Pinot Noir my máme doporučeno toaleťák, kapesníky a tekuté mýdlo.
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir tak Evaeva psala uz nekolikrat, ze jejich skolka toaletak chce, ale ona ho nenosi, protoze kluci ho ve skolce nepouziji. A ze u jeji svagrove ve skolce si delaj evidenci, kdo donesla a kdo ne. To je stejny zrizovatel, jako nase nova skolka. U nas zatim chtej jen ty kapesniky, tak cekam, co jeste prijde.
letfenixa a jak si děti utírají zadek?
Zuzuli u nás říkají, že to uvítají. I ředitelka napráskala, že zřizovatel říkal, že je to nedůstojné a dělat to nemají
Ale proč se to neřeší zvýšeným příspěvkem na to srpš, to nevím ![]()
Mohučanka uplne mi to pripomnelo, jak jsme v devadesatkach nosili toaletak do skoly a ten pak byl ve tride a kdo sel na zachod na velkou, smel si ho na ten zachod vzit s sebou a pak ho zase vratil. Na druhem stupni uz byl erar, nastesti. Myslim, ze treba menstruace by s tim toaletakem ve tride byla fakt nedustojna.
Zuzuli u nás říkají, že to uvítají. I ředitelka napráskala, že zřizovatel říkal, že je to nedůstojné a dělat to nemají
Ale proč se to neřeší zvýšeným příspěvkem na to srpš, to nevím
![]()
Evaeva protože by touselo protyct KRPS a to má taky nějaká pravidla, co se z toho může financovat, navíc to účetnictví vede nějaká dobrovolnice a tohohle je fakt hodně.
U nás se nosí toaleťák, kapesníčky, vlhčené ubrousky a normální ubrousky ke stolu, dostávají je každý den na oběd. A balík papírů do tiskárny. Všechno ve větším počtu, celkem mě to stálo asi pětistovku. Taky bych byla radši, kdyby si to školka nakoupila hromadně, i kdybych to stejně měla zaplatit. A i vím, že by jim na to měl dát peníze zřizovatel a není moje povinnost to nosit, ale už jsem tu psala, že když si to můžem dovolit, tak to nosíme, aby se nezvyšovalo školkovné pro všechny, i ty, co je pro ně to současné třeba na hraně, no.
Kto teraz musel poslat samba do tesca lebo zistil, ze zabudol kupit obaly na zosity, stetce a farebne papiere a ze dieta potrebuje na telesnu biele tricko?
.
Sa nebudem moct ani stazovat ked mi dieta bude vecer hlasit, ze rano ma mat 20 gastanov, domace mydlo alebo masku na maskarak. Vsak po kom asi bude ![]()
U nas ve statni skolce maji na webu napsany, ze uvitaji, kdyz jim prineseme nejakej toaletak, kapesniky a vlhcaky, ale je to dobrovolny. Docela me prekvapilo, kdyz mi ze soukromy skolky prisel konkretni seznam, co mam prinest, to mnozstvi rozhodne neodpovidalo tomu, co by dvojcata zvladla za dva mesice spotrebovat.
Mohučanka musia mať svoj. Malí majú hyg.vrecko s toal., kapesnikmi, mydlom. Veľkí mávajú pap.vreckovky.
Cez prázdniny sa WC vždy opravia - hlavne dvere, umyvadla, sifony, ...
A kým je plenarne rodicko koncom septembra, tak najmä na chalanskym záchodoch sú aspoň 2 dvere zo 4 zničené (rozkopane, diera skrz päsťou), batérie poohybane, sifony rozkopane. Potom sa rodičia na rodicku dožadujú kultúrnych podmienok. Ja by som ich (žiakov) na hnoj posielala.
Dcera šla dnes do páté třídy, přihlásila jsem jí oběd, protože jsme oba celý den v práci. Ale tak nějak jsem předpokládala, že půjdou s kamarádkami pak ven, na hřiště nebo cokoliv ale žádná nemůže.
A tak se zeptám, mate dovolenou a děláte program i pro první den školy u starších dětí?
u nás škola začíná až příští týden, děti jsou do druhé a čtvrté třídy. Až skončí škola, půjdou do družiny. Já jsem normálně v práci.
continuity nebo jako sponzorský dar školce
Já si pamatuju, jak nám na gymplu jednou došel toaleťák někdy v květnu. Prý byla tuhá zima a ředitel se prý musel rozhodnout, jestli topení nebo papír ![]()
U nás v zš druhá třída má synek přinést 2x papírové ručníky a vytahovací kapesníky, jednou do třídy, jednou do družiny a do družiny ještě sirup. Do páté třídy zatím nic, mají zasoby z předchozího roku.
JankaM u nás se do družiny nosily i cereálie. Druzinarka byla taková starostlivá a blbě nesla, když si dítě špatně se ozvrhlo svačinu nebo si ji rovnou zapomnělo.
Zabraňte dětem koukat na YT na kreativní videa, jsou-li vám vaše nervy milé! Ríša se včera večer zhlídnul v miniaturách a už vyrobil pastelky z párátek a dnes mechoviště ve skořápce, to ovšem dost hodil na mě. No, naštěstí je už od zítřka družina do pěti. ![]()

Pinot Noir to je parádní! A mnohem praktičtější než když si naši kluci vyrábí věci z krabic v životní velikosti zcela bez videí ![]()
Evaeva to máš pravdu, ty mega výtvory jsou někdy celkem neřešitelný. Ale na tohle se zas nemůžeš ani škaredě podívat, i vánek z okna se sítí to rozboří. ![]()
no od mých "detailistů" tohle fakt čekat nemůžu ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.