Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. srpna 2024 19:54

monis to určitě! Ještě softchelky, že jo.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 20:53

Pinot Noir Karja hele ona chodila už na jaře a neztratilo se nic. Je to mini školka o 3 třídách po 10-15 dětech. Ale našla jsem samolepky ve tvaru bílé kočičky, což je teď její největší miláček. A chci to nalepit na věci jako boty (zimní holiny tu má celé město stejné), zimní bundy jsou tu z 90% reima a didrikson (často ty vzory ze Zalando Lounge právě), stejně jako jsem potkala dost stejných merino mikin. Ve školce bude mít svojí helmu na dopravní hřiště, v zimě možná lyže nebo běžky... tak tim chci polepit tyhle věci. Dcera si pozná a pamatuje i gumičku do vlasů, ale ať to poznají i ostatní. Ale to prostě 2 týdny počká, no

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 21:46

Já teda synovi oblečení polepuju nažehlovačkama od mamalabels, protože školka podepsané věci vyžaduje a on si to díky obrázku, který si vybral, taky pozná. Říkala jsem si, že třeba další rok to už nebude potřeba, ale pak jsme ho šly vyzvednout s mou mámou, a ta naprosto samozřejmě sáhla o skříňku vedle a začala mu obouvat cizí boty. Takže lepím dál jmenovky i do bot, nejen kvůli dítěti a požadavku školky, ale i kvůli "vyzvedávačům" i ostatních dětí. My toho oblečení nemáme zase tolik, abych třeba mikinu nebo softshellky delší dobu nepostrádala, boty má od každého druhu jedny, nebo když se zadaří, má náhradní pár na dotrhání po neteřích, ale kvalita už bývá dost mizerná. Tak lepím jmenovky a doufám, že se to kdyžtak brzy vrátí. 

Offline continuity
43119 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 21:54

Pinot Noirdíky za tip, byla to skvělá akce.

Jedno dítě se teda vrátilo já přestupu domů, a zrovna to, co by si to myslím užilo určitě, ale to už je její problém. 

Trochu podobný je festival ambasád v Dejvicích, ale tam jednak bývá příšerných lidí, téměř se nedá kolem těch stánků projít a po druhé je to dopoledne.

Doufala jsem, že závěrečná v devět neznamená, že v osm tam už bude půlka stánků zabalená, ale vůbec, hráli do třičtvrtě na deset a ještě to teď celkem frcelo, ačkoliv někdo už pomalu uklízel. 

Takže díky ještě jednou.

Offline Pinot Noir
29879 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 22:07

continuity tak to mám radost, fakt! Děkuju za zpětnou vazbu.

Offline Karja
44692 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 22:17

MPLee A jak to dáváte vlastně tu kočovnou domácnost? Myslela jsem, že vám to pravé začíná až letos;-)

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 23:11

Karja Hele my tu vlastně jsme už 2 roky. První skoro rok jsme měli pronajatý mini apartmán a zjistli jsme, že to tu milujeme. To jsme jezdili bez vyjímky na všechny víkendy, když to šlo, tak si v pátek bral kuž ho. Co máme chalupu, často jsme tu s dětma zůstávali za hezkého počasí nebo když se nám prostě ještě nechtělo domu. Pak jsme často jezdili já a děti ve čtvrtek sem, muž přijel v pátek. A my zade často ještě v pondělí zůstali kvůli kroužku a muž jel domu o den dřív sám a buď budem nebo na kole. To uplně smysl nedává, takže letos chceme zkusit systém týden tady a týden doma. Ale popravdě kdyby to šlo, utíkáme z Prahy a jsme tady pořád. Děti to tu milují, my taky. Ale shodli jsme se s mužem, že pro děti je to tak do konce prvního stupně. Pro puberťáky nám přijde lepší asi to větší město a pak se sem my můžeme vrátit na důchod Takže zatím pokračuju v tom, co mě na univerzitě hrozně štvalo, ty 2 domácnosti. Ale už máme prostě většinu věcí 2x, děti si zabalí nejoblíbenější plyšáky a duplo lokomotivu a jedem. Udělali jsme zásobu dřeva, aby nám letos nedošlo už v prosinci a jsem ráda, že máme ještě pár let na rozhodnutí, co dál. Musíme rozhodnout, než půjde malá do školy. 

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 23:15

Mladšího si vytáhli, aby trénoval aspoň jednou týdně s jedním z nejlepších týmů v kraji. Starší přestoupil konečně do spravné věkové kategorie. Akorát každý má ten basket v jiném městě Budeme to muset nějak logisticky vymyslet. Jde pěkně vidět, jak jsme rozmazlení vesnicí, kde si děti všechno obchází samy už od první třídy.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. srpna 2024 23:17

brrr sami to, myslíš, ještě nezvládnou? Nebude jich jezdit víc vaším směrem?

Máš teda šikovné kluky!

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 00:46

Evaeva Dík,hlavně mladší překvapil. V jeho případě je to mhd asi hodinu s x přestupy, autem 20 minut. Starší to bude mít jednoduší, chodí v Opavě do školy a ta je malá a všude relativně kousek. Akorát to má takové rozfrcané, škola mu skončí o půl jedné a trénink začíná v pět. To budeme muset nějak pořešit, naštěstí většinu si asi zvládne ošéfovat sám.

Offline Potrefenáhusa
38856 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 06:59
Reakce na Tabea:

​na tihle bundu jsem myslím už párkrát koukala

​je super, jednak je moc hezka, jednak mi na plastenku aka pogumovanou bundu přijde fakt prijemna, lehká, mekka. A na zalandu lounge i za dobrý peníze. Jen je dost velká, našemu tyranosaurovi ohrnuju rukávy i nadvakrát 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. zaří 2024 07:31

brrr jo tak to je jasné, hodina x 20 minut. Určitě to nějak vymyslíte.

Offline Karja
44692 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 08:18

MPLee Ty jo tak dobry! No jasně, ono je nejlepší to odzkoušet a pak se to vystříbří, kde to dává smysl;-)

Offline RoSa
10169 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 08:51
Reakce na Pinot Noir:

Kdo se nudí v Praze, tak ve Vysočanech je aktuálně super food festival, mezinárodní, je tu spousta zemí, Afrika, Asie, Evropa, Jižní Amerika, víno, pivo, hezké prostředí, hřiště pro děti...

​a dneska food piknik na Ladronce!

Offline dzizisketa
8959 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 09:40

Nebyl teď v posledních dnech někdo na Marvánku, voda byla OK?

Online Gatita
8623 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 15:40

brrr no neni to snadne. Ted mi kamaradka rikala, ze si jeji kluci vybrali kazdy jiny oddil (neco jako skaut) a ze v lete budou mit tabory sice soucasne, ale zato kazdy na jinem konci republiky, takze navstevni den si strihnou nekolik set kilometru:) 

Online Gatita
8623 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 15:48

Vracime se domu a ja teprv prohledavam web, v kolik kde co zitra zacina a kdy kdo konci. Nemame prezuvky ani tenisky ani nakoupene jidlo na veceri a zitrejsi svacinu. Jedine, co jsem v lete stihla, byl nakup nahradniho tornada a zmiziku, pricem oboji se stihlo v nasi neusporadane domacnosti zasantrocit. Jsem docela odpocata, tak cekam, kdy me to prejde

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 17:11

Nasla jsem ty samolepky

Zalozene v papirovych deskach v supliku u pocitace. Nechapu, jak se tam ocitly.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 19:26

Zuzuli Určitě pomohlo, že jsi sem napsala.Samolepky sice mám, ale jinak si nepřipadám připravená vůbec. A bačkůrky musí zvládnout malý, než přijdou nový (čekala jsem s měřením, protože nedávno zas vyrostl). 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. zaří 2024 19:37

Len malý jde poprvé, že jo? Držím palce!

My připraveni jsme, na nás až nezvykle (taky to bude nejspíš naposledy ). Ale pořád mám pocit, že to ráno nemůžeme stihnout.