Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 19:43

Len rozhodne! A pro jistotu tu napisu, ze jsem je ted dala do dceriny skrine, do police se sezonim oblecenim napravo

Ja se taky citim nepripravena, jak jde do jine skolky. Jit do te lonske, citim se jako mazak, co vi co a jak... ale takhle jsem zase totalne zmatena. A zase mi webovky zrovna nepomahaj. Proc maji mit igelitku nebo batuzek? Maji mit vlastni rucnik a nebo ne? (Ve stare skolce ho vlastni meli, i kdyz to nikde nebylo napsane). Do stare skolky je chodilo na kod, tady se zvoni? Vcera jsem aspon manzela k te skolce dotahla, aby konecne vedel, kam to vlastne nase dite bude chodit Takze narocna zmena je to spis pro matku, nez pro dite

Ale backurky nastesti sedi, i kdyz jsem bez zkouseni jen vzala o cislo vetsi,  nez mela loni. A taky jsem ji dojednala, ze i jako nova dostane zitra obed. Jsem se snazila ve skolce domluvit, ze byt tam je nova, tak nepotrebuje jejich adaptaci, kdy tam deti cely tyden chodi na dve hodiny dopoledne, ale rovnou jim ji tam nechame od druheho dne spat. Jak byla zvykla jinde doted.

A vam drzim na zitra palce, at je ta velka zmena jen pozitivni a moc se mu ve skolce libi

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. zaří 2024 19:52

Zuzuli to zvládnete. Na vstup se na 99% zvoní. Nevím, jak u vás, ale ručníky, pláštěnky atd. se u nás @řeší až na schůzkách druhý týden, tak bych byla v klidu. Kdyžtak vám odpoledne řeknou.

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 19:59

Evaeva rikas, ze nas tam zitra pusti, i kdyz rovnou nenavalim toaletak a krabici kapesniku?

Ale fakt je skoda, ze v dnesni dobe ani jedna z tech tri skolek, se kterymi mame osobni zkusenost, nema nejaky uceleny seznam k dispozci. Vzdyt by to bylo i snazsi pro ucitelky, kdyby nemuseli treba kazdemu na letni skolce rikat, ze deti maji mit vlastni lahev, nebo ve stare, ze mame mit rucniky. Ze ho mame mit, jsem se dozvedela tak, ze maminka, co mela ve te skolce uz druhe dite ho prinesla a nam ostatnim o tom rekla. A je mi celkem jedno, jestli by byl na webu, poslali nam ho mailem a nebo ho rozdavali na te informacni schuzce v cervnu

Offline Potrefenáhusa
38856 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 20:11

Zuzuli Tyjo, u nás nic z tadytoho nepotrebujou, zadnej ručník, láhev, nic

jem teď o prázdninách měli mít věci v podepsaný tašce, protože byly všechny děti v jedné šatně 

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 20:15

Evaeva koukam, ze tam opravdu je na pristi utery schuzka rodicu. Jen skoda, ze tam k datu nenapsali i cas kdo potrebuje vedet vic dni dopredu nejaky cas neceho, vsichni maj uplne prazdne kalendare, ze

Musim se zitra zeptat, jestli tu rehabilitaci, co mam kazde utery, mam na pristi tyden vcas zrusit a nebo se mi to tam nejak vejde...

Offline continuity
43119 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 20:15

Zuzuli to je vždy zmatek a nástup do školy úplně stejný, učitele jsou teda veselí, že děti to zvládají líp než rodiče, nicméně ta komunikace je občas taková... Část věci přijde emailem, část je na dveřích, něco řekne učitelka, hesla zásadně chodí na proužku papíru o rozměrech 23x0,5cm. 

Asi bych si nedělala starosti, neslibuji, že to o bude bez zmatků, ale zcela jistě nebudeš zmatená jediná. 

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 20:15

Zuzuli U nas maji mit batuzek, protoze kdyz je venku hezky, tak jsou odpo na zahrade, do batuzku jim sbali vsechny veci, ty si jen vyzvednes dite a batoh a jdes rovnou domu, nemusis do satny :-).

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 20:15

Zuzuli u nás ve školce měli mít batůžek všichni co spali, po svačině šli ven a rodiče vyzvedavali ze zahrady, už se nechodilo do šatny. V batůžku měli všechno sbalené s sebou domů

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. zaří 2024 20:17

Zuzuli to zas ne, to je samozřejmě nutné podmínka pro vstup

Souhlasím s tebou, ta informovanost je zoufalá. Ale věz, že ve škole je to ještě horší Seznam pomůcek teda máme, ale jinak mi spousta informací chybí. A taky čipů

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 20:17

Zuzuli ja zaciatok skolky riesim uz siesty rok a teda viem, co presne mame doniest aj tak to nemám kupene. Hlavne, ze som bola dnes v DMke . Papuce mladsiemu tiez nestihli prist, tak ide v malych. Ale v skolke som uz mazak, tak ma to nestresuje. Zato starsi do skoly! Ja mam obavu, ze ani jeden den nedonesie vsetko, co bude potrebovat

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. zaří 2024 20:19

Zuzuli my máme i čas, heč shodou okolností taky v úterý, ve středu pak ve škole, v pátek mám akci v práci už.to.začíná

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 20:20

@Potrefenáhusa tak na letni skolku meli vlastni lahev, polstar a deku, ale nepotrebovali pyzamo. Obcas jsme nosili plavky a rucnik, kdyz bylo vedro. Je pak na zahrade kropili vodou z hadice

Ve stare skolce meli vlastni rucniky, ale nikdy jsme nenosili zadne jine hygienicke pomucky, kapesniky i toaletak byl erar

Ted vim, ze minimalne kapesniky chtej. 

Ja jsem ponekud nervozni z toho, ze jsem nemela moznost si ty veci pripravit predem. Snad chteji kazdorocne to same. Na me ted po tydnu dovolene ceka v praci dost narocne obdobi, vsichni klienti se vraceji z dovolenych a budou porad neco chtit. Nakoukla jsem odpoledne do mailove schranky a orosila se. Tak nejsem zrovna nadsena, ze k tomu budu jeste shanet plastenku a podobne veci, co jsem mohla mot davno v klidu doma.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. zaří 2024 20:21

Vari žluťásek takhle to dělají u švagrové, ale bez batůžku My chodíme do šatny 

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 20:22

Vari žluťásek aha, my jak meli vstup do skolky na kod, tak jsme si vzali dite na zahrade, sami si otevreli satnu a vzali, co bylo treba. Tohle me nenapadlo.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. zaří 2024 20:23

Zuzuli hele, buď v klidu. Pršet nemá nejbližších 14 dní, toaleťák taky dovalíš později, ono se to nepo... Hlavně dotáhněte dítě, bačkůrky, pyžamo a náhradní oblečení.

Offline Potrefenáhusa
38856 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 20:29

Zuzuli já to chápu, já mám taky všechno nejradši předem, pastelky a aktovku budu mít doma minimalne od Vánoc, takže mě to taky stresuje, ale u nás nemusi mít z vyjmenovanyho vůbec nic,  ani batuzek, akorat holinky a plastenku, to zas vim, ze děti od Evaeva holinky v šatně nenechávají.

Offline Malenge
4840 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 20:29

Nám v 7 večer dorazila zpráva do bakalářů, takže dítě aspoň ví, do jaké třídy má zítra jít a potvrdily se zvěsti o nové učitelce (tedy kdo to bude). Jinak nevím nic. To už je i na mě celkem mazec, musím přiznat. Většina rodičů psychovala veřejně už v pátek

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. zaří 2024 20:31

Potrefenáhusa ne, ale zase musíme mít pastelky a nůžky ale tohle se fakt nemusí první den

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 20:31

Evaeva zrovna to dite bude asi orisek, jak ho rano vzbudim

Ale fakt se tesim, ze po ctyrech mesicich mame skolku v dochazkove vzdalenosti. Ze uz nemusim kazde rano jezdit autem do jine casti prahy a odpoledne pak zase zpet. To je takova uleva

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. zaří 2024 20:34

Potrefenáhusa já jsem taky ráda, že co se dalo připravit, máme. Jednak shánět to se třemi dětmi, je složitější, třeba s kočárkem vůbec nemůžu do papírnictví tady a pak nás čeká ještě milion věcí, co dopředu zařídit nešly. My jinak všechno necháváme na poslední chvíli, tak aspoň ten start ať je dobrý.