Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38833 příspěvků moje polička 30. července 2024 18:11
Reakce na Jos:

Potrefenáhusa vubec netusim, co je tvoje profese/obor...ale zmena nepripada v uvahu? HO nelze? Neno neco bic v okoli? 

​když já nechci! Mám dobryho zaměstnavatele a dobrou praci, zajimavou pro mne a velmi blízkou vystudovanymu oboru, ale klidnou, což si velmi cením. V oboru, ve kterym pracuju, jsou ty platy všude o něco nizsi (už tak žádná hitparáda) než u nás, navrch tady na malým městě ani to místo není, stejně bych musela někam jezdit. 
já na ten malomestskej život nejsem moc stavena a tohle mě hrozne štve, ze to má dopadnout jen na mne, ze bych se já měla vzdát práce, kterou mám rada, protože muž si plní prani nebydlet v Praze (kde máme obe babičky v důchodu a mne by se už začínalo dost hodit bejt někde poblíž),  na druhou stranu on má teď praci dobrou přímo ve městě a je hrozne spokojenej, ten se pryč nechystá 

no a ty HO plánuju, covid to dost proslapnul, ale taky to nepujde 100%

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 30. července 2024 18:12

Prišiel mi mail s výsledkami zo včerajšieho vyšetrenia: Dg.záver:Nízky vzrast a asténia...deficit rastového hormónu vylúčený.

Offline continuity
43029 příspěvků moje polička 30. července 2024 18:13

Janulik03 zas lidí, co HO nemaji, mají často směnný provoz nebo alespoň dělají brzo od rána, což taky ty organizací může pomoct. 

Ono pracovní doba 9-17:30, ač s HO není žádná hitparáda. Jako mohla bych chodit dřív, ale ty schůzky mi končí v pět téměř denně, takže bych si nepomohla. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. července 2024 18:15

žluťásek to zni skvele. Jeste me napada jeden tip. V Josefove dole na hlavni je nova hezka kavarna. Zakusky nic moc, ale kafe maji dobre a je to tam krasne. Pani majitelka (jak jsem zjistila) je architektka z Vinohrad (je velmi chic) a o vikendu vari kafe v dole . Proste si ten prvorepublikovy dum krasne predelala a otevrela si kavarnu. Tomu strasne fandim. A asi si te v kniznim vlakne nekdy vyvolam na tipy pro deti. Ja vim co vychazi z pro dospele, sama mam...no hodne knih. Ale u syna se dost mijime se vkusem zatim. 

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 30. července 2024 18:17
Reakce na continuity:

Garfie a kdyby to byli Slováci tak by v hotelu chteli přesně co? 

Mít doklad není do 15 let povinné, já teda dětem doklady na Slovensko dávám, ale po ČR je nevozime. 

​Jo, to máš pravdu, ale v cizině doklad tak jako tak mít musí, je to povinnost i když jedou s rodiči, ale já je nikdy nevozím, jsem na to fakt marná. Nevím teda, jestli mají právo chtít je v hotelu. Zase ale lepší, než kdyby zavolali policii.

Možná u sebe mají japonské občanky, ty nosí v telefonu, ale ty asi jako doklad totožnosti v EU neuznávají.

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. července 2024 18:22

Potrefenáhusa hm. No me uz dlouhodobe prijde, ze si na malomeste s domeckem svuj sen rozhodne neplnis. A ze tech nevyhod je sakra hodne. 

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 30. července 2024 18:23

:continuity Jo, já bych taky mohla pracovat od dříve, ale moje nejbližší kolegyně je mladá holka, dokluše do práce  v 9:05, a má uplně posunutý jinak ten nejvíc produktivní čas v práci ten se mnou. Takže to taky tak ladíme/neladíme a já dost často sedím večer u PC:-/. Prostě všechno má svoje výhody a nevýhody, jen nemůžu zatím nějak posoudit co jaké víc:-D.

Offline Janulik03
20240 příspěvků moje polička 30. července 2024 18:29

continuity mno

U nas v meste. Kto pracuje na smeny tak je to 

6,30 -14,30, poobedna 14,30-22,30. A takto napríklad sme robili my ked boli deti malé, videli sme sa spolu iba cez vikendy. Potom som nastúpila už ako dostudovana do kancelárie a tam už iba ranná. Deti chodili o 6,00 so mnou z domu, našťastie škôlku sme mali 20 metrov od vchodu, škola bola cez ulicu. 

To sú pracovné casy bežných výrobných firiem. Schvalne nepíšem o praci na úradoch, tam je to fakt uplne inak. 

V obchodoch su smeny rôzne, velmi často musia zostať dlhšie, pripadne prísť skôr. Kedysi išli zeny do dôchodku v cca 55 rokoch, to sa potom dobre pomahalo pri deťoch.

Nevravím že praca od 9 do 17,30 je super, len ze nie vzdy je tu možnosť skrátiť alebo upravit inak cas

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 30. července 2024 18:29

Tabea Hele, oni jí prý žádné doklady (kromě pasu) nekontrolovali ani při odletu, říkala jsem si, že takhle unést dítě (případně v jejím případě třeba zmizet s frajerem) je překvapivě jednoduché....Mimochodem my teď letěly do Rigy (z Vídně) a nikdo nám nekontroloval doklady, ani jednou, taky jsem byla překvapená, při cestě zpátky už ano. 

Potrefenáhusa Tobě by asi vyhovovalo víkendové manželství, zvlášť až holky povyrostou....:-) Jedna známá to tak měla (myslím jsem to tady i psala) a nemohla si to vynachválit. Stejnej případ, zůstala ve městě s třema dětma (kroužky, kavárny, galerie) a na víkend jezdili za tátou na statek. On se stavil 1-2x týdně na večeři do města....

Offline Janulik03
20240 příspěvků moje polička 30. července 2024 18:32

Ked berieme deti so sebou po slovensku, tak v hoteli ukazeme detské pasy , je totiž jasné ze nie sme rodičia. Keď máme súkromné ubytovanie, nik to nerieši. 

Offline Janulik03
20240 příspěvků moje polička 30. července 2024 18:34
Reakce na Garfie:

Potrefenáhusa Tobě by asi vyhovovalo víkendové manželství, zvlášť až holky povyrostou....:-) Jedna známá to tak měla (myslím jsem to tady i psala) a nemohla si to vynachválit. Stejnej případ, zůstala ve městě s třema dětma (kroužky, kavárny, galerie) a na víkend jezdili za tátou na statek. On se stavil 1-2x týdně na večeři do města....

Presne to ma napadlo

Offline Potrefenáhusa
38833 příspěvků moje polička 30. července 2024 18:35

Jos však já to rikam od začátku! :-) 

mam vymyslenej geniální plán, prodat dům a koupit si chalupu, bydlet v Praze kde máme, ale muž kupodivu nechce (asi se boji, ze ho pak oškubu, nebo co )

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 30. července 2024 18:35

Janulik03 No ale asi není povinnosti mít dětský pas?

Jinak u nás jde možná i o to, že cizinci se musí hlásit na cizineckou policii? Minule jsem totálně rozhodila paní v hotelu, který jsem si rezervovala přes booking, kde mám japonskou adresu a donesla jí českou občanku. Nakonec to původní ubytování stornovala (i když jsem jí nabídla i japonskou), protože by to prý musela hlásit a s českým dokladem to má jednodušší. 

Offline continuity
43029 příspěvků moje polička 30. července 2024 18:36

Janulik03 no já to nám z prvni ruky, muž dělal 6-18 denní/noční, dlouhý krátky týden. Viděli jsem se každý druhý víkend. 

Klidně několik dní po sobě jen ve dveřích a pak jsem na jeho noční vzala děti a odjela s nima, protože řídit 400km nebo celý den v zoo bylo jednodušší než je dva dny klidnit, aby se mezi těma nocnina vyspal. 

Ale výměnou za to jsem mohla dělat na plný úvazek práci, co mě baví a děti nestrádaly. Vždy to je nějaký kompromis, jen se mi zda, že každý vidí výhody těch jiných uspořádání. 

Ono dělat na HO s detma za krkem a oddělat poctivých osm hodin, taky není zadarmo. Zkusila jsem si to za covidu a už bych se rozmýšlela. A to těm dětem bylo osm a ne pět. 

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 30. července 2024 18:38

Janulik03 Blbý je, že na to musíš mít ty dvě nemovitosti no:-D.

Hlavně mě to pak přijde, že je to takový nevím, jo máš toho manžela, ale v tomto uskupení to vypadá, že spíš kvuli dětem, kdybys je neměla, tak ho asi třeba ani nemáš. Navíc pak ty děti třeba budou chtít přestat na ten víkend na venkov jezdit až budou mít svoje zájmy. Jako je to stav,kterej lidi žijou, ale žádnou výhru v tom nespatřuji. 

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 30. července 2024 18:41

Potrefenáhusa Tak to se dá uspořádat ty poměry finanční. Ale kamarádka, co žila takhle neštastná naopak v Praze, říkala, že když se nepřestěhuješ dokud dítě nejde do školy, tak pak už to neuděláš. Že najednou tou první třídou tam hrozně zakořenili. A ted to samý se stalo druhý:-D. Prostě že nějak ta první třída je zlomová, že pak už to těm dětem nechceš měnit a máš i najednou víc jako svých známých a už takový jiný sociální zakořenění. Takže...čas ti běží!:-D

Offline Potrefenáhusa
38833 příspěvků moje polička 30. července 2024 18:46

Karja jo Jasne, to mi rikala i kamaradka, ze je to potřeba vyřešit před tou první třídou 

jinak my ty dvě nemovitosti máme, ale taky si myslím, ze by to extra stesti asi nepřineslo (nebo ne všem) 

Offline Janulik03
20240 příspěvků moje polička 30. července 2024 18:58

Garfie nie to nie je, len deti ho majú, tak ho berieme. 

Offline Janulik03
20240 příspěvků moje polička 30. července 2024 19:05

continuity to je tiež pravda. 

My zas ked deti chodili na druhy stupeň, ja som sa dostala do vedenia, muz zmenil pracu. Rok v Taliansku, rok v Spanielsku medzitým niečo kratšie, domov raz za cas na sviatky, ja som nemohla odmietnuť pracovne cesty, no bolo to divoké. Decka byvali aj samé doma, naši ich chodili kontrolovať. 

Som rada, že je to za nami 

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 30. července 2024 19:09

Jos my jsme bez auta, do Josefova dolu je už podruhý nedostanu, ještě kvůli kafi který piju jen já

Knížky pro děti často probíráme i tady, klidně piš sem. Syn teď dorostl do období: vybírám si ten největší brak a kvalitní knihy od maminky mě nezajímají. Ale já jsem ráda že čte a že ho to baví, takže mu klidně půjčím všechny Dogmany, Detektiva Prdelku i Kapitána Bombarďáka, hlavně když čte s chutí.