Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online continuity
43038 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 17:45

ambretento výsledek ti vyjde už na základě věku. Kdybys tam dala, že ti je 30, tak to bude v cajku, měla jsem to úplně stejné. 

Těžko radit, lékař, který dělal mi ten screening se dost divil, když jsem tam prikvacila na odběr plodové vody, že on osobně by to neresil. ale řekla jsem mu, že než vzdorovat všem genetikum a gynekologum v řadě, prostě jsem si vyhodnotila, že bude jednodušší si vybrat fakt kvalitní pracoviště a risknout tu plodovku. Dcera se narodila zdravá. 

Držím palce, myslím, že to i vás dopadne dobře.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 17:47

ambre

Zkušenosti nemám, ale tenhle screening hledá záchyt downova syndromu, který je podmíněný geneticky abnormalitou konkrétního chromozomu, takže to gen. vyšetření bude cílené a dozvíte se, na čem jste. 

Držím palce a věřím, že to bude v pořádku.

.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2024 17:49

continuity dneska už se to vyšetření plodové vody tolik nedělá, jsou jiná bezpečnější vyšetření. 

Online continuity
43038 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 17:50

Evaeva tak to je dobře, vím, že ségra si platila něco ze své krve, akorát za to dost zaplatila tuším 400 euro. Ale to už je taky pár let. 

Offline Zuzuli
3768 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 17:53

ambre

Kamaradka to pred dvema resila. Byla 35+ a vyslo ji riziko myslim 1:32. Byla na odberu plodovky, ktery prokazal, ze dite je v poradku.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2024 18:09

continuity doufám, že nemlžím, ale když jsem si to "studovala" plodová voda byla až po několika jiných vyšetřeních.

Offline Zuzuli
3768 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 18:13

Evaeva prave ta kamaradka, co to resila, nakonec hned sla na plodovku. Jak meli vysledky screeningu, byla hned konzultace na genetice a hned pak odber. Rikala, ze by si downa nenechali a tak nechteli ztracet cas dalsimi vysetrenimi, kdyz ukoncit tehotenstvi pak jde jen s potvrzenim z plodovky. Ze sice mohla jit na ten test z krve a zaplatit si ho, ale kdyby vysel pozitivne, stejne se to musi potvrdit plodovkou a pak ae to resi dal.

Offline Makara
3638 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 18:27

ambre hodnoty si už nepamatuji, ale ten věk to hodně ovlivňuje. Už u prvního v 32 jsem ji měla vyšší, ale to gynekoložka vyhodnotila, že je věkem. U druhého totéž. U třetího kousku v 36 jsem si platila nějaký screening kolem 12. týdne /negativní/, ale ten pozdější na Downa vyšel vyšší, tak jsem šla na odběr plodovky. Jinak jsem chodila i na "genetický" ultrazvuk do fakultky. Je to však už skoro 20 let, tak modernější postupy nesleduji.

Všechny tři kousky jsou bez vad (teda kromě toho, že mě neposlouchají na slovo). Tak i tobě přeji pohodové těhotenství a dokonalého tvorečka.

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 18:39

ambre Mně vyšlo 1:70, na ultrazvuku se ukazalo vyšší šíjové projasnění (a bylo mi 38). V podstatě hned po tom ultrazvuku jsem šla na odběr choriovych klků, prožila děsnou noc a druhý den si volala pro výsledky, že je vše ok a bude to kluk držím palce, určitě to bude dobrý.

Offline ambre
5 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 19:03

Mockrát Vám všem děkuji za podporu, potřebovala jsem něco takového slyšet (číst) :) už mám za sebou nějaké komplikace, ale miminko se udrželo, takže jsem si myslela, že už mám vybráno, no holt už teď ty obavy asi nikdy neskončí.

Offline Potrefenáhusa
38837 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 19:04

ambre mne vyšel pozitivní screening na downa u druhyho ditete, něco kolem 1:200. Na genetice s nama probrali ty možnosti a pravděpodobnosti, nakonec jsme zaplatili něco přes 10 tis za krevní testy, který vysly dobře, dite se narodilo zdravy 

Evaeva ještě je ten odběr z choriovych klků, ale když jsem to zkoumala, tak mi přišlo, ze ta rizikovost a chybovost je zhruba podobna jak u ty plodovky (v závislosti na pracovišti), ale dela se to driv 

Offline Potrefenáhusa
38837 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 19:15

ambre je to tezky, no, ale zkus neveset hlavu dopředu, ono i hodně záleží, kdy přesně se ty testy delaj, jinak pro mě po předchozích dost blbych zkušenostech byly ty těhotenství stresovy dost, ale naštěstí všechno nakonec dobře dopadlo

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 19:46

ambre

Oyehotnela som v 35,5, takže som bola automaticky riziková kvôli veku, ale výsledky boli dobré. Ale ten strach o dieťa mám od pozitívneho teh.testu a stále. 

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 19:48

Mám príspevok k obliekaniu. Načelnik si nakúpil tričká bez rukavov do Chorvátska.  Takže ich má zabalených 6, a 4 kusy normálnych s krátkym rukavom, dnes si dal posledné čisté. A hadajte, čo vyžaduje nosiť?

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 19:49

Pinot Noir akože wow, sanka dole!

Offline JankaM
3100 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 20:15

To vyšetření se dělá nějak standardně? U druhého před 7 lety si nic takového nepamatuju a to mi bylo 34

Offline Zuzuli
3768 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 20:18

JankaM neni povinne a plati se. Odbery a ultrazvuk na konci prvniho trimestru. Pojistovna na nej prispiva. Driv se delal vic tripple test. Ten ale nikdo v mem okoli nemel, vsichni sli na screening.

Offline Zuzuli
3768 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 20:22

Blbej dotaz... kdyz asi tak padesatkrat za sebou reknete diteti, at laskave prestane s tema stojkama na gauci pripadne prestane skakat z gauce na metr vzdaleny konferecni stolek nebo neco podobneho... tak kdyz pak fakt spadne na tlamicku, zvladate byt chapajici utesujici matky a nebo mate taky chut jecet, ze jste mu to rikaly? 

Offline JankaM
3100 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 20:25

Zuzuli děkuju za objasnění, tyhle věci kolem jsem moc nezkoumala, asi jsem usoudila, že když dopadlo první, dopadne i druhé a spoléhala na doktorku a její doporučení.

Offline Potrefenáhusa
38837 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 20:26

Zuzuli mám chuť řvát a říkat Ale já jsem ti to rikala!!!!! (Ale dokud jeci, stejně to nemá cenu (a jindy teda taky ne)