Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jos
příspěvků moje polička 30. července 2024 14:14

Evaeva Mi ta chuva v nasich podminkach prijde jako nejmin dostupna. Bud musis dite predat nekde po ceste, nebo ona prijede k tobe a ty platis realne nekolik hodin navic jen na tvuj presun do prace. A nevim, kolik je ted hodinovka (nevyuzivam), ale proste by se mi to asi moc nevyplatilo. Navic by musel mit clovek hlidacky tak tri aby neodpadlo hlidani z duvodu nemoci apod. 
711990 presne. Ja takovou skolku ted mam a uz se desim skoly, protoze chudak dite bude uz pred sedmou muset byt ve skole, zatimco ja do prace dorazim se zpozdenim s jazykem na veste. Ale abych sehnala skolu v miste pracoviste, museli bychom podvadet s bydlistem. Coz porad spousta lidi dela a delat bude a vlastne se vubec nedivim. 

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 30. července 2024 14:16
Reakce na 711990:

Evaeva jako visco, ja moc nevim jak jinak by se takova situace mela resit? Kdyz bych to mela resit ja a muj zamestnavatel nabizel detskou skupinu tak ani nemrknu a tahnu tam dite i dve hodiny. A prijde mi to lepsi nez skolka v miste bydliste, protoze pak muzes bejt v praci dyl a ne ze dite je od 6 od rana do zaviracky ve skolce, protoze k tomu musis vmacknout jeste 2h dojizdeni nez ho vyzvednes...

​Přesně!

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 30. července 2024 14:16

Než půjde malá do státní školky tak u nás pár měsíců hrozí scénář: já dojíždějící autem 10 km do místa A, sambo dojíždějící 1 h vlakem do místa B ještě před otevíračkou školky, starší dítě ve školce 5 minut od domu a mladší dítě v dětské skupině v místě C prakticky v lese na opačnou stranu od mojí práce. Já to vidím tak, že se budeme obden střídat na HO, jinak se z toho zblázníme.

Offline Zuzuli
3767 příspěvků moje polička 30. července 2024 14:17

Evaeva njn, ja ted jezdim denne do Karlina, manzel na Letnou a dcera do Dejvic

Ale nastesti jsme se neodstehovali treba nekam do Modran, to by fakt neslo

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 30. července 2024 14:18

Zuzuli presne, proto kdyz jsme se rozhodovali pro skolku, tak mi nevadilo ze neni v miste bydliste, ale na pul cesty mezi praci a domovem. V miste prace by to bylo uplne super. 

Evaeva tak s tim nesouhlasim no. Mozna ve skolce kde se chodi ven, ale ne v klasicky. 

Offline Myrtila
5328 příspěvků moje polička 30. července 2024 14:21

Abych řekla pravdu, tak kvůli tomuhle rodinnému managementu školky, školy a dojíždění zvažuju, že změním obor. Vůbec si nedovedu představit, jak ráno dopravím děti do školy a školky, dojedu na sedmou do práce, tam pobudu do 15.30, nebo až se to dodělá (v laboratoři to obvykle jinak nejde) a pak do 16 h vyzvednu ratolesti v institucích. Částečný úvazek v laboratoři neseženu, když se nebudu vracet do předchozího zaměstnání. 
Babičky tu nemáme a doma musím být já ta flexibilní, manžel jezdívá pryč, a když porovnám naše příjmy, z tohohle hlediska se nám prostě nevyplatí, aby on na své práci něco měnil. 
Práci v laboratoři, kdekoli jsem pracovala, jsem měla moc ráda, tak je to pro mě takový dost zoufalý výhled do budoucna. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 14:23

711990 no ale co to dítě získá sezením v metru, pokud není dejme tomu nadšený čtenář? Já si myslím, že má dítě trávit ve školce co nejméně času, ale nevím jestli to platí i pro dlouhé cestování. (U nás se ven chodí v době letního času i odpoledne)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 14:25
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 14:26

Jos já myslím, že do školy už pak může chodit sám (pokud je teda blízko).

Offline JankaM
3100 příspěvků moje polička 30. července 2024 14:34

Evaeva já jsem naopak využívala provozní dobu v co největším rozsahu, i když jsem úplně nemusela

Offline Zuzuli
3767 příspěvků moje polička 30. července 2024 14:35

Evaeva no ja ted dobiham do skolky pred zavirackou v pet. Kdyz jsme jeste bydleli u skolky, rychle jsem vyzvedla uz zpruzele hladove dite, nakoupila, dotahla nakup a mlade domu, to bylo tak po seste, hned se varila vecere a nebyl moc cas na hru. Ted sice taky dobihame do skolky pred zavirackou, ale jak je k tomu ta cesta domu, tak si popovidame, jak ten den bylo, tak obden se jeste cestou stavime ve meste. Svezeme se tramvaji na Kampu nebo na Petrin na hriste, zajdeme na zmrzku, projdeme se po naplavce, klidne si dame veceri venku. Popravde se na to, ze poletim zase z prace honem do skolky na Lukach a pak jen pres to osklive sidliste pujdeme domu, se zrovna netesim. Protoze vracet se nekam po te pate vecer uz neni zase tak super, nez to vzit cestou. Mnohem radeji bych brala dceru do Karlina. Treba i proto, abych ji mohla v dome vedle me prace prihlasit na balet pro male holcicky. Nejsme totiz schopni s praci dat dohromady zadne krouzky mimo skolku. Coz nas fakt mrzi, ze nova nenabizi nic, stara mela tanecky, sportacek a tak.

Ale jsem rada, ze skolku mame, tak si nestezuju.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 14:38

Zuzuli jasně. Já prostě s prací na plný úvazek nepočítám, takže kroužky oběhnu atd. Kluci po školce spíš potřebují na hřiště než na zmrzlinu, večeře v restauraci je úplná utopie.

JankaM moje děti moc nedávají to spaní, takže když to jde, beru je po o. 

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 30. července 2024 14:49

Zuzuli no mam to uplne stejne vcetne tech krouzku:) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 14:58

711990 moje děti moc nezvládají ten pohyb po městě. Jsou zvyklí pořád někde vířit, prakticky nechodí po chodníku, pak se někde zastaví, pořád tahají klacky a kamení,... Vůbec si neumím představit využívat s nimi centrum k odpočinku. Jako pod tramvaj neskáčou, ale pořád mám pocit, že někde překáží, někoho zdržují,...

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 30. července 2024 14:59

Evaeva ale tady nejde o to, co tím získá dítě, ale o to, že tobě zbyde víc času na práci. Když ty možnosti hlídání jsou omezené, nebo draze zaplacené, a k tomu třeba práce ne moc flexibilní, tak strávit "pracovní" čas cestováním o samotě, je občas nedosažitelný luxus.  

Online dzizisketa
8952 příspěvků moje polička 30. července 2024 14:59

Člověk stráví jeden den na koupališti a tady tři nové stránky

Tak než dočtu, tu máte pantátu na plavidlu:

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 30. července 2024 15:01

dzizisketa jako soukromé koupaliště, to každý nemá!

Offline Potrefenáhusa
38831 příspěvků moje polička 30. července 2024 15:01

Chjo a teď chci taky s detma po praví na kampu na zmrzlinu a na balet do Karlína

ten čas stravenej cestou spolu mi vůbec nepřijde plonkovej 

Online Karja
44654 příspěvků moje polička 30. července 2024 15:04

Potrefenáhusa Jo jasně, ono by to bylo jen na ten jeden rok, než by jí dali školku stejnou s velkou, že? Jasný, že jindy není východisko, jen jsem chtěla napsat, že pro mě by to bylo asi tak poslední řešení:-D a jak vidno, pro vás asi taky:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 15:04

Pinot Noir ano a někomu to za ten čas na práci prostě nestojí. Někomu ano. Varianta odložit nástup do práce nebo práci omezit a řešit to pomocí HO je (pro někoho) taky možnost.