notna neteř beru za cizí dítě, moje není. A každý má jídelní návyky jiné. Když mám doma kromě svých další děti, snažím se předložit něco, o čem předpokládám, že se to všeobecně jí. Což teda suchá pohanka fakt není, jakkoliv se nás snažíš přesvědčit, že je.
Vše o těhotenství a dětech
notna já pořád nechápu o co ti jde.
Jsi u kamarádky na návštěvě, kecate spolu na terase. Je večer, její muž se zeptá, jestli si s nimi dáš večeři. A pak předloží suchou neochucenou pohanku, list salátu a banán. Fakt se nad tím nepozastavíš?
Jasně že všichni občas jíme všelijak. Jsme nemocný, není nakoupeno ani možnost nákup objednat, spali jsme čtyři hodiny protože cokoliv, jediný co chceme je jít si lehnout... To ale není tenhle případ.
žluťásek O co by mi mělo jít? Bavím se tu o jídle. Nějak nechápu ten dotaz.
A nechápu, proč jsme ze situace, kdy otec servíruje svým dětem pro něj běžnou věčeři, kterou jsou zvyklé jíst a nabídne ji i neteři, která je zrovna u nich, u pozvání dospělé kamarádky manželky na večeři. To je snad něco jiného, ne? O co jde tobě?
Pinot Noir Aha, já neteř a synovce neberu za cizí děti. jsou u nás často a i několik dní v kuse. nenapadlo mě je považovat za cizí.
A nikde jsem nepsala, že je běžné jíst pohanku. A vím to. Vždycky psala o svém názoru.Taky jsem psala, že večeře při návštěvě kamarádů dětí přizpůsobuji. Takže nechápu, proč mi to píšeš. Psala jsem, že třeba ale můj muž nepřemýšlí, co jí nebo nejí jiné děti než naše, takže on by jim dal to, co jí on. A tak chápu, že to tak udělá i někdo jiný.
Máme v rodině vegany, kamarádka se stravuje raw, teta má každou chvíli nějakou jinou stravovací zvláštnost a nikde mě nenapadlo se podivovat, co mi servírují. Když jsem u nich jím, co mi dají. Takže by mě u někoho, o kom vím, že jí pohanku nepřekvappilo, kdyby mi ji dal taky.
A tímto debatou končím. Psala jsem si jen o jídle. Přišlo mi zajímavý, jak to kdo bere. Ale fakt mi o nic nejde a nikoho o ničem nepřesvědčuju. jen jsem psala svůj názor v kecací debatě na netu. Toť vše.
notna ja se jeste nutne musim vratit k
jak může jíst malé dítě něco, co doma nevidí? To snad nejde, ne?
a mistoprisezne tady prohlasit, ze moje deti me rozhodne nikdy nevidely jist kameni a vajgly!
viktorka_od splavu plus teda z cizi svacinovy krabičky chutná nejvíc
Já jsem suché cokoliv asi nevečeřela nikdy, vyjma diety při střevní chřipce. Pečivo bude aspoň s máslem nebo sýrem, do kuskusu a podobných věcí si dám pesto nebo sušené rajčata, rýži umícháním s vajíčky,...
A někdy máme k večeři a to úplně záměrně, protože nám to chutná, pečené brambory a k tomu taky ten listový salát nebo nějakou jinou syrovou zeleninu. Ale teda je fakt, že k tomu máme dip z jogurtu a česneku. Tak to asi už není takový bizár.
Ale z dětství si pamatuju jednou ročně byly pečené brambory v popelu a ty byly jen osolené. Nic k tomu. Nebo jsem v létě večeřela, co bylo na zahradě podle sezóny. Hrášek, jahody, maliny, angrešt. Pak jsem teda už vůbec neměla hlad. A dceři taky nedávám už nic na vyvážení stravy, když "spase" půl záhonu hrášku nebo jahod. Považuju to za fajn večeři.
Všechno to co tady popisuješ je podle mě nejlepší večeře na světě!
I když teda jednou u nás večeřela spolužačka z vysoké a prý jsme jediní, kdo večeří pečené brambory, že když to řekla na kolejích, byla za exota. ![]()
Ale ten kuskus nebo pohanku si taky úplně nedovedu představit....když se mluvilo o oleji a citronu, vůbec mě nanapadlo, že je to zálivka na salát, myslela jsem, že to dáváš do pohanky! ![]()
notna ja se jeste nutne musim vratit k
a mistoprisezne tady prohlasit, ze moje deti me rozhodne nikdy nevidely jist kameni a vajgly!
![]()
Pečené zemiaky s kefirom bola bežná večera u nás.
letfenixa
Nejlepší!
Vždycky to vařil tatínek, byla to taková jeho specialita....a přidával česnek, aby to nevypadalo jako odbytá večeře! ![]()
Garfie my máme 'problém' s mužom, lebo my sme opekali na cibulke staré zemiaky, teda uvarené a nezjedene z predchádzajúceho dňa, a u muža to bolo zo surových zemiakov
Garfie u nas se jedly normalne samotny vareny brambory, kdyz byly zkraje leta novy, se sklenici mleka jen. ale.. byly osoleny, polity maslem a sypany pazitkou![]()
viktorka_od splavu To dělávám dodnes dětem, zrovna včera jsme měli.
Občas i s tvarohem, když mám rozmařilou náladu! ![]()
letfenixa u nás taky, i vařené, ale byl tam ten kefír.
Úplně s vodou bych to jíst nechtěla, ani nepovažovala za pořádné jídlo.
continuity bez kefiru by som to ani nezjedla.
peceny brambory jíme běžně, ale teda s kořením a trochou oleje, i ty nový vařený s tvarohem jsme měli zrovna tenhle tejden
stary vařený brambory jsou nejlepší na kolečka a pak na pánvi na sadle, to jsem neměla roky
viktorka_od splavu Samotne jen posolene a na ne si krajet kousky studeneho masla! A ty z ohne jsou nej jidlo na svete
Brambory vařené ve slupce jen se solí a sklenicí mléka
to bych mohla jíst klidně obden, kdyby mi je byl ovšem ochotný někdo loupat :o)
DruI veď máš 2 otrokov !
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články