Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Tabea
8095 příspěvků moje polička 30. července 2024 17:24
Reakce na Potrefenáhusa:

Evaeva proč ztracenej čas? Můžeš si s nim povídat, číst knížku, něco zahrat? 

​mně teda zní představa vyhnat dítě ráno z postele, makat na dopravu, v ní ho hodinu bavit, pak do práce, z práce hned vyzvednout dítě a bavit ho unavený zas hodinu cestou domu, dost náročně. 
Já mám mezi rozloučením s dětma a prací asi 15 minut na kole a jsem za tenhle volný čas moc vděčná. 

Online Zuzuli
3767 příspěvků moje polička 30. července 2024 17:29

Tabea rano mi dcera cestu prospi a odpoledne si povodame, co ten den delala a treba jeste nekam vyrazime. Takze za me v pohode. Ale Potrefenáhusa tu situaci fakt nezavidim. Neco jineho je mych dvacet minut v aute a jeji hodina ve vlaku.

Offline Potrefenáhusa
38833 příspěvků moje polička 30. července 2024 17:36

Zuzuli ona to není hodina vlakem, je to 15 minut autem, 30 vlakem a dvě stanice metrem 

Tabea tak jako visco, taky by se mi to tak líbilo 

Ale jako zkrátit úvazek a pak prosedet dvě hodiny denně na cestě mi přijde těžce zaplacenej luxus 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. července 2024 17:39
Reakce na rasaNori:

Jako na moje osvc prskam, ale co se týče času věnovaného mamataxi je to k nezaplacení...my budeme mít od prvního taky veselo, malý dítě predskolak, v jedné části Ostravy, druhé v první třídě, v jiné části, a celé přesuny budu mít na krku já, protože muž teď pořád kvůli práci rajzuje po ČR a okolí...a mamka coby vyzvedavacka a hlidacka už taky padá, jednak si pořídila psa, a druhak vyfasovala firemní auto s GPS, takže se musí povinne vracet do místa trvalého bydliště, které má ve Zlatých horách...

​napada mi iba preco?? To sa nemoze po praci zastavit niekde na navstevu, nakup atd ale musi ist najprv domov odparkovat auto a potom znova do mesta?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. července 2024 17:41

Janulik03 ze? Ja nastastie tu moznost mam (vykupenu biednym platom), ale v nasom malomeste je to mizive percento ludi, co si mozu zobrat HO a skratit uvazok. Ani flexibilna pracovna doba nie je vsade mozna. 

Online Tabea
8095 příspěvků moje polička 30. července 2024 17:42
Reakce na Evaeva:

Jos já myslím, že do školy už pak může chodit sám (pokud je teda blízko).

​jít může sám, ale z domu ho musí někdo vyslat. Takže extra časová úspora to asi taky nebude, když základka ve městě je tak do 2km. 

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 30. července 2024 17:42

Zuzuli syn má prázdniny v knihovně, kromě tří týdnů v teď na dovolené střídáme se s mužem na ranní odpolední a v tom mezičase je s námi v práci. Jdeme spolu na oběd, někdy stihneme cestou zmrzlinu. Buď si tam čte, kreslí, něco vyrábí, občas tam uloví jiné dítě na deskovky. Občas nám pomáhá třeba s programem pro školku, hraje divadlo, pomáhá miminům s vyráběním. 

Mám velkou kliku že si ho můžu vzít s sebou.

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. července 2024 17:43

Potrefenáhusa vubec netusim, co je tvoje profese/obor...ale zmena nepripada v uvahu? HO nelze? Neno neco bic v okoli? 

Online Tabea
8095 příspěvků moje polička 30. července 2024 17:47

Potrefenáhusa doufám, že se to vyvrbí tak, abys byla spokojená a nelítala jak hadr na holi s nervama v kýblu.
Moje kamarádka pracuje v laboratoři a dojíždí jednu cestu 1,5h. Vstává ve 4 ráno. Pracuje teda jen 3 dny v týdnu. Teď se něco přestavuje na dráze, takže jedna cesta 2h.
Má teda jen jedno dítě, teď už ve třetí třídě. 

Online Tabea
8095 příspěvků moje polička 30. července 2024 17:48

žluťásek to je fakt velká výhoda, že ho oba můžete mít s sebou v práci. 

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 30. července 2024 17:49

Catherinne Tak jdu asi objíždět kočky:-D.

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 30. července 2024 17:50

Jos a když tě tu vidím, děkujeme za tip na cukrárnu na radnici. Ledový kafe a zmrzlina přišly vhod, pak ještě namočit nohy u potoka u hřiště, paráda. 

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 30. července 2024 17:53

Tabea já si pamatuju jako dítě, že jsem chodila do knihovny na sídlišti a jedna knihovnice tam měla každý odpoledne svoje děti. Byly s ní za pultem a pomáhaly jí. Strašně jsem jim záviděla že můžou

Syna jsem teď učila zařazovat knihy, ještě trochu tréninku a můžu sedět u větráku za pultem a uklízet to bude všechno on 

Offline Muslik
564 příspěvků moje polička 30. července 2024 17:54

Velmi zajímavá diskuze a příspěvky na téma návratu do práce. Hezký odráží tu pestrost životních příběhů. Některým tedy nezávidím, jak to máte komplikované. Osobně jsem pracovala na částečný uvazek pořád hned po porodu, pak se mi to ustálilo cca od roku cca na třech dnech v týdnu (realita je trochu jiná), ale se soukromou skolickou v zádech a poměrně flexibilnímu muži a moznosti HO (díky tomu si dovoluji ten luxus, že jeden den vůbec nepracuji,pokud to jde, a venuji se sobě a svým zabavam a dítě v tu dobu ve skolicce).  Teď ve dvou a tri ctvrte to bude od září téměř na plný úvazek (ale ráda bych 1 den HO a 1 půl den si stále nechat pro sebe, uvidíme jaka bude realita).

Každopádně si říkám, jak to zvládali naše rodiče, téměř bez babiček, žádný HO či jiné flexibility, moje máma na počátku 90.let dělala advokátní kariéru, takže práce od nevidím do nedividim, táta ještě víc karierne busy, no každopádně jsme zvladali sami chodit do školy už od první třídy ne úplně blizko, sami se vypravovali, na kroužky a tak, a v tu dobu jsme ani v rodině neměli auto. Taky se to nějak holt muselo zvládnout, jinak to nešlo :( v něčem jsou ty naše dnešní možnosti přeci jen trochu pestřejší. 

Online Tabea
8095 příspěvků moje polička 30. července 2024 17:54

Myrtila to je škoda, že v tvém oboru nejde částečný uvazek. Mám dvě kamarádky v laborkách a z toho, co vyprávějí, jsou tam hlavně ženy na částečný úvazek. Jedna dělá rozbory pro čističku vod jako zaměstnanec města. Předtím pro nějakou soukromou firmu, kde z mleziva vyráběli doplňky stravy. Druhá vyhodnocuje cytologický stěry. 
Držím palce, ať něco super klapne. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. července 2024 17:55
Offline Jos
příspěvků moje polička 30. července 2024 17:56

žluťásek ty pracujes v knihovne? To je skvely 

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 30. července 2024 18:03

Janulik03 v tomto je byť učiteľkou mega výhoda.  A našťastie naša riaditeľka si veľmi ctí svoj čas mimo prácu a povinnú dobu na pracovisku máme od 7,30 do 13,15. Totižto toto stanovuje riaditeľ, na niektorých školách musia byť do 15,30. Znížený úväzok kvôli mojim rodičom som mala od Lukáškovych 3 do 5 rokov.

Online Tabea
8095 příspěvků moje polička 30. července 2024 18:03
Reakce na Zuzuli:

Garfie ja ani netusila, ze nejaky formular existuje a to je dcera z dovolene s prarodici v zahranici uz dva tydny doma

Ja ji poslala proste s obcankou, kartickou pojistence a cestovni pojistkou. Tak priste

​já myslím, že se řeší jen zahraničí mimo schengen. Únosy v rámci Schengenu jsou teda možný.
Já musím z Německa pokaždý ukazovat povolení s vycestováním dětí od manžela a fotku jeho občanky.

Garfie Japonskou kamarádku asi neřešili, protože letěla jako unaccompanied minor. Povolení s vycestovanim se řeší u odletu. 

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 30. července 2024 18:10

Jos ano, v dětském oddělení. Takže zábava pro prvňáka se tam vždycky najde, i přes prázdniny děláme akce pro školky a čtení pro veřejnost, klub deskových her pro malé děti. Syn je tam mnou rád i když se mu nevěnuju, zaleze si s komiksem, knížkou a hodinu si čte. Chvíli si hraje v dětském koutku, pomáhá mi vyrábět nějaký polotovary na ty akce pro děti, učím se s ním pravidla nových her...  Je to prima.

Pracuju na 0,75 a končím ve 14.30, takže pak stihneme ještě i ty hřiště, zmrzliny, jít si zaplavat nebo popojet někam do lesoparku do chládku.

Teď máme tři týdny dovolenou, tak si užíváme lesy a koupání u vás :) včera jsme šli na Šámalku na oběd, pak přes Blatný rybník do Kristiánova a kolem Josefova dolu zpátky do Bedřichova. Musela jsem slíbit, že takhle dlouhý výlet už nebude a dnes se vykoupit jen tou malou procházkou na pohár k mlsnejm myškám