Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 14:30

Gatita ne, my máme dva na konci října, tj. volno je celý týden, a pak dva v květnu, to jsem myslela, že je u těch svátků, ale nekontrolovala jsem to teda.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 14:39

Gatita tak já teď strávila asi 10 minut hledáním harmonogramu školního roku u nás ve škole a našla jsem seznam státních svátků, i těch, co připadají na víkend plus tam jsou zadané prázdniny.

Ale u nás ředitel vyhlašuje volno nahodile a dost na poslední chvíli, třeba když je havárie vody nebo tak.

Offline Gatita
8624 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 14:49

Mohučanka od toho podle me to reditelske volno je, aby mohla skola pruzne reagovat treba na havarii vody, kdy se vyucovat neda. Nam skola akorat naordinuje nekolik prodlouzenych vikendu. Kdyby doslo na havarii vody, tak asi zavrou stejne, akorat nejakou jinou administrativni cestou. Jako ja to volno diteti preju, ale moc se mi to nelibi.

Offline Malenge
4840 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 15:33

Gatita u nás to same. Tyden volna v říjnu, oba patky v květnu. Paty den teda asi schovaný na ty případne havárie. Letos už s tím pocitam, i když nadšena nejsem. Ovšem loni, když jsem tyden předem zjistila, ze podzimni prázdniny nejsou 2 dny, se kterými jsem počítala, byl to poněkud problém. Máme totiž krasny systém, na netu je harmonogram, kde jsou vypsané svátky a terminy prázdnin, a pak o kus níž, kam jsem loni nesrolovala, jsou ta ředitelska volna

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 15:42

Malenge tady ten týden v říjnu zavedli už před pár lety. Upřímně to moc nechápu, pět dní by mi přišlo dosattečné volno a ty zbylé dny, když už, by mohli být třeba u těch květnových dnů

Offline Suya
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 17:04

U nas prechod do statni skolky taky moc fajn, sympaticke ucitelky. Ovsem vratili mi ho po obede, ze pry ma "zelenou rymu"Pry jednou smrkal, no spis myslim ze papir o bezinfekcnosti vedle desive znejiciho dokaslavani po cernym kasli je moc nepresvedcil. 

Kazdopadne ja mela zjevne vetsi nervy jak syn, pac jsem rano odesla domu s jednim navlekem na bote

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 17:17

Tak jsme to zvladly

Dcerka je celkem spokojena, po ranu tam pry trochu smutnila, ale co sli ven, tak se uklidnila. Ted jeste potrebuje nejake nove kamaradky. Ze zahrady byla nadsena, jak jsem ji vyzvedla, musela me tam jeste dotahnout, at se na ni podivam. 

Bylo zvlastni ji videt v te tride pro velke deti, nekteri jsou vic jak o hlavu vetsi jak ona. Uplne jsem si rikala, co tam ten nas maly spuntik mezi predskolaky dela. Ale pak mi doslo, ze ji je skoro ctyri a pul a pristi zari uz je predskolak i ona. Strasne to leti.

A zprovoznila jsem hned skolkovou aplikaci, zadala trvale prikazy na jidlo a skolne a koupila balik kapesniku. Tak jsem snad prosla

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 17:25

Gatita Hmm, u nás nemáme ředitelské volno zatím žádné

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 17:34

Máte prosím někdo racionální vysvětlení, proč státní školka nekoupí věci jako toaleťák, mýdlo a kapesníky normálně na ičo a pak nepoprosí rodiče o jednorázový příspěvek na začátku roku? Každý rok mi vrtá hlavou, proč je jednodušší mít sklad zaskládaný taškami od rodičů než udělat centrální nákup pro celou školku...

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 17:41

monis ja bych rada racionalni vysvetleni, proc to na to ico skolky nekoupi zrizovatel. Jasne, skolne ve statni skolce neni nejak extra vysoke, ale ten toaletak a mydlo povazuju za vicemene samozrejmost, co by snad mela byt rovnou "v cene". 

Nase stara skolka ty kapesniky kupovala hromadne z fondu srps. Stejne jako ty papiry, pastelky a vytvarne potreby.

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 18:01

Ted jsem mluvila s mym tatou, on byl roky vedouci odboru skolstvi magistratu krajskeho mesta a tak i zrizovatel skolek. A podle nej je zrizovatel povinnen provozovat skolku v souladu se vsemi hygienickymi narizenimi a tak musi vsechny hygienicke potreby poskytnout on. Tedy hlavne toaletak a mydlo, kapesniky se daji povazovat jako vec osobni potreby konkretniho ditete. Ze to nekde zrizovatel neposkytuje a pozaduje to po rodicich bud zaplatit a nebo rovnou prinest, je podle nej naprosto neprijatelne a jde to na vrub mestske casti, ze se neumi postarat. Ze u nich to vsechny skolky meli proste z eraru a nedovede si predstavit, ze by meli rodice zadat o prineseni takove veci, jako je toaletak.

Offline Pinot Noir
29880 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 18:03

Zuzuli a někde se nosí toaleťák? U nás jen vytahovací kapesníky a vlhčené ubrousky/vlhčený toaleťák (dle uvážení každého), což obojí považuju za nadstandard. 

Offline Karja
44696 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 18:03

Zuzuli monis Jo u nás dostali od nějaké kontroly zákaz to požadovat.

Offline continuity
43120 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 18:04

Zuzuli no tak tady máš odpověď, proč to musí nosit rodiče a není to nikde na webu, akorát ti dají seznam mezi dveřmi. Zřizovatel na to nedá peníze/nebo se použijí na něco jiného a nemůže se to tím pádem nakoupit ofiko na IČO, tak to nosíš v IKEA tašce. Zajímavé, že ve škole už toaleťák a mýdlo normálně mají. 

Offline Karja
44696 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 18:04

Pinot Noir Hele prý ani to nemůžou chtít, nějaká kontrola jim to zatrhla. 

Offline continuity
43120 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 18:04

Pinot Noir ja už si to nepamatuji, ale ten seznam byl na půl A4. 

Offline Pinot Noir
29880 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 18:06

continuity ty jo, tak u nás jen tyhle dvě věci.

Offline letfenixa
10875 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 18:11

V našej škole toaletak pre žiakov nie je. Bol pokus, skončil tým, že všetky toaletaky boli za 1 deň fuč a našli sa vselikde - v satniach, prázdne rolky v zachodovych misach, upchate umyvadla, ...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 18:13

Karja u nás to oficiálně chtít nesmí, ale přesto chtějí. U nás říkají, že jim to pomůže, jinde to přímo vyžadují. A ano, měl by to zajistit zřizovatel.

Nicméně u nás se sháněl sponzor i na nové vybavení kuchyně. Tam si pořád nejsem jistá, jestli je to selhání zřizovatele nebo ředitelky, ale školka bez kuchyně by měla fakt problém a byl by to problém obou.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 18:13

Pinot Noir u nas velke baleni toaletaku, 1 litr mýdla, 2 baleni kapesnicku a tahaci kapesniky. Velka statni skolka