Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 19. července 2024 22:42

Gatita U kluka si jsem jista, ze ten silenej jekot je kvuli nezrale nervove soustave, ale u holky si myslim, ze je to kvuli necemu jinymu, ty hysteraky vypadaji uplne jinak.

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 20. července 2024 07:31
Reakce na Evaeva:

Gatita proč myslíš?

​ty samotne vybuchy jsou asi zpusobene nejakou nezralosti (nemyslim, ze se v 15 bude svijet na zemi a jecet tak, ze je to slyset az do Bohnic), ale jde i o jine chovani, dodzovani nejakych zakladnich pravidel a hlavne takovou celkovou hostilitu, takze se se synem ted skoro neda normalne mluvit. Ja tu nechci davat konkretni priklady, protoze kdyz sem napisu treba "rozhazi hracky po celem dome, odmitne je vecer posbirat a je hubaty" zni to uplne normalne, to delaji vsechny deti. Ale jde o to, ze on je cely den mega protivny, rika nam (hlavne mne) hnusne sproste veci (kdyby se mnou takto mluvil muz, uz jsem rozvedena), dela ruzne naschvaly, nici veci. Spoustec je zpravidla to, ze mu nechci neco dovolit. A v mezicase je mega protivny, ve smyslu protivny stary dedek, jak popisuje Pinot. Osobne si myslim, ze by do toho mel nejak slapnout muz a resit bychom to meli nejak spolecne. Nebo nejake terapie, jenze my nebyli schopni praktikovat doma ani rhb nebo logo cviceni, takze by to nejspis prislo vnivec. 

Offline Christine.s
12 příspěvků moje polička 20. července 2024 08:04

Zuzuli žluťásek Potrefenáhusa Myrtila  Evaeva Vari 

Zatím hrajeme jen minimálně, máme Havrana, ten nás baví. Moc se nechytla Little Association, ale to přikládám spíš tomu, že jsme ji dostali hodně brzy, takže jsme si spíš hráli s figurkami a kartičkami a pozdější pokus zapojit i pravidla nevyšel.

Teď na návštěvě zaujala Dinosauří sváča, ale pouze v rovině posouvání figurek a sbírání žetonků, o žádné strategii se samozřejmě nedalo mluvit.

Všem moc děkuji za tipy, určitě něco vybereme :)

Offline continuity
43027 příspěvků moje polička 20. července 2024 08:09

Gatita

tvůj pocit, že by měl do toho víc šlapat muž je správný. Kámoška tohle řešila s klukama jen o málo staršími, dokonce s tím byly u psychologa a řada zněla: nechat, ať to řeší tatínek. Ale pak do toho vůbec nevstupovat.

Nebo pokud chce něco matka, tak otec musí jako ozvěna zopakovat ten stejný pokyn. 

Někdo tu psal, že s klukama je to v pubertě lepší, no neměla jsem tehdy z toho ten dojem. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2024 08:21

continuity asi jak s kterýma. Tchýně vždycky vzpomíná, jak se muž po desátém roce zklidnil, že do té doby byl hrozně divoký. Dost mu to připomíná, když vidí staršího

Ale s tím tatínkem je to určitě pravda, mají větší autoritu. Taky prý mužům ženský hlas zní jako šum

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 20. července 2024 08:35

Christine.s já tu hru little association vůbec nepochopila, máme ji, ale přijde mi to spis takový na povídání, kdo kde žije, herně divny. Ještě name little circuit, to je takový hodně jednoduchý clovece, ale našemu diteti to taky dlouho nedocházelo, proč by měla jít do cíle. První hra, která na to byla skvělá - ze hra má nejakej jasne ohranicenej úkol, kterej je potřeba splnit - bylo to pin pon, kde hoří dům a hasiči ho musí dojet po cestě uhasit. To bylo někdy kolem toho 3.roku. Jinak ta little match na začátek je fakt skvělá, to si pamatuju, ze jsme hráli (s otevřenýma kartama a nápovědou) už někdy v zimě, jak se narodila mladší, takže 2,5 a baví ji to doted (4) 

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 20. července 2024 08:46

continuity tiež som už mužovi viackrát povedala, že musí byť autoritatívnejsi.

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 20. července 2024 08:54
Reakce na Evaeva:

Taky prý mužům ženský hlas zní jako šum

​kupodivu i ctyrletej zenskej hlas, zvlášť když jeci mami mami mami 

Offline Makara
3638 příspěvků moje polička 20. července 2024 10:00

Gatita no, někdy jsou ti přítomní, ale nevychovávající tatínci potřeba řešit. Asi by chtělo začít s "mediaci" rodičů. Třeba to muž vůbec jako problém nevidí, tudíž nezasahuje.

Online Karja
44649 příspěvků moje polička 20. července 2024 10:34

Gatita Ja to vidím na synovcich, kluky fakt musí řešit chlap. Mámy na ně vážně neplatí a říkají mi to i jiné kamarádky, úplně jako běžnou věc. Ségra mu něco říká jak kolovrátek už nasrana, přijde její muž a řekne něco ,,tak abysme to v klidu vyřešili, prostě to nejde z toho a toho důvodu a už to s tebou nebudeme řešit,,. Ty vole z toho vždycky padnu. A ten kluk si to nechá, vlastne různý ty provinění, prusery, řeší to s ním táta.  Většina maminek u těch živých kluků, prostě jakoby u těch lumpu nebo silných osobnosti nemá autoritu, je to prostě tak. A ono co si budeme povídat, určitě seš hodná, nezmydlis je, seš tam pro ně, foukas bebicka, určitě i vidí, že tvůj muž ti občas oponuje, jako jo s nějakým modelovým dítětem jak z videa nevychovy by ses domluvila skvěle, ale proste beznej sígr (a to myslím nějak bez negativní jako konotace) u tebe tu autoritu nevidí a naopak te ještě zkouší. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2024 10:38

Potrefenáhusa to je jasný, není to jeho úkol

Kluci oba dlouho nechápali, proč mají chtít vyhrát. Teď to chápou až moc dobře, hlavně starší Takové jednoduché člověče máme taky ještě po nás, krtečka. Ale to kluci nikdy nevydrželi moc dlouho.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2024 10:42

Karja u nás zatím líp funguju já, hlavně v těch vyhrocených situacích, protože muž jde zbytečně hned do opozice a příkazů bez vysvětlení a celkově ty řevy moc nedává. Ale to se klidně může brzy změnit. U nás je spíš tatínek autorita ve smyslu vzor, poslouchají jeho příběhy, co dělal v práci, visí mu na rtech. Starší je hrozně hrdý, že je po něm.

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 20. července 2024 11:00

Evaeva ta pin pon je prave kooperativka, nesoutěži se, musis dostat společně hasiče k horicimu domu, je to i krásný, dřevěný hasičský auto 

jinak u nás dovolená jak víno, první dva dny jsme si uzili- v úterý večer začalo blit malý dite, včera to zkosilo tatinka a dneska začalo blít i starší dite 

cekam, ze mě to zkosi v pondělí, až půjde muž do práce? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2024 11:06

Potrefenáhusa bereš si aspoň něco preventivně? Bohužel bych s tím počítala, že tě to taky dožene, ale můžeš mít mírnější projevy

Online Karja
44649 příspěvků moje polička 20. července 2024 11:18

Evaeva Jo, já si myslím, že vaši kluci jsou ještě malý, že tohle pak nastává u těch predpubertaku. A taky to nemusí být lumpove;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2024 11:50

Karja no, nedělala bych si iluze Ten starší se možná zklidní po vzoru muže, ale ti dva další budou pěkný lumpové, si myslím .

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2024 11:52

Karja no, nedělala bych si iluze Ten starší se možná zklidní po vzoru muže, ale ti dva další budou pěkný lumpové, si myslím.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 20. července 2024 15:13

Christine.s naší moc bavilo Hop Hop koník od Haba, havran naopak nikdy. Ani ty little hry od Dejco s postavičkama. Za to ale karetky uplně miluje, ty od Djeca. Little match, little family, černého petra, teď nově ovečky a vlky. Z deskovek pak Příšerky ze skříně, od Haba vláčky, od Orchad toys ráda hrála nákupní seznam, ale už jí to moc nebere. Pak miluje od Goula tři prasátka  i smart games s červenou karkulkou a farmu, nebo postřehovou hru Duch. A Uno s tlapkovou patrolou. 

Online Karja
44649 příspěvků moje polička 20. července 2024 17:56

Kupuji podsedáky, help me! Kupuji podsedáky, myslela jsem, že je to jedno, že jde primárně o to zvýšení kvuli bezpečnostnímu pásu, takže můžu vzít nějaké levné, ale zatím, co jsem prolétla nějaké komentáře, tak ti komentující se tváří, že to jedno není. Budou to mít na krátké jízdy druhým autem, vyloženě typu přejet do vedlejší vesnice, plus pro sedmiletou neteř, když někam jedeme. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 20. července 2024 21:58

Karja ja som si tiez myslela ze je to jedno a mame nejake lacne podsedaky z lidlu. je to v podstate polystyren potiahnuty nejakym textilom. na ceske koruny to mohlo byt vtedy do 250. tiez sa pouzivaju na kratke jazdy a v aute su stale po ruke. nemyslim si ze sa na tom sedi pohodlne.
este existuje skladnejsie riesenie a to je uz davnejsie spominany smart kid belt - doplnkovy pas co sa pripevni na pas v aute. podla mna je to lepsie lebo synovi ide bezpecnostny pas cez krk aj s podsedakom a s touto sikovnou vecickou tomu mozem zabranit.