Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. srpna 2024 17:41

Potrefenáhusa jo, ty trekovky jsou úzké, přitom tenisky celkem jdou. Ale nakonec jsem hlavní boty na sport koupila nějaké bf asi za 900, tak uvidíme, jak mu budou vyhovovat. A za pár dní na mě vyskočily ve Sportisimu skoro stejné za 700, to už je skoro jako ty dekáčové.

Offline Pinot Noir
29879 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 17:47

Byla jsem včera na schůzce ve školce, Viki bude mít učitelky, které Ríša neměl, takže je neznám (přesto dvakrát zaznělo "maminka od Ríši", místo od Viktora - zdá se, že byl nepřehlédnutelný ), ale zdají se mi taky moc fajn - milé, vstřícné a sympatické. Smlouva o vlastní stravě platí z loňska, nikdo po mě nic kvůli tomu nechce. Nabídli mi podepsat souhlas, že si Viktora občas odvede speciální pedagožka a bude se mu věnovat, to jsem podepsala mileráda. A včas mě kontaktují s informacemi, co dělat pro odklad, protože Viki je předškolák, jeden ze šesti v třídě, což je vtipné. 

Budou mít ve třídě asistentku, budou tam dvě děti rodičů, kteří vůbec nemluví a nerozumí česky, dítě hluchoněmých rodičů, které rozumí, ale téměř nemluví, resp. není zvyklé se dorozumívat mluvenou řečí (bylo tam a vůbec třeba nereaguje na svoje jméno, je to zvláštní, nikdy jsem se nad fungováním takových rodin nezamýšlela), Viktora a jednoho chlapce, který už s Viktorem do třídy chodil loni a který je očividně nějakým způsobem retardovaný, ale rodiče si to nějak nepřipouštějí a nehodlají s ním asi nijak pracovat. To je taky zvláštní, byla jsem svědkem toho, jak učitelka nabídla jeho tatínkovi taky ten souhlas s činností speciální pedagožky, a on se tvářil dotčeně, proč mu to nabízejí. Jako nemají to ty učitelky lehké, fakt je obdivuju, jak jsou pořád pozitivní a milé. 

Offline letfenixa
10875 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 17:51

V škôlke som podpisovala inicialami, ale tam sa s vlastnou skrinkou nemalo čo stratiť. V škole sú v šatni 2 až 3 triedy a vlani som ako triedna musela riešiť, ze jeden piatak si v šatni zabudol mikinu a vraj môj siedmak ju zobral a nosí. Jeden tvrdil, že ju má z Turecka,  druhý, že ju dostal na Vianoce. Bolo to extra nepríjemné a nevyriešiteľné. A preto má Lukasko tie nazehlovacky z Mama Labels.

Offline letfenixa
10875 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 17:52

A pred chvíľou sme boli v kavuarni a on si nahlas pred čašníčkou vypýtal druh limonády!

Offline Pinot Noir
29879 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 17:56

letfenixa

Viktor si zase dnes vzal od průvodčího ve vlaku tu dětskou jízdenku! Taky velké vykročení z jeho komfortní zóny. 

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 17:56

Pinot Noir ja jsem nepodepisovala a nedavala samolepky presne s timhle zamerem, ale zjistila jsem, ze casto jde ucitelka do satny detem pro mikiny nebo bundy a potrebuje je poznat. A oni si to ne vzdycky vracej na misto. No a pak se nam letos stalo, ze nekdo mel tu samou sadu tri kusu legin z Nextu, stejny obe fleecovy mikiny (jedna Lindex, druha Tchibo) a stejnych nekolik trik. Takze pak casto Tonda prisl domu v cizim obleceni co sbalil nejakymu chudakovi z jeho skrinky, protoze usoudil ze je to jeho, ackoliv ten den prisel v necem uplne jinym

Offline Tabea
8102 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 18:11
Reakce na Potrefenáhusa:

Reima na to pamatuje, má odspoda odstrihavaci cedulku, takže předchozí majitel muže zůstat inkognito

​na tihle bundu jsem myslím už párkrát koukala

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 18:18

Ted mi doslo, ze ve skolce, kam chodila dcera o prazdninach, se nedavaly boty do prihradek se znackou, ale na tacy v chodbe. Tak pak chapu, ze pokud je nekde maji tahle pohromade, tak pak dite z te hromady vytahne cizi par bot, kdyz je maji stejne.

Stejne tak kdyz brzo rano a nebo pak odpoledne spojovali tridy, tak byly vsechny svrsky deti z jine tridy na hromade na lavicce v chodbe.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. srpna 2024 18:52

Pinot Noir máte teda inkluzní třídu

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. srpna 2024 18:54

Zuzuli u nás, když se spojuje, taky se to dává "někam". Pak si to teda děti přenáší sami, ale věřím, že někdo popadne něco cizího.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 18:56

Zuzuli nám takhle první rok školky někdo na víkend sbalil černé podepsané softshellky. Měli jsme v tu chvíli jen jedny a byla zima jak prase. Byla jsem z toho úplně nadšená a hned jsem v panice objednala nové. Sbalit mi někdo boty, tak asi napíšu na skupinu, ať je okamžitě navalíKdyby ty lidi alespoň napsali je to u nás, omlouváme se, nehledejte to po celém baráku, ale jestli to je pro někoho sranda, tak potěš...

Offline letfenixa
10875 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 19:08
Online Kokoska
34949 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 19:08

U nas se pri spojovani prenasi ty kapsare, maji to erarni, navlecene na raminku a v te cizi tride je na to stendr. Ovsem co tam kdo nacpe, to tam je. 

Ja jako dite jsem si vymenila v 1.tride boty sespoluzakem, takove ohavne hnede krusky, melo je vic deti. Mne ty jeho byly vetsi, domu jsem v nich dosla, on chudak v tech mych musel trpet. Oboje byly podepsane. A muj syn si kolikrat ve skolce s nekym vymenil puncochace, taky dotahl o kus delsi. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. srpna 2024 19:12

Kokoska u nás mají erární tašky, ale ty používají jen, když jsou spojení delší dobu. Když ráno přijde dítě do scházecí třídy, tak tu půlhodinu nemá ani bačkůrky a věci tam má někde v šatně. Pak si ho vyzvedne paní učitelka, vezmou ty věci a jdou do svojí třídy do šatny pro bačkůrky a pověsit bundu.

Offline dzizisketa
8959 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 19:18

Šárka si dnešní zahradní narozeninovou slavnost užívá naplno 

Online Kokoska
34949 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 19:22

Evaeva jojo, nase deti zatim rano chodi az co nejpozdejc, takze rovnou do sve tridy. To co jsem psala, plati pri odpolednim spojovani.

Offline Potrefenáhusa
38856 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 19:35

monismy ani žádnou skupinu nemáme, musela bych přes učitelku druhej den. A našly se? 
mne jednou někdo sebral v zimě v šatně u bazénu zimní boty (nenechal místo nich ani ty krusky, takže mě babička nesla domu na zádech)

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 19:47

Potrefenáhusa jo, objevily se pak asi v úterý zase v šatně Já chápu, že to může stát, ale my skupinu na WA máme a není nic jednoduššího než napsat jednu větu a člověk si pak ušetří spoustu hledání....

Offline Potrefenáhusa
38856 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 19:48

monis to jo a hlavně bys nemusela v panice shanet nový 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. srpna 2024 19:54

Kokoska naše taky myslím, že to nikdy neabsolvovali