Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8096 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 12:19

viktorka_od splavu jedno dítě taky tak ze začátku plavalo. Druhý se bálo hlavu pod vodu dát, tak to muselo plavat hned na hladině.

Offline viktorka_od splavu
49312 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 12:25

Tabea presne!

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 12:35

viktorka_od splavu moje dítě plave u dna! Mám strach, že ji někdo zašlápne, fakt nejde vidět. A ještě má takový pohyby, že se i lidi dívají, že neví, jestli se topí nebo plave já taky nevím.

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 13:23

Tabea viktorka_od splavu ja tiež neviem pod vodou, dnes s tým šnorchlom to bolo fakt prvýkrát v živote. 

Offline dzizisketa
8953 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 14:30

Kdyby někdo sháněl kecky na vyšší nárty - Protetika Gael. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2024 14:58

Všichni plavci super

My jsme na Lipně a koupu se akorát já a mimino

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 15:00

Evaeva No jo, kluci chtějí do bazénu, to je jasný;-)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2024 15:08

Karja mladší i chtěl, ale pak tam viděl hnědou hlavu a medúzustarší by tam vlezl, ale proč že jo, když se může vrtat na břehu v písku

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 15:35

Máme za sebou druhou část pětileté prohlídky. V květnu proběhlo opatrné otrkání, rozhovor, nakreslení postavy, změření, zvážení a kontrola zraku. Sáhnout na sebe tehdy nenechal. To zabralo hodinu, tak nás objednali na další část, že třeba se zadaří i další vyšetření. Tak sestřička pro připomenutí vytáhla zase to kreslení postavy, ale Viktor odmítl a nahodil zas tu svou nespolupráci. Tak sestra pozvala dovnitř Ríšu, který čekal v čekárně, že se kluci nakreslí vzájemně. Tak Ríša namaloval postavu a pak Viki vzal tužku a prý: Líšo, otoč se. A přes celý papír napsal RONALDO 7, nápis z Ríšových zad.

No a pak ještě sestra přiměla Viktora nechat si změřit tlak. Sice to měření skončilo errorem, protože se hýbal a zadržoval dech, ale jako chápete, nechal si navléct a nafouknout tu manžetu! Ta sestra je fakt poklad. A nakonec mu ještě na Ríšovi předvedli poslech srdce a posvícení do krku a Viki to zopakoval a poprvé v životě se nechal normálně poslechnout.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2024 15:41

Pinot Noir ronaldo

A jinak super sedmiletou už zvládne na pána!

Offline Janulik03
20241 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 15:46

Pinot Noir tak je to veľký pokrok. Ono to pôjde.

Offline Aranel
6600 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 15:48

Pinot Noir Ronaldo!!!

Offline Tabea
8096 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 16:11

Pinot Noir sestra je fikaná, ale na Vikiho nemá.
Je skvělá, jak se snaží něco vymyslet. Jak na dárečky nejsem, tak u ní by mě ruce svrběly.

Offline Potrefenáhusa
38837 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 16:43

Pinot Noir to je boží

Offline ambre
5 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 16:53

Vyšel mi po screeningu na konci prvního trimestu pozitivní výsledek (1:160) a jsem z toho docela rozhozená.. jsem už v kategorii 35+ (čerstvě), takže to na to má určitě vliv, jinak prý to vypadá dobře, miminko vypadá, že se vyvíjí správně, ale stejně mě to docela vykolejilo. Poslali nás teď na genetiku, ale stejně se v tom nedokážu zorientovat, jestli teda potom budeme vědět něco konkrétně nebo zase jenom pravděpodobnost? Nemáte prosím některá náhodou zkušenost? Všechny otázky mě samozřejmě napadly až dlouho po tom, co jsem odešla z ordinace, v první chvíli trochu mlha.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2024 17:07
Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 17:08

ambre mně bylo 32, výsledek mi taky nevyšel nic moc. Doktorka mě uklidnila, že to je prostě ovlivněny tím věkem a po třicítce je tam hodně velkej sešup - jako statisticky. Že ona sama měla v ordinaci těch miminek s downem jen několik, ale vždycky to bylo mnohem jasnější, jakože třeba 1:5 nebo tak. 

Než výsledek z krve je důležitější ultrazvuk, jestli tam vše vypadalo v pořádku, zkusila bych se nestresovat (moc těžký, vím)

Držím moc palce, věřím že miminko je v pořádku.

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 17:09

ambreNejsem vubec odbornik, ale co si vybavuju z vlastni zkusenosti (3. dite jsem mela po 35), tak samotny vek rodicky to riziko dost zvysuje (mela jsem vyrazne jine hodnoty v prvnim a poslednim tehotenstvi). Ve vsech pripadech se mi ale narodily zdrave deti. Preju, at to dopadne dobre ;-)

Offline Allysa
897 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 17:34

ambrebylo mi 38, výsledky jsem měla horší,  genetika i ultrazvuky v pořádku,  měla jsem preeklampsii a dost těžkou těhotenskou cukrovku, no a nakonec se dcera narodila s vrozenou vadou,  která prostě vidět žádným zpusobem nebyla. Žádné vyšetření ti nedá stoprocentní jistotu, pracuje se s různě vysokou mírou pravděpodobnosti.  Nicméně obvykle a skoro vzdycky to prostě dopadne dobře. Vím, jak ti je a jak je to těžké, sama jsem se do klidu hodit nedokázala, je to hodne i o povaze cloveka. Držím palce, bude to dobrý, ať už to bude jakkoliv

Offline Allysa
897 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 17:42

ambre Jinak co se týče Downova a podobných syndromů, výsledek byl negativní s pravděpodobností 99,5 %. Lékařka z genetiky nám říkala, že je to jako 100, ale 100% jistota prostě neexistuje.