Keďže L. za 4 roky v škôlke spal presne 3x, a posledné 2 roky ho vyberala moja mama, predtým 2 roky na striedačku ona, ja, covidove obmedzenia, a ja som letela zo školy poňho k našim, kde som si vypočula kopu výčitiek a výhrad, tak som šťastná, že si ho vodim aj vyberám zo školy ja.
Vše o těhotenství a dětech
Myrtila Obepiš všechno co jde a třeba ti dají aslespon 7hodinový pracovní uvazek. Kámoška to tak má, v jiném oboru a vyloženě jen na dobu, než se její děti zvládnou vypravit samy. Prská teda, že stejně nápln práce má stejnou jako na plnej, ale jinak jí to nejde. A jako těch 7 hodin je fakt rozdíl oproti osmi, děti teda chodí normálně do ranní družiny, ale ona končí tak nějak rozumně a celkově jí to jde lépe zmanagovat. Já jí to teda neprokytě závidim:-D
No skoro dvě hodiny tam ve vodě kromě nás nikdo nebyl! Navíc tam mají i dětské hřiště a erární hračky do vody i odrážedla a nejvíc je kočka, co bydlí v jednom baráku přes ulici, a na koupáku chodí loudit hlazení ![]()
dzizisketa No to je jistě jedno z dalších koupališt na Moravě! Jako tam je nasázený jedno prázdný koupaliště za druhým:-D
Prosimvás, kdo posíláte děti na zahraniční dovolenou s prarodiči (chorvatsko) dáváte jim s sebou ten formulář ministerstva vnitra + občanku dítěte? Je tam i kolonka na ověřený podpis z. zástupce ale lítat kvůli tomu na poštu mi přijde trochu zu viel, když je Chorvatsko stejně v Shengenu...
No co ti budu....právě mi volala tchýně, že jsem nedala dětem pas a nechtějí je tím pádem ubytovat v hotelu ve Vysokých Tatrách....![]()
Jinak k nám do Japonska přiletěla kamarádka dcery, formulář mi posílala její maminka mejlem když byla ve vzduchu, zapomněla jí ho nabalit, ale nikdo ho po ní celou dobu nechtěl. To bylo mimochodem poprvé, co jsem o nějakém formuláři slyšela..
Garfie ja ani netusila, ze nejaky formular existuje a to je dcera z dovolene s prarodici v zahranici uz dva tydny doma ![]()
Ja ji poslala proste s obcankou, kartickou pojistence a cestovni pojistkou. Tak priste ![]()
Jako na moje osvc prskam, ale co se týče času věnovaného mamataxi je to k nezaplacení...my budeme mít od prvního taky veselo, malý dítě predskolak, v jedné části Ostravy, druhé v první třídě, v jiné části, a celé přesuny budu mít na krku já, protože muž teď pořád kvůli práci rajzuje po ČR a okolí...a mamka coby vyzvedavacka a hlidacka už taky padá, jednak si pořídila psa, a druhak vyfasovala firemní auto s GPS, takže se musí povinne vracet do místa trvalého bydliště, které má ve Zlatých horách...
Ja se toho taky bala, skolku mame sice ve vsi, ale pesky to jdu pul hodiny sama, s detma daleko dyl. Do prace to mam pres hodinu, rano je teda vodí sambo, ja vstávám pred patou, abych byla v praci po sesty a mohla je nejak rozume vyzvedavat. Zatim mam uvazek 80 %, ale budu si ho zvysovat, stejne tam kazdej mesic nechavam mraky hodit navic.
Potrefenáhusa Jo jasně, ono by to bylo jen na ten jeden rok, než by jí dali školku stejnou s velkou, že? Jasný, že jindy není východisko, jen jsem chtěla napsat, že pro mě by to bylo asi tak poslední řešení:-D a jak vidno, pro vás asi taky:-D
tak.
akorat ten další rok už půjde starší do školy
Potrefenáhusa Jo, tak to nějak doplácáte. Ale ty asi nechceš nebo by ti nedali neplacené volno vid? Ona je někdy na Vánoce, já bych to snad chtěla do toho září dožít doma:-D
Já teda doufám, že to od září klapne, na půl úvazku, od března na 0,7, na celý snad pak za rok. Šárce bude v září dva a půl. A cokoliv bude lepší, než být doma, po pěti a půl letech už to prostě nedám, už jsem na hranici sil. Ty dva jsou teď oba jak z divokých vajec, když jsou pohromadě, je to téměř nonstop křik, buď že se nějak masej, nebo se naopak výborně baví, ale nadšeně u toho ryčí.
Karja jakoby klidně
(když to půjde)
ale prave mám pocit, ze by se ty sance dost vylepsily, kdybych už částečně zacala dělat z domova teď, akorat teď by to byla ta práce v 11 večer
JosVíš jaká je hodinovka chůvy? Vysoká:-D Ne já nevím, ale před 14 dny jsem narazila na inzerát, co mě hrozně pobavil. Tady v naší lokální skupině. Péče o domácnost a hlídání dětí starších 3 let, od 280 Kč/hod. Jako mě to hrozně rozesmálo, díky práci mám přehled o reálných výplatach v našem kraji, okolních krajích, kvalifikovaných i nekvalifikovaných prací, takže mi to na tváři vykouzlilo fakt usměv.
dzizisketa četla jsem konec "nejradši bych byla u rýče":-D.
Potrefenáhusa No není to sranda!
dzizisketa nevylucuju, ze budu za rok ve stejný fazi...
Já teda doufám, že to od září klapne, na půl úvazku, od března na 0,7, na celý snad pak za rok. Šárce bude v září dva a půl. A cokoliv bude lepší, než být doma, po pěti a půl letech už to prostě nedám, už jsem na hranici sil. Ty dva jsou teď oba jak z divokých vajec, když jsou pohromadě, je to téměř nonstop křik, buď že se nějak masej, nebo se naopak výborně baví, ale nadšeně u toho ryčí.
ja ten hluk strasne spatne snasim. Kluci se bud rvou (doslova na sobe lezi a masi se) nebo rozverne litaji, honi se a jeci. Opravdu nemame ani 5 minut ticho, vzdycky nekdo rve nebo breci. Jsem z toho strasne unavena a nervy mam porad jako strunky, jedina uleva je v praci![]()
Gatita u nás je to úplně stejné, ale já to umím nevnímat ![]()
Pinot Noir wow, Ríša je mega fešák ![]()
Veľmi vás všetky obdivujem, mať dieťa v škôlke/škole do 16, do 17, to by L. nedal.
Garfie a kdyby to byli Slováci tak by v hotelu chteli přesně co?
Mít doklad není do 15 let povinné, já teda dětem doklady na Slovensko dávám, ale po ČR je nevozime.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články