Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dzizisketa
8952 příspěvků moje polička 30. července 2024 19:22

Tyjo brát s sebou Rosťu do práce, třeba do knihovny, to by ten barák buď spadl, nebo lehl popelem, každopádně do půl dne bych si asi musela pět švestek balit i já

Leda bych provozovala skákací hrady, koupaliště nebo cykloprodejnu, to by se asi zvladl nějak zabavit

Offline continuity
43029 příspěvků moje polička 30. července 2024 19:40

Karjajá si myslím,že z Prahy ven před první třídou, ale do Prahy se můžeš stěhovat klidně i později, znám takové, co je přestalo bavit to věčné taxikareni a mazali zpět do města. protože ty děti stejně mění školy a ty vyšší stupně jsou spis v těch větších městech. 

Offline Myrtila
5328 příspěvků moje polička 30. července 2024 19:46

Karja Je pravda, že každá hodina se počítá, teď jsem pracovala ve firmě, kde se pracovalo 7,5 h denně a spolu s krátkým dojížděním to byla veliká úspora každý den. To byl ale takový jednorožec, jiná podobná tu v okolí není. 
Tabea V laboratořích se tu částečné úvazky vůbec neinzerují, celkově je tu částečných úvazků málo, tak bych řekla, že firmy si je "vypotřebují" na zaměstnance, co se k nim po té rodičovské vrací. Bylo by to fakt veliké štěstí na něj narazit zvenčí. No, teď jsem těhotná, takže řešení se o pár let odsouvá, a pak uvidíme, no. 

Offline continuity
43029 příspěvků moje polička 30. července 2024 19:47

Karjajá bych víkendové manželství brala klidně i teď, my jsme si naopak blbě zvykali na ten covidovy režim pořád spolu. Ze systému vidíme se v týdnu 2x večer na 24x7 to byl celkem šok.

Ale my jsme ten vztah měli vždy takový rozvolněný, on jezdíval i sám třeba na týden na lezení, já třeba sama na prodloužený víkend do lázní a lyze. teď zas má dlouhé sluzebky třeba na 5-6 týdnů (to bylo v nějakém gardu vždy, ale teď má toho víc) a já taky hodně cestuji. Celkem nikdo nestrada, jen je potřeba aby se sešli dva takoví a děti k tomu vhodné. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 20:03
Reakce na dzizisketa:

Tyjo brát s sebou Rosťu do práce, třeba do knihovny, to by ten barák buď spadl, nebo lehl popelem, každopádně do půl dne bych si asi musela pět švestek balit i já

Leda bych provozovala skákací hrady, koupaliště nebo cykloprodejnu, to by se asi zvladl nějak zabavit

​To bych mohla podepsat. Ještě tak jednoho na dvě hodiny, ale představa, že tam mám oba

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 20:05

continuity co máme děti, tak nám nejvíc vyhovuje klasické uspořádání, kdy se tatínek večer s velkou slávou vrací Před tím nám nevadilo být spolu. Ale víkendové manželství naopak vůbec, to bych určitě nechtěla, možná bezdětná

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 30. července 2024 20:07

Evaeva dzizisketa já musím vzít zítra oba kluky na schůzku ke klientovi a už teď se z té představy potím až na zadku

Online Tabea
8095 příspěvků moje polička 30. července 2024 20:19

Myrtila tak to tady je zřejmě takový nedostatek, že jsou zaměstnavatelé rádi za jakýkoliv úvazek. Ta přes cytologii mi právě včera rikala, že mají nového kolegu Íránce. Že má na to školu a mikroskopzje super. Ale vůbec nechápe (nebo ignoruje) jejich systém. Např., že pokud byl v posledních několika letech nález, musí negativitu vzorku validovat lékař z laboratoře. On je validuje sám a nedá si to vysvětlit. A že naučit se tu její práci trvá tak rok. Ale ani pak ten člověk nezvládne 10 vzorků za hodinu, jako ona s x lety praxe. A že je strašně těžký sehnat mladou krev. Mají nějaký pomocnice, co ty vzorky vybalují a barví, ale že vůbec nepřináší žádnou vlastní iniciativu, jen "tupě" vykonávají. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 20:25

Pinot Noirtak snad má děti Kde to máte? Můžeš si zvolit místo? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 20:29

Pinot Noir kluci se teda umí pochlapit, takže by se klidně mohlo stát, že by během té hodinové schůzky byli jak reklama na děti. Ale brát je někam častěji, to by fakt nešlo. 

Dodnes si pamatuju kolegyni, co si vzala na schůzku asi dvouletého syna. To batole nejdřív asi hodinu spalo v kočárku a pak si prohlíželo knížku. U nás naprostá utopie

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 30. července 2024 20:34

Evaeva No já jsem vzala syna na schůzi výboru SVJ (které se účastnili další tři děti ;) a on tam půl hodiny prořval, protože nechtěl vstoupit do neznámé místnosti.

Online Zuzuli
3767 příspěvků moje polička 30. července 2024 20:37

Ja s sebou mela jednou dceru na pracovni schuzce, byly ji necele tri. Bylo to nastesti v kancelari u meho kamarada a resili jsme tam neco s jeho podrizenymi, tak to nebylo jako prijit za klientem, co s nami nema nic spolecneho... no na svou obranu musim rict, ze ty pastelky, dzus a zakusek, kterymi dcerka v nestrezene vterine omatlala stul za sto tisic, jsem ji nedala ja, ale ten muj kamarad, v te dobe jeste bezdetny

Jeste bych mohla dodat, ze ze vsech zakusku na stole pak olizala polevu, tak nam je nabalili domu jako vysluzku

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 20:47

Zuzuli

My máme v kanclu velké bílé sklo jako tabuli. Jednou tam byli dvě děti, zhruba 4 až 7 let, a někdo jim dal ty fixy. No úplně nepoznaly, že všechno bílé není tabule, ale i ta zeď. Naštěstí udělaly mimo jen kratší čáru, ale jeden šéf je takový puntlich na tyhle věci

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 30. července 2024 20:48
Reakce na Pinot Noir:

Evaeva dzizisketa já musím vzít zítra oba kluky na schůzku ke klientovi a už teď se z té představy potím až na zadku

Pinot Noir držím palce, já byla dneska s oběma v práci, naštěstí jen na zdvořilostní návštěvě a i tak mě to vyčerpalo. S mladší chodívám na schůze oddělení, nějak to jde, ale stojí mě to spoustu pochutin.

Offline Potrefenáhusa
38833 příspěvků moje polička 30. července 2024 20:58
Reakce na Evaeva:

Zuzuli

My máme v kanclu velké bílé sklo jako tabuli. Jednou tam byli dvě děti, zhruba 4 až 7 let, a někdo jim dal ty fixy. No úplně nepoznaly, že všechno bílé není tabule, ale i ta zeď. Naštěstí udělaly mimo jen kratší čáru, ale jeden šéf je takový puntlich na tyhle věci

​my byli loni se skolkou na exkurzi u hasičů a ty děti jim tam v nestrezeny chvíli úplně pokreslily nějakou tu vyjezdovou knihu....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 20:59
Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 30. července 2024 21:01

Zuzuli

ja jsem s sebou vzala Tondu na test z biochemie na VSbylo to super, kreslil si a diky tomu ze jsme meli na stole spoustu papiru, jsem to skoro cely opsalabylo

mu podle me tou dobou 1.5

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 30. července 2024 21:01

Jinak já jsem vybrala dceři školku nedaleko své práce, řekněme 17 minut metrem plus kousek pěšky. Vozila jsem jí tam od dvou a půl do šesti a půl, byla tam od 9 do 5. Ona to tam milovala, a já jsem viděla dvě hlavní výhody - ty cesty pro nás opravdu byl kvalitně strávený společný čas, přečetly jsem hromadu knížek. A já jsem mohla pracovat do 16:45. Ani manžel to neměl úplně z ruky, tak do školky mohl jezdit i on.

Od září tam jde na 3 dny mladší dítko, doufám, že to bude bez problémů jako se starší, protože se podobně jako dzizisketa cítím tak trochu jako v mlýnku na maso. My máme trochu problém s hlídáním, takže já si pak v klidu dojdu třeba k zubaři, ke kadeřníkovi, těším se, že konečně pořádně doma úklidím a konečně přestanu pracovat po nocích. Na plný úvazek se mám vracet na jaře, chci si vyjednat 80%.

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 30. července 2024 21:04

Karja continuity Přesně tak, to víkendové manželství záleží na celkové konstelaci a věku....a sestěhovat se nebo to nějak změnit se dá (téměř) vždy. Muž jezdil domů pozdě, kolikrát jsem byla vděčná, že má nějakou večeři a přijede pozdě, nevpadne nám do večerního rituálu (=nerozhodí děti na další hodinu a půl) a já si pak můžu v klidu číst nebo uklidit, asi by mi v tu dobu nevadilo, kdyby jezdil jen na víkendy, natěšený na mě i na děti.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 21:07

Mohučanka 17 minut mi přijde krásných!