Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2024 12:53

žluťásek to teda!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2024 12:57

continuity synova budoucí třídní rovnou říkala že na sebe číslo dát nechce, ať s ní komunikujeme oficiálními cestami. Což já teda plně chápu, rodiče jsou různí. A myslím, že leckde jim to i zakazují, je to prý právní problém, resp. asi by mohl být. I ve školce nemáme učitelky ve skupině, pokud nám chce něco vzkázat, obrací se na zástupce rodičů a ten to tam píše.

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 29. června 2024 13:13

Evaeva continuity Hele moje kamoska by mohla vyprávět, telefonáty v pátek v 5 odpoledne. Jednou ji dokonce volala jedna maminka v sobotu o půl 2 v noci, dcera s ní ani nebydlela, že jim hoří dům. Jako fakt. Ona tu práci žere, ale chápu, že kdo toho má až nad hlavu, nemá doma takovou oporu v peci o svoje děti, tak fakt chce mít padla. Zrovna minuly tyden nejak napsala ve skole detem, co neco znicily, ze bud se prizna jeden a nebo to uhradi cela skupina, s tim, ze to doresi pristi tyden....a fakt v patek 16:30 sms ,,muzu vam zavolat?,, A můžeš si vymezit hranice, ale spousta rodičů to nebude respektovat. Já mám navíc svoje číslo třeba od 16, nechtěla bych aby bylo v podstatě volne dostupné pro všechny. Ji píšou i děti, jako různé, a fakt kraviny. Nevím no, jestli bych ho dala takto plosne, zvlášť když je dnes všechno elektronicky a můžou ti napsat nějaký vzkaz. To bych ho spíš dala až na tom gymplu, kde počítám, že jsou děti už rozumné a rodiče snad taky nějak víc. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2024 13:20

Karja ano, přesně. Emaily si může zkontrolovat třeba i v neděli, aby odpověděla na něco akutnějšího, ale dát číslo veřejně by se mi taky nechtělo.

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 29. června 2024 13:53

Já to taky považuju za nadstandard a překvapili mě to, když nám hned na první třídní schůzce své telefonní číslo dala. Chápu to u těch malých dětí, že je občas potřeba něco vyřešit a je to nejjednodušší, ty mrňata všechno zapomenou a ještě si to nezařídí sami. 

My máme nadstandardní péči, paní učitelka nám píše co kdy kde, připomíná co mají mít na druhý den s sebou. Posílá fotky z akcí. 

Ale předpokládám, že s dalším ročníkem tohle už ustane, děti se musí naučit si na svoje věci myslet taky samy.

Offline continuity
43010 příspěvků moje polička 29. června 2024 14:03

Evaeva

Ty oficiální cesty jsou moc fajn, jenže když jedou někam mimo školu, tak je to bez toho čísla fakt napytel, pokud se něco stane.

Mít dítě v Anglie/na lyžáku s učitelem, který mě nebo jemu na sebe nedal cislo, musí být moc fajn. 

Fakt to není kvůli tomu, abych ho v neděli večer otravovala s úkoly. Třeba fyzikar na sebe číslo určitě nedal a stejně říkal muži (je to bývalý kolega), že mu rodiče o víkendu píšou, z čeho je ta pětka. Někteří lidé jsou prostě blbci, i když on tomu chodil dost naproti, protože jsem z fyziky neviděla jednou opravenou písemku, abych se třeba podívala, co dítěti nejde. 

Navíc ti otravove jsou resitelni - prostě ještě jedna SMS v neděli večer a vaše číslo bude zablokované. 

Offline letfenixa
10865 příspěvků moje polička 29. června 2024 14:04

Žiadnemu rodičovi ani žiakovi som za tie roky svoje tel.cislo nedala.

Offline continuity
43010 příspěvků moje polička 29. června 2024 14:06

Jinak na skolku v přírodě jsme dostali číslo na učitelku s pokynem, že pokud budeme mít potřebu máme volat večer mezi 9-10, že nám řekne, jak se ditku daří. 

My jsme teda nevolali, ale chápu,že to leckoho uklidní. 

Offline continuity
43010 příspěvků moje polička 29. června 2024 14:07

letfenixa

chodíš s nima na výlety? Co děláš, když se ti někdo zatoulá? U nás mívají i rozchod, třeba ve Vídni na tři hodiny. To si fakt neumím představit udělat a nemít na sebe navzájem kontakty. 

Online dorota
1231 příspěvků moje polička 29. června 2024 14:11

continuity Ak by učiteľ mal služobný telefón, tak svoje číslo by mohol dať rodičom s tým, že budú nastavené nejaké pravidlá, napr. nevolať cez víkendy, poobede len do istej hodiny, neskôr max. napísať sms a pod., resp. iné pravidlá by mohli byť dohodnuté počas výletov, zájazdov do zahraničia a pod., aby sa s ním rodičia vedeli skontaktovať. Ale nevidím dôvod na to, aby učiteľ dával svoje súkromné číslo rodičom. Aj učiteľ má právo na oddych a voľný čas, vypnutie.

Offline brrr
12332 příspěvků moje polička 29. června 2024 14:14

Já číslo na učitele mám, obvykle nám ho dali na začátku roku, případně je uvedeno třeba pod podpisem. Ale jestli jsou soukromé nebo pracovní (co prostě po práci vypnou) netuším, použila jsem ho snad jednou. Ale čísla znám i díky tomu, že volá vyučující mi kvůli nějakému průšvihu (ostříhal spolužáka, popral se, nosí do školy větší obnos peněz, ....).

Popravdě, tomu že nerozdávají kantoři svá osobní telefonní čísla, se vůbec nedivím. Když mám vyvěšený inzerát kvůli brigádě, kde je uvedeno volejte v pracovní době i ta doba, tak mi volají třeba v sobotu večer, v neděli v poledne, atd. Nemusím snad zdůrazňovat, že to jsou z devadesáti procent lidi, co se na té brigádě nikdy neobjeví.

Offline continuity
43010 příspěvků moje polička 29. června 2024 14:16

dorota ale však já neříkám, že musí zvedat telefony 24x7.

Já rikam, že je fajn mít na něj kontakt, když se něco děje, navíc já škole moje číslo dát musím. Taky nečekám, že mi budou volat z pleziru. 

Jinak moji klienti na mě kontakt mají, máme všichni číslo normálně v podpisu emailu a má ho kdekdo. já používám jedno jako služební i soukromé už 16 let, aniž by se mi dělo nějaké příkoří. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. června 2024 14:26

Karja Souhlasim, osobni cislo bych zakum neposkytla. 

Offline Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 29. června 2024 14:30

continuitydocela koukám, mám a měla jsem telefony zatím na všechny učitele, vždycky nám je dali na první schůzce, nebo jsou na webu. To je jako kdybych já odmítla dát klientům telefon, aby mě náhodou neotravovali s DPH o víkendu. Samozřejmě i mezi nimi se takoví najdou, tak jako otravové mezi rodiči, ale tak prostě neodpovídám, nezvedám. V noci mám telefon vypnutý. 

Online dorota
1231 příspěvků moje polička 29. června 2024 14:37

continuity Obávam sa, že mnohí rodičia to nemajú ako vy (voláte, píšete vtedy, keď ide o niečo naozaj dôležité) a často otravujú s rôznymi nepodstatnými vecami, príp. keď sa nedovolajú, volajú viackrát, píšu sms. Súkromný mobil si asi ťažko vypnete.

Offline continuity
43010 příspěvků moje polička 29. června 2024 14:38

Pinot Noir ja mám teď jednu podrizenou, která odmítá dát na sebe číslo přesně z důvodu, aby ji někdo náhodou v noci neotravoval a je to takový vopruz... Já ji nebudu otravovat v noci, ale když jsem jí chtěla vzít na poslední chvíli na oběd s někým duletlzitym, psala jsem ji na firemní chat, kde jsme, aniž bych měla jistotu, že jsi to přečte. Fakt chceš s někam takovým jet na sluzebku do Gruzie. 

Muž mi teda poradil a asi to tak udělám, že ji máme prostě dát firemní telefon s tím, že během pracovní doby ty telefony bude zvedat a hotovo. 

Offline continuity
43010 příspěvků moje polička 29. června 2024 14:41

dorotanormálně se to čislo dá zablokovat, dá se v nějakou hodinu nastavit, že se dovolaji jen čísla ze seznamu nebo jen prioritní čísla.

Jak píšu, mám jediné číslo 16 let. Číslo na mě mají určité stovky lidí a jediné neřešitelné otravné jsou reklamní smsky. To mě štve moc, protože chodí z takového společného čísla odkud chodí i informace, které dostávat chci, takže to celé zablokovat nejde. Vše ostatní má řešení. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. června 2024 14:42

continuity U kontaktu v praci to plne chapu. Ale ucitelka je v trochu jine pozici. Na vylete muzou dat treba jeden kontakt v pripade nouze, ale zase kdyby se neco stalo, tak oni kontakt na rodice prece maji... Proste 99%lidi bude treba normalnich, ale staci uplne ten zbytek. 

Offline viktorka_od splavu
49268 příspěvků moje polička 29. června 2024 14:53

dorota ja to mam jako continuity. telefon mam proto, aby slouzil mne, pokud nechci tak proste nereaguju. na druhou stranu chapu, ze ucitelka neni povinna pouzivat svuj soukromy telefon pro praci, nevim proc to skoly nemaji poresene. jo vlastne vim.. ad debata o zmenach ve skolstvi

Offline letfenixa
10865 příspěvků moje polička 29. června 2024 15:03

continuity na výlety chodíme. Pri rozchode musia chodiť v minimálne dvojici. Ja mám so sebou čísla na žiakov. Zatiaľ sa nám nikto nestratil (ťuk ťuk). 

Jedna žiačka má matku, ktorá mi hocikedy píše na msg. Tá, keby mala moje číslo, vola mi stále.