Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2024 21:42

Potrefenáhusa já synovi koupila teď bez brčka, hlavně proto, že potřeboval větší láhev. (Ale do školy asi bude nosit tu menší s brčkem) Ale karja chtěla něco, co nevylejou a to asi jinak než s brčkem nejde. Já je teda zase tolik nepucuju, tak mně to moc neotravuje. Pijí z toho jen vodu. A nekoušou to, akorát mladší to občas cucá, to mu to pak rvu z pusy

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2024 21:44

Karja jako starší s tou tekoucí zatím překvapuje. Ale miminkovské to není, já mám na cvičení taky s brčkem

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2024 21:46
Reakce na Potrefenáhusa:

a už jsme doma a je tu vedro na chcípnutí 

na Šumavě dneska bylo velmi příjemně, ale v Praze je vedro a dusno

Offline Karja
44667 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 21:47

Potrefenáhusa Jako vy můžete psát blog o CR. Ale už dlouho se chci zeptat, tvého muže to baví? Jakože mně to přijde úplně k neuvereni, že to nějakého chlapa baví, žádný co znám by takovýhle dětský  program prostě nedal:D. Jakože jednou dvakrát za dovolenou by nekam vlezl, ale u vás je to úplně nadstandardní, ty zámky, muzea, různé dílny pro deti....nebo o tom píše blog von!

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 21:48

Evaeva mně teda stačí, jakej hnus se dovede udělat kolem hrdla láhve s obyč náustkem když ji jeden den nevydrbu pořádně. Vám to neplesniví ani neoslizne? Já teda nemám myčku, každej den to vezmu uvnitř kartáčem na láhve a ten vršek horkou vodou s jarem. Máme láhve nerezové, ale víčka jsou plast.

Offline Karja
44667 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 21:50

Evaeva Jo, já jsem myslela asi přímo tenhle typ, ne ze vsechny s brckem jsou moc detske. Tak to víš velkamala jde do vekove smíšené třídy, my už musíme dbát na styl:D. Bože to bude ,,chci mobil, chci hru, chci tablet,, jak to budou mít ty starší děti...

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 21:55

Karja ve škole má několik dětí láhev Bbox, s takovým sportovním pítkem. Je silikonové a musí se stisknout rty, takže při převržení to asi neteče. Ale osobní zkušenost nemám, musela bys to vygooglit nebo okouknout někde.

Offline Karja
44667 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 21:56

žluťásek díky, já na to mrknu. 

Online continuity
43048 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 22:00

Karja a co brani používat tu láhev od Kubíků nebo takové ty minerálky s náustkem? 

Používali jsme lecos a tohle bylo blbuvzdorny, plesnivá se vyhodí. Teď už mají obyč kovové láhve se zavitem. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2024 22:02

žluťásekoslizne, tak to šoupnu do myčky plíseň jsem v nich nikdy neviděla.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2024 22:03

Karja já jsem hrozně zvědavá, kdy nějaký styl začne zajímat syna. Zatím to teda nevypadá

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2024 22:09
Reakce na Karja:

Potrefenáhusa Jako vy můžete psát blog o CR. Ale už dlouho se chci zeptat, tvého muže to baví? Jakože mně to přijde úplně k neuvereni, že to nějakého chlapa baví, žádný co znám by takovýhle dětský  program prostě nedal:D. Jakože jednou dvakrát za dovolenou by nekam vlezl, ale u vás je to úplně nadstandardní, ty zámky, muzea, různé dílny pro deti....nebo o tom píše blog von!

​Můj muž půjde radši na dílničky, když ho nebudu nutit jít se koupat Je to teda v tomhle případě spíš volba menšího zla (což, mám pocit, je celá jeho dovolená)

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 22:11

Evaeva mně chybí ta myčka právě

Ale pozor na to, Arnika nedávno zveřejnila výsledky studie, jaké škodliviny se uvolňují z dětských plastových lahví mytých v myčce oproti mytí v ruce. Nejhůř dopadla Zdravá lahev

https://arnika.org/o-nas/tiskove-zpravy/plastove-lahve-na-piti-pro-deti-obsahuji-skodlive-zmekcovadlo-koupit-je-muzete-i-v-cesku

Mě to definitivně přesvědčilo nakoupit nerezové láhve a všechny plastové jsem vyházela. V práci mám skleněnou.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2024 22:13

žluťásek jo, já to četla. Když ty nerezové jsou těžké. Řešením by asi byl ten Triton. Ale není (u nás), holt si člověk musí vybrat, co bude řešit

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. srpna 2024 22:17

Karja no presne. My za letosek mame presne zkracenou prohlidku na Kosti, na Valdstejne prisla bourka, tak tomu muz unikl a dneska byl Frydstejn. Tam syn dostal zihadlo od vosy a zapojili jsme vsechny v okoli. Pani v kiosku poskytla led, dalsi pani psychologickou naplast (na jiny prst) a kastelan pak fenistil gel . Letos me ty vody pekne stvou. Ale vsimni si, ze to jsou same hrady a zriceniny. Zamek je pro muze esence pekla a vubec nas tam nevezme. 

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 22:19

Evaeva tritanové má třeba Albi, i další značky. Jsou na první pohled odlišitelné, mají takovou mléčně průsvitnou barvu a jsou jakoby matné.

Máme teď nerez od ion8, obyč láhve, ne termosky. Přijdou mi lehoučké, schválně ji zkusím zítra zvážit. Můžem udělat další měření tady, kolik váží vaše láhev

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2024 22:26

Jos ty vosy jsou teď fakt nepříjemné, kolikrát jsme zdrhli z restaurační zahrádky dovnitř Mladšího píchla na výletě a překvapilo mně, jak skvěle to zvládl. Chviličku ječel, mázla jsem to akorát tím gelem z dm a za chvíli říká, že už to nebolí. To starší by řval ještě teď

Jinak u nás zámek otráví všechny, živě vidím ty protáhlé obličeje dětí a to ani na prohlídku nepotřebuju, ale děti remcají i v parku.

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. srpna 2024 22:41

Evaeva vosy jsou letos desne. Syn ze zacatku plakal hodne, ale pak s ledem a gelem prohlidku statecne zvladl. A jak jsem se jich driv nebala (ano i ja jednu spolkla a dostala zihadlo do jazyka), tak letos asi prehodnocuju a zacinam mit strach. Za posledni dva tydny dva lidi na ARo a jeden zemrel. Asi to je nahoda a tak, ale letos jsou nejake agresivni. Syn se ani neohnal, proste priletela a pichla ho do prstu. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2024 22:44

Jos já se jich jakoby nebojím, ale mám strach, že jí někdo sní na zmrzlině, přecejen děti si pozor nedají. To mi přijde nebezpečné.

Online dzizisketa
8954 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 22:51

Prohlídky památek jsou největším koníčkem mých rodičů, mají velký přehled, kde se který sebemenší zámeček nově otevře a hned tam jedou. Umíte si představit, jak vypadaly naše rodinné výlety a dovolené

Taky se to na mě podepsalo!

Rosťa letos zvládl zatím dvě prohlídky a úplně vzorně, i poslouchal průvodce, na nic nesahal, držel se nás a vždycky si našel něco, co ho zaujalo, i když to často byly celkem nečekané věci. Zato Šárka je neřízená střela, ta leze pod provazy, resp. ty provazy jsou tak vysoko, že si jich ani nevšimne, na všechno by sahala, enfiláda je dráha na běhání... Takže s ní jen na objekty bez mobiliáře

Ale snad aspoň jeden z nich tomu přijde na chuť, muže to taky celkem baví.