na střední školu, říkalo se, že budeme první ročník se státní maturitou... No a než státní maturitu opravdu zavedli, tak jsem stihla i odpromovat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. června 2024 22:36

DruI jo, to bylo taky vtipné období. My měli být ti, co jí fakt už budou mít ještě na Vánoce jsme nevěděli, jak teda budeme maturovat. Nakonec jí zavedli až několik let poté.

Offline Zuzuli
3764 příspěvků moje polička 29. června 2024 08:55

Evaeva DruI to jsme byli i my. Do vanoc bylo rozhodnuto, ze maturujeme statne, pripravovali jsem se na to. Ale my uz fakt byli ten posledni rocnik bez statni maturity, rok po nas uz byla

Offline Myrtila
5319 příspěvků moje polička 29. června 2024 09:09

DruI Evaeva Zuzuli Normálně jsem si to musela vygooglit, kdy nakonec byla státní maturita supštěná, protože už nám kdysi říkali, že se nás to bude týkat, ale nakonec tak nematuroval ani můj bratr o 5 let později (myslela jsem, že aspoň on už ano).
My jsme psali před maturitou nějakou její testovací verzi, ale výsledky byly asi někdy v červenci, tehdy v době předinternetové k nahlédnutí u ředitele školy, takže asi nikdo se tam podívat nešel, tipuju. Moc si to už nepamatuju, jenom že doplňovačka z angličtiny byla tak prostřílená, že se z toho kontextu prakticky nedalo určit, jestli se to odehrává v minulosti, přítomnosti, budoucnosti, nebo kdy vlastně. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2024 09:15

Myrtila za nás už byly nějaké testy normálně dostupné. Vím že v sextě jsme jen tak z voleje během hodiny dělali matiku a kromě věcí, co jsme ještě nebrali, nám to přišlo snadné. 

Pak si pamatuju ještě nějaké protesty proti, pár spolužáků tam bylo. Ale vím, že jsme spíš říkali, že je jedno jak budeme maturovat, ale hlavně už to chcem vědět jistě.

Offline Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 29. června 2024 09:59

Včera jsem se byla podívat na předávání vysvědčení, bylo to moc milé a dojemné, plus se loučili se dvěma spolužáky, kteří odcházejí jinam, to byl velký doják, byl tam fotokoutek a malé taláry, moc hezké. Jsem ráda, že jsem tam byla, nebyla jsem s Ríšou první den ve škole, tak aspoň poslední. Má samá pozitivní hodnocení, jedničky a áčka, jen z chování béčko, tomu se teda vůbec nedivím, sama bych mu napařila něco horšího.

Učitelka dala všem dárek - obálku, ve které je tenký fix, obálka, známka a adresa, a děti jí mají poslat během prázdnin dopis, nebo spíš pohlednici, po prázdninách si je společně prohlídnou a vytvoří z nich nástěnku. To je super nápad, moc se mi to líbí. Ríša už jí teda jeden pohled s přáním hezkých prázdnin předal u vysvědčení, bylo tam tolik chyb a napsané tak hrozně, že mě z toho polívalo horko.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2024 10:03

Pinot Noir to je vážně super nápad!

Offline continuity
43010 příspěvků moje polička 29. června 2024 11:08

Povesim Imogeny do průvanu, pěkně postupně, jak se narodily, ale půjdou obě.

Jednička si měla poslat přihlášku na ISIC, člověk by řekl, že to pro 15. leté dítě nemůže být problém. 

- mami, nemáš heslo k mému emailu?

A to byl teprve začátek. Řeknu ji, ať si ztáhne Google authentikator a ona si nainstaluje první, který na ni vyskočí. Digitální domorodci tvl! Digitální analfabeti to jsou!

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 29. června 2024 11:16

Pinot Noir my měli včera taky slavnost, bylo to krásný, až jsem malilinko pustila slzu. Všechny děti dostaly knihu (ty jsem vybírala paní učitelce já ❤️), paní učitelka jim všem vyrobila papírové kufříčky s prázdninovým deníkem, kam si mají zaznamenávat všechny možné prázdninové drobnosti (jakými dopravními prostředky jeli, kde byli, jaké bylo během léta počasí, s kým se potkali... Mají tam místo na lepení vstupenek, razítek, pohlednic...). Každé dítě dostalo kufříček ve své oblíbené barvě. Taky dostali adresu paní učitelky a mají jí poslat pohled, prý přijde i na oplátku od ní

Vysvědčení dostali klasické se známkami i slovní hodnocení, celá A4. A vše v deskách vyrobených na míru se jménem.

No jakože fakt smekám, to musely být týdny a týdny práce. Paní učitelka i asistentka jsou absolutně senzační.

Offline Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 29. června 2024 11:25

žluťásek ten prázdninový deník s lepením vstupenek, s úkoly, s mapou ČR na zaznamenání výletů + prázdninové výzvy (jíst meloun, přeskočit strouhu, jít si sám koupit nanuka atd.) dostal Ríša na konci školky. Byl na to ale malý, neuměl číst, ale letos jsme ho vytáhli a je to moc hezké. Ríša ho začal vyplňovat už tak od května.

Učitelky (vaše i naše) jsou fakt obdivuhodné. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2024 11:42

žluťásek to je teda vážně obdivuhodné!

Někde jsem četla, že si rodiče vyžádali adresy spolužáků (kdo chce samo), aby si o prázdninách mohli posílat pohledy vzájemně. To mi přišlo taky super. 

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 29. června 2024 12:13

Evaeva jo, je to pěkný a milý. Že paní učitelky jsou ochotné i o dovolené posílat svým žákům pohledy, to je fakt obdivuhodný. (Plus ještě cena pohlednice a známky krát pětadvacet dětí )

Offline continuity
43010 příspěvků moje polička 29. června 2024 12:15

Ty vaše učitelky jsou neuvěřitelné, u nás jednou jedna napsala adresu kridou na tabuli, už to mi přišlo jako nadstandart. 

Ten nápad s těmi pohledy se mi libi moc. 

Třídní od starší prý brečela, jen se doma dohadujeme, jestli to nebylo úlevou. Protože 4 roky se chovala tak, že ona je státní úředník a tohle je její práce (to těsně řekla), takže udela přesně to, za co je placená. Neměla jsem na ni za 4 roky ani telefon, na konzultační hodiny psala vzkazy, ať nechodíme, jestli nemusíme.  

Nový třídní na gymplu nám dal na sebe číslo na první třídní schůzce, takže to není tím, že děti jsou už velké.