Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 20. července 2024 22:40

Další výlet z letošní série "to byl ale nápad sem jet s dětma" - Dolní Kounice, hrad a zámek a klášter Rosa Coeli.

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 20. července 2024 22:42

dzizisketa krása a zavidime! My snad konečně vyrazime zítra, pokud nebude nikdo blinkat....

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2024 23:20

dzizisketa jé, tam jsem chtěla loni, jeli jsme skoro okolo, ale nějak to nevyšlo. I z fotek cítím tu atmosféru.

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 20. července 2024 23:22

eless O těch pásech jsem nikdy neslyšela. A to mužeš mít jako i bez podsedáku jo? Právě na ty levné z alzy a lidlu jsem se dívala, ale to hodnocení bylo takové rozporuplné, až jsem se divila, co na tom ty lidi hodnotí a že třeba je to nějaké komplikovanější...

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 20. července 2024 23:59

Viktor psal, měla to být BILLA.

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 21. července 2024 00:07

Holky si dnes daly Roháče s převýšením 1300 nahoru a 1700 dolů, a půlku hřebenovky v nejvíc exponovaných místech ječely jak viktorky u splavu, protože každá ty řetězy chtěla lézt první od rozvodu jsem byla asi tak milimetr, protože vymyslet tuhle trasu s dětmi 4 a 6 let může fakt jen idiot...

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 21. července 2024 07:18

Karja jako uprimne, podsedak proste neni bezpecnej zpusob prepravy malyho ditete kvuli vedeni pasu kolem krku. Ty sedacky se zadama tam maj ty zada a cestu na pas kolem krku presne z tohodle duvodu. Nova evropska legislativa tohle upravuje a podsedaky uz se nesmej novy vyrabet. Prodavat stary jeste u nas jo. Je mi jasny, ze ti to nezabrani je koupit, ale napsat jsem to musela. 

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 21. července 2024 07:19

Pinot Noir vzhledem k tomu, ze ta mala u nas na Proseku byla ted tejden zavrena z "technickych duvodu", tak na to Viktor asi kapnul

Offline Tabea
8094 příspěvků moje polička 21. července 2024 08:16

711990 já myslela, že teď jsou podsedáky dovolený až od 125cm. Ne, že jsou zakázaný. Ale dál jsem nepátrala, protože to pro mě není relevantní.

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 21. července 2024 08:25

eless ja som si ten smart kid belt kupila asi pre seba, vždy ma pás skrti.

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 21. července 2024 08:46
Offline eless
2039 příspěvků moje polička 21. července 2024 09:09

Karja ano bez podsedaku. je to certifikovana varianta miesto "poslednej" autosedacky pre vacsie deti.

letfenixa uplne tomu rozumiem. uvazovala som ze si kupim druhy pre seba. ked sedim vpredu tak ma pasy neskrtia lebo sa daju vyskovo nastavit na boku stlpika na ktorom su. avsak ked sedim vzadu v akomkolvek aute tak pas vzdy drzim rukou niekde bokom lebo ma skrti

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 21. července 2024 09:26

711990 Jojo, já to vím, je v tom zohledněn věk dětí a typ cesty. Na běžné ježdění bych to taky nepoužívala.

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 21. července 2024 09:27

elessTak na to se podívám, já musím do něčeho usadit neteř, navíc dopředu, té už bude 8. No ale naši to asi nebudou umět/dávat, jim asi hodím do auta spíš ty podsedaky.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 21. července 2024 09:40

Karja je pravda ze manipulaciu nemusia zvladnut. moja mama ma artrozu a nezvladla rozopnut ani 5 bodovy pas na detskej autosedacke. tie clipy co drzia pas su tak pevne ze jediny a jednoducho rychly sposob ako ich odopnut je pouzit tu kovovu koncovku bezpecnostneho pasu a akoby to vopchat na miesto kde sa to ma otvorit - rukou to nejde ani za svet. ja mam teda pas len 1 a ak mam ine dieta v aute tak je to neter rovnako stara ako syn tj dlzku pasu prestavovat nemusim kym trosku nevyrastie jeden z nich.

neviem ako vysoke su deti co budu vozit stari rodicia ale mojmu 7 rocnemu ide pas cez krk aj s podsedakom.

Offline Zuzuli
3767 příspěvků moje polička 21. července 2024 09:53

Karja ja nejsem fanda podsedaku,  i sedmilete dite mi na nej prijde jeste male, nevezla bych ho tak ani pres vesnici... ale kdyz uz bych nejaky musela koupit, tak ten, co se da pripevnit isofixem

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 21. července 2024 10:21

Evaeva 

Klášter je pro malé dobrodruhy skvělé místo. I ten hradozámek, tam se ale může jen s průvodcem, do kláštera volně.

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 21. července 2024 10:23
Reakce na Vari:

Gatita U kluka si jsem jista, ze ten silenej jekot je kvuli nezrale nervove soustave, ale u holky si myslim, ze je to kvuli necemu jinymu, ty hysteraky vypadaji uplne jinak.

​prosim te, to jsi byla ty, kdo absolvoval na jare nejaky ten terapeuticko-vychovny kurz? Pokud ano, bylo to hodne casove narocne a vyzadovalo to hodne domacich ukolu? Ja uz vazne o necem uvazuji, ale uz se (nas) trochu znam a nemyslim, ze by se nam darilo delat doma nejaka cviceni. 

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 21. července 2024 10:26

Gatita Jj, to jsem byla ja, byla to ctyri dvouhodinova setkani ve skupine a myslim tri telefonicke konzultace. Na domaci pripravu o nijak narocne nebylo. Mrkni, jmenuje se to Triple P.

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 21. července 2024 10:27

Karja na ty pasy od eless jsem koukala, protoze by se nam velice neco takoveho hodilo, ale malokde je maji skladem. Dela to trochu dojem, jakoby byly stahovany z prodeje. Vysly blbe v nejakem nizozemskem testu, ze tlaci na bricho i pri malem narazu. Sedacky jsou proste nejlepsi, ale stve me to taky, menime porad auta nebo vozime cizi deti, presne jak pises na kratke vzdalenosti, ta manipulace s tim je na nic.