Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Allysa
897 příspěvků moje polička 17. srpna 2024 22:56
Reakce na Karja:

Potrefenáhusa Jako vy můžete psát blog o CR. Ale už dlouho se chci zeptat, tvého muže to baví? Jakože mně to přijde úplně k neuvereni, že to nějakého chlapa baví, žádný co znám by takovýhle dětský  program prostě nedal:D. Jakože jednou dvakrát za dovolenou by nekam vlezl, ale u vás je to úplně nadstandardní, ty zámky, muzea, různé dílny pro deti....nebo o tom píše blog von!

​No já ti nevím, tohle chlap by to "nedal"... Dá to úplně stejně jako ženská, taky to nebaví každou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2024 23:29

dzizisketa jako s dítětem ve věku Šárky si to vůbec neumím představit, jste hustý! (Starší vydrží, i když ho to třeba nebaví, to jsem si ověřila loni, ale jemu je šest). Kluci milují technické památky, jakmile je tam nějaký přístroj nebo ozubené kolo, to je jejich. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. srpna 2024 23:36

Evaeva Mne treba dite do 1,5 roku prislo velmi jednoduche (to moje). Bud jsem ho nejak nesla nebo sedel v kocare a culil se. By ty prohlidky zamku v klidu sly. Az nyni je to same proc tam jdeme, to je do kopce, nejsou tam vlaky. A zpetne je mi lito, ze tehotenstvi a prvni rok a pul byly same covidove restrikce. Ze jsem si to vlastne poradne neuzila

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2024 23:42

Jos tak to u nás vůbec. Jako samozřejmě, kočárové dítě je jednodušší, ale prohlídku zámku by ani jeden z nich třeba ve věku deseti měsíců nedal. Možná starší, ten s námi byl v tom muzeu ve Žďáře. Ale chodící už určitě ani jeden. (Šárce jsou dva, tak to vůbec v tomhle věku).

Teď samozřejmě už mají vlastní názor na program, ale dá se to vymyslet dobré pro všechny. My teda rádi chodíme, takže při nejhorším vytáhnu "motivační bonbóny"

Offline Myrtila
5330 příspěvků moje polička 18. srpna 2024 00:40

Karja Pořídila jsem synovi lahev bbox s brčkem, a ta neteče ani otevřená. Mytí je teda opruz, myslím, že do myčky nesmí. Dají se k ní koupit náhradní náústky i brčka (je to ze dvou oddělených částí), s nákupem lahve jsem vzala ty náustky, ale máme od jara pořád ten první. Pije z ní jenom vodu. Plus je snadná obsluha dítětem a že neteče, mínus mytí a cena. 

Offline Kokoska
34903 příspěvků moje polička 18. srpna 2024 07:34

Potrefenáhusa to muzeum v Chrudimi si chvalil muz, byl tam vloni s tou svou detskou trojkou. Akorat tam zapomnel batoh v satne, mezitim zavreli, tak shanel nekoho, kdo by mu otevrel. Zapojil i policii, kdyz teda pry ma pomahat a chranit, ale dobral se zdarneho cile!

Ja jsem s nima jezdila, kdyz ty deti byly mensi, ale uz par let to podnikaji sami. Ja bych se z nich (vsech ctyr dohromady) za dva dny zblaznila, on zaveli a jde se. 

Karja jeho to prave bavi, vzdycky vezme deti na nejake ty megahriste, na kolo, pak nekam do muzea, klidne i to, co bavi jeho, deti holt to musi vydrzet. Takove muzeum zemedelske techniky by pro me byl dost velky trest. Na zamku asi jeste nebyli, ale klidne by s nima sel, to jsme spoku byli uz mockrat. Dokonce jednou ve Francii s myma detma, to jim bylo nejak 10 a 14, vyklad byl ve francouzstine, v ruce papir s nekolika anglickymi radky. Deti z toho byly v soku, jak syn rikal, pruvodkyne popisovala snad kazde prkno v podlaze.

Offline Potrefenáhusa
38842 příspěvků moje polička 18. srpna 2024 07:49

No hele to vám asi tak přijde z toho zhuštěnýho popisu - jednak jaká je to pohoda a jednak co všechno jsme zvladli 

1) ano, myho muže to baví, jednak je vystudovanej historik, má ty hrady dost jako hobby a jednak proste nevydrží doma na zadku (někdy fakt bohužel), zároveň není krom pěší turistiky zadnej zvlášť nadsenej sportovec ala hory, kolo, lyže - většinou potřebuje nejakej cíl, kde by si mohl dat kafe 

2) detskej program to zas úplně není, ale chodíme fakt buď na ty prohlídky bez průvodce a mobiliáře, nebo tam, kde ty děti nevadí nebo jsou vítaný - nebo se proste kouknem jen zvenku 

3) se starší to bylo v pohode do toho cca roku, byla v nositku a vytuhla, mladší je teda taky nerizena střela, ještě jak jsou v kombinaci spolu, tak se strašně navzájem vyhecujou do běhání a jeceni 

4) program jsme teď proste uzpusobili, aby to daly, takže Boskovice jen zřícenina, Rychmburk bez mobiliáře, skanzeny Hlinsko a veselý kopec bez průvodce, Lysice jen zahrady bez průvodce, k tomu záchranná stanice Pasíčky a ten Dům přírody (ten byl fakt vyloženě skvelej) a ten Žďár, kterej jsme prošli s malým ditetem dislokovanym v tom zrcadlovým bludišti :-) 

Offline Karja
44667 příspěvků moje polička 18. srpna 2024 07:53

Potrefenáhusa Jo, tak tou historii se to vysvětluje všechno! 

Offline Karja
44667 příspěvků moje polička 18. srpna 2024 07:53

Potrefenáhusa Jo, tak tou historii se to vysvětluje všechno! 

Offline Potrefenáhusa
38842 příspěvků moje polička 18. srpna 2024 07:55

Evaeva nám ten naustek zplesnivel už několikrát, taky davam jen čistou vodu, ale proste do toho slintaj. Ta myčka mi teda přijde, ze brcko a ten naustek nemá sanci poradne umejt, ale po tom přečtení arniky už to tam taky nedávám, ani ty nesilikonovy části. Já jsem si na to čištění koupila takovou sadu kartacku od bbox, když jsem kupovala termosku, ty mi přijdou fajn, ale stejně se těším, až to nebudu muset denně mejt 

Offline Muslik
564 příspěvků moje polička 18. srpna 2024 07:55
Reakce na dzizisketa:

Prohlídky památek jsou největším koníčkem mých rodičů, mají velký přehled, kde se který sebemenší zámeček nově otevře a hned tam jedou. Umíte si představit, jak vypadaly naše rodinné výlety a dovolené

Taky se to na mě podepsalo!

Rosťa letos zvládl zatím dvě prohlídky a úplně vzorně, i poslouchal průvodce, na nic nesahal, držel se nás a vždycky si našel něco, co ho zaujalo, i když to často byly celkem nečekané věci. Zato Šárka je neřízená střela, ta leze pod provazy, resp. ty provazy jsou tak vysoko, že si jich ani nevšimne, na všechno by sahala, enfiláda je dráha na běhání... Takže s ní jen na objekty bez mobiliáře

Ale snad aspoň jeden z nich tomu přijde na chuť, muže to taky celkem baví.

​hehe to přesně bylo moje dětství. Moji rodiče jsou nadšenci do veškerých hradu a zámků a muzeí, tedy hlavně zámků, mohla bych vyjmenovat na prstech jedne ruky, kde jsme po CR NEBYLI (prehanim), a jak probihaly veskere vikendy a dovolené. Ja si vybudovala takovy odpor k tomu, že se veškerým takovým objektům vyhýbám a dítě k tomu rozhodně vést nebudu. Buď si ho tam budou tahat prarodice nebo bez toho může žít. Kompenzuji si to tedy aspoň zriceninami a rozhlednami, které miluji.

Offline Potrefenáhusa
38842 příspěvků moje polička 18. srpna 2024 07:56

Karja jo, my si teď pogratulovali navzájem, ze to ani jednoho nebaví moc dlouho u ty vody 

Offline Potrefenáhusa
38842 příspěvků moje polička 18. srpna 2024 07:59

Jinak já se priznam, ze mě ty dlouhý prohlídky zámků taky nebaví, všude stejný cinovy nadobi a střelecký terce, takže teď je to tak akorat

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2024 08:08

Potrefenáhusa tak nevím, třeba to nevidím. Každý den to rozhodně nemeju.

Offline Karja
44667 příspěvků moje polička 18. srpna 2024 08:14

Potrefenáhusa Mě bavi cokoliv, když mám chvíli klid, můžu cumet do blba a neslyším žádné knourani! Bohužel do spousty aktivit se nám ted vkrada,,je to pro malý děti,,...

Ale presne neco s tím cinivym nádobím me napadlo;). Tak jsem si právě říkala, že to musí být jeho koníček nebo nevím už,:D

Offline Kokoska
34903 příspěvků moje polička 18. srpna 2024 08:15

Potrefenáhusa co zamky, ale vojenska muzea! Nekolik jsem jich absolvovala, ale ted uz jdu radsi na kafe, projdu se, pak se nekde sejdem. Ono i normalni muzeum trva memu muzi delsi dobu nez mne, on si cte vsechny ty popisky u exponatu, coz by navstevnik asi mel, ja koukam tak vseobecne, zdrzim se u toho, co me vic zaujme.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2024 08:18

Potrefenáhusa mně ty prohlídky zámků taky přijdou na jedno brdo

Muž nedávají to dětské remcání, přitom obvykle stačí si to je vyslechnout. Ale to se ozve "já nechci chodit" a už následuje pětiminutová přednáška o tom, že si nemůžou pořád vozit zadky. Přitom oni si zaremcají a pak ujdou šest kilometrů ani nemrknou, dokonce normální rychlostí. Když děti neremcají, tak s nimi ochotně absolvuje cokoliv od hradu, přes museum, kavárnu až po hřiště a pěší výlet. Ale jakmile se ozvou....

Offline Potrefenáhusa
38842 příspěvků moje polička 18. srpna 2024 08:19

Karja Jojo, ale na takový my nechodime :-) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2024 08:20

Kokoska takhle pečlivě studuje musea malá ségra asi tak od doby, kdy umí číst. Je to obdivuhodné, ale trochu otravné

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 18. srpna 2024 08:50

To tak člověk vybírá a kuouje funkční oblečení pro děti a ony pak po horách chodí takto. zdravíme milovnici sukní Potrefenáhusa
 Hlavně blikající tenisky, co dostala, mi trochu trhají žíly. Dělajil blikající Bf?

a mladší dítě si mezitim dalo 2x lanovku od horské služby. Starší vystála frontu a vyměkla, tak zaskočil a hned po dojezdu řval, že chce znovu(jeli jsme s ním, nejel sám. Byla fakt dlouhá a vysoko)