Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 30. července 2024 16:23
Reakce na Pinot Noir:

Gatita u nás je to úplně stejné, ale já to umím nevnímat

​ja neA poznamenava to dost nase souziti celkove. Uz jsem se naucila nevnimat ten vecny bordel, ale ten hluk proste nedavam. On to neni typ hluku, ktery odfiltrujes (jako vlaky, kdyz bydlis u nadrazi), tady se vzduch napetim jenom chveje, je to ryk plny emoci, jen cekas, kdy si nekdo vyrazi oko, nebo nekdo rve a chce neco resit... Ty jo, ja skoro nemluvim, muz ma produkci slov asi 20 denne, jsme takovi tichoprdi a doma mame tohle.

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 30. července 2024 16:27

Jos hlavne tu chuvu sotva sezenes. Mozna vylozene na full time treba za 60 mesicne? Ja hledala chuvu na odvoz ditete na anglictinu, 2x cca 4h tydne. Prace jen eskort a dat si kafe. Nenasla jsem nikoho ani pres agenturu...

Offline continuity
43029 příspěvků moje polička 30. července 2024 16:30

Gatitajá jsem tohle řešila přes různé dcery kamarádů v sousedství. 

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 30. července 2024 16:30

Marielleu mladsiho asi v roce jako osvc na cca 1-2 dny tydne. Pak od 3 let jako zamestanec na plny. U starsiho ve 2 letech a polovicni. Soukroma skolka + babicky. Bez babicek by to neslo ani s tou soukromou skolkou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 16:32

Pinot Noir já se taky naučila to nevnímat. Nebo když si hrají, dám si sluchátka s hudbou a klidně pracuju. (Popisuju teda stav před miminem)

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 30. července 2024 16:35

continuityja to nakonec vyresila tak, ze jsme rok pockali, a neprihlasili ho do british council, ale na nejakou jazykovku bliz. Jezdil tam sam autobusem a hrozne mu nabylo sebevedomi

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 16:37

dzizisketa pro mě je ideální práce převážně z domu plus třeba den v kanclu. Pár hodin denně je tak akorát, aby to byl koníček Ale chápu, že jsem výjimka, u nás to mnohem líp plyne teď, když jsou všichni doma. Je to takové přirozené, ti dva si hrají, mimino se nějak plácá okolo nich, já si dělám svoje, nemusím být nikde na čas a věnovat přípravám na odchod jeho spánek, když hučí u mého oběda, jím později, protože nemusím hladová do školky. Ale zrovna dneska jsem je sprcala na dvě doby a mimino nespalo (jejich vinou)

Offline continuity
43029 příspěvků moje polička 30. července 2024 16:39

Gatitato je taky řešení. 

No tyto problémy nemají jedno univerzální řešení a kolikrát nemají ani úplně dobře řešení. Je to vždy v nějakém směru kompromis a je vždy otázka konkrétní rodiny, kde se ty ústupky dělají nejlíp. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. července 2024 16:41

Potrefenáhusa Ja mam vyzvedavani po praci ze skolky taky strasne rada. Vetsinou v Liberci zajdeme v Blahovi na zmrzku, projdeme centrum kolem radnice nebo tramvaji do Lidovych sadu, zoo...vsude jsou bozi kavarny a hlavne od skolky je vsechno z kopce . Presne mi prijde, ze stavit se mezitim doma a vyrazit nekam potom uz vubec nema tu pridanou hodnotu. Doma jsme radi, protoze mame ten klid, zahradu, les. Evaeva tak ale ber to i tak, ze to je celkem privilegium moct si tu situaci upravit dle sveho. Castecny uvazek je v mnoha rodinnych rozpoctech proste utopie. Nebo jsou provozy, kde proste mas danou pracovni dobu a nehnes s ni ani nahodou. Kolikrat lidi mimo hlavni mesto zacinaji treba v 6 nebo 6.30. 

Offline continuity
43029 příspěvků moje polička 30. července 2024 16:45

Josjá to mám třeba tak, že na poloviční úvazek vydělám možná čtvrtinu za mnohem méně zajímavou práci. No neber to.  

Pak nás na pár let doslova spasil covid, že jsem byla s dětma víc, i když v práci, tak ty homeofficy mi vydržely hodně dlouho. Teď už to tolik nejde a je to znát. Já už si musím plánovat i praní. 

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 30. července 2024 16:45

continuity no jasne. Kazde dite je jine, a "to nejlepsi" by pro nej to nejlepsi reseni nebylo. Ja mela docela ambice na jeho vzdelavani, ale dite si potrebuje dozrat k nejakym vecem samo. Ja s tim obcas bojuju v ruznych oblastech, ale on proste musi sam, nekdy pozdeji, treba i nekam jinam... 

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. července 2024 16:51

Karja hm no a jeste od . Ale uprimne jsem snad cekala jeste vic. Kamoska v Praze plati snad 400 nebo tak, coz je vic nez jeji hodinovka. Ale potrebovala si dodelat kvalifikaci. 

Offline Catherinne
10839 příspěvků moje polička 30. července 2024 16:57

Jos Karja 

a to ani netušíte co stojí jedna návštěva u koček a to my teď, s pícháním inzulínu, pptřebujeme dvě návštěvy denně denně. Zlatý děti.

Ale nestěžu si, co my by chom si bez slečny počali

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 30. července 2024 17:01

Ono je hluk a hluk. Pokud jsou hlucni pri hrani, dokazu to ignorovat. Pokud jeci kvuli nejake hadce a hrozi, ze po sobe kazdou chvili skoci, vetsinou zasahuju a oddeluju kazdeho do jine mistnosti.

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. července 2024 17:02

Catherinne ja to vim, mne jsi to rikala a malem jsem padla

Offline letfenixa
10868 příspěvků moje polička 30. července 2024 17:09

continuity na jar chceli pri ubytovaní v Tatrách malého aspoň kartičku poistenca, ale mala som aj obciansky.

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 30. července 2024 17:19

Já už jsem taková rezignovaná a do práce se hodlám vrátit nejdřív v lednu ažbude mít mladší tři a půl. Tak trochu doufám, že se za ty čtyři měsíce od nástupu do školy a do školky doma trochu seklepeme a bude to fungovat.

Offline Zuzuli
3767 příspěvků moje polička 30. července 2024 17:21
Reakce na letfenixa:

Keďže L. za 4 roky v škôlke spal presne 3x, a posledné 2 roky ho vyberala moja mama, predtým 2 roky na striedačku ona, ja, covidove obmedzenia, a ja som letela zo školy poňho k našim, kde som si vypočula kopu výčitiek a výhrad, tak som šťastná, že si ho vodim aj vyberám zo školy ja.

​no kdyz prave tu moznost vyzvednout dite driv nemas, tak to proste zvladnout musi. Dcera chodila ze skolky jako jedna z poslednich, ale jinak to neslo. Prarodice jsou vsichni v pracovnim procesu a bydli 100 km od nas, my oba pracujeme full time. Ja za velke privilegium povazuju uz jen to, ze mame volnou pracovni dobu a nemusime nekde byt od do, ale zvladame se tak s muzem behem dne stridat.

Offline Janulik03
20240 příspěvků moje polička 30. července 2024 17:21

Tato debata je veľmi zaujímavá. Som rada, že už nemusim riešiť tieto problémy. 

Tu to vyzerá že úplne každý si môže v praci vybavit HO alebo čiastočne skrátiť úväzok.

V skutočnosti to ale tak bežné a možné nie je. 

Vidím tu veľa nazorov, je to veľmi podnetné aj pre náš babičky 

Offline Zuzuli
3767 příspěvků moje polička 30. července 2024 17:24

Jinak mame paty tyden prazdnin. Prvni byla dcera s nami, druhy v mymi rodici, treti u tchanu, ctvrty chodila do letni skolky a ted paty je opet u nasich a vrati se v patek. V srpnu ji cekaji dva tydny skolky a dva musime jeste nejak splacat, rodice uz cas nemaji. Tak jsem na to zvedava.