Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38856 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 21:35

Pinot Noir

Je to fakt ujety. Když o to ty děti nejeví zájem, je to snadný, naše po tom jde jak slepice po chroustovi, naštěstí je "zatím" taková hodně sporadana a respektuje ty pravidla a ptá se. Já to teda nezakazuju úplně, ale ty "zbytecny" sladkosti dost reguluju (zmrzlinu, koláče apod., to normalne ji)

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 21:44

Pinot Noir presne. My nejsme zadna cukr free domacnost, pytlik medvidku obcas manzel koupi a dcera ho rada sni. Jeden medvidek denne nas fakt nevytrhne. Ale stve me, ze z toho delaji nastroj motivace. Jako takhle zvenci mi to prijde, jako by byli bezradni, jak s detmi pracovat, tak je uplaci. No jsem zvedava na realitu.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 21:53

To nošení toaleťáku řešila už před rokem Štěkánka, docela to slízla i od učitelů. A ano, je to neschopnost zřizovatele. 

letfenixa Strašný! A to takto dělají i doma?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 22:04

Zuzuli mně taky přijde, že to může svědčit o nějaké jejich schopnosti děti vést. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 22:35

Tak já s velkým zpožděním hlásím, že po turbulentnim minulém týdnu, kdy jsem se museli v podstatě okamžitě rozhodnout zda přijmeme nabízené uvolněné místo ve školce a žaludku na vodě z obav o průběh celé akce a zda jsem se rozhodla dobře (loňský nástup do dětské skupiny nebyl splavný a to znal junior prostředí i personál), to dneska dopadlo úplně na pohodu. Junior nakráčel do školky jako by mu to tam patřilo a místo smutnění uklidňoval jiné plačící dítě. 
Naše školka na Praze 9 hygienické potřeby nevyžaduje, ale vítá příspěvek v naturáliích, místo bombónů občas dávají při zvláštních příležitostech sušené ovoce a apelovali na rodiče aby případné pochoutky na oslavy narozenin směřovali stejným směrem.

Do statistiky měsíční školné je 1350,- Kč

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 22:46

Jimik To jsou skvělý zprávy, mám radost, že první den proběhl tak hladce.

Offline Karja
44696 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 22:58

Já nevím, my dětem dáváme sladkost po obědě. Když sní nějak rozumně polévku a hlavní chod, tak dostanou nějakou bud malou sladkost a nebo v létě zmrzlinu. Toh mi přijde právě dobrý, že je to učí, že sladkosti nejsou samostatné jídlo, že je to jakoby dezert, sladká tečka nebo tak. Jinak právě od nás doma žádné sladkosti jakože fakt sladkosti, že se z toho nenají (nemyslím teda buchty nebo jogurty) nedostávají. Na výletech a návštěvách je to zase něco jiného, ale že by dítě ve dvě hodiny odpoledne přišlo, že chce lízátko, tak to nepřijde no, to už pochopily:D

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 22:59

Jimik Prosím tě, pro zajímavost, to školné je s jídlem, nebo bez? 

Celkově, jaké máte školkovné i s jídlem? U nás je to cca 1500, tak buď je naše vesnická školka dražší než pražská (plus ten toaleťák, co tam ponesu), nebo pokud je to v Praze 1300 bez jídla, tak si naopak můžem s tou cenou hodně gratulovat, jenom na ten toaleťák nezbylo. 

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 23:05

Myrtila u nás bývalo před osmi roky 1500,- (přesně si to nepamatuju, možná 1800,-) na rok plus stravné. Takže stejně jak u vás.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 23:08

Karja Já v tom vidím velkej rozdíl. Nejde o gumídka denně, to by mi fakt žíly nervalo, ale o ten princip "když spapáte špenát, dostanete bonbon". Já dítě učím, že si tyhle sladký blbosti klidně sem tam dáme, že tím nenahrazujem běžný jídlo (sladký jídla mám v jiný kategorii), je to zpestření a nemá se to jíst často, ale ten školkovej přístup je celej špatně, tahle motivace je úplně zvrácená. Na tom dát si sladkou tečku po jídle mi nijak patologický nepřijde. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 23:15

Karja Len podle mě hrozně záleží, jak se to podá. Jestli je to když sníš hnusný špenát, dostaneš čokoládu nebo jíme od všeho trochu, tak si po obědě dáme gumídka. Ono u těch dětí, které to sladké preferují, nejde úplně nechat sladké vyloženě volně. I když třeba starší už je naučený, že před jídlem se sladké nejí. Má nějaké bonbóny z tábora, které má volně dostupné, a jí jich každý den po obědě jen málo a ještě mně informuje.

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 23:15

Myrtila skolka Praha 13 skolne 900 a stravne 990 mesicne, srps 1500 na rok. Nase stara skolka Praha 6 skolne 1200 a stravne 1100 mesicne, srps 1600 na rok plus 600 za divadla na pololeti.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 23:16

Myrtila těch 1500 je s jídlem? My loni platili 800 + jídlo, letos očekávám na základě diskuse tady zdražení 

Edit: tak jsme platili dokonce jen 500, nově 900

Offline Karja
44696 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 23:25

Len Jo, nějaké odměny, kdo sní tohle neoblíbené nejvíc nebo jako první, to je docela špatně no. Hlavně dcera tahle dost často vyhrála za nějaké kase, co měla ráda a znala od jakziva, ale pak chudák kluk co to viděl poprvé v životě a fakt se přemohl na tři lžíce nedostal nic. 

Evaeva Jo no uvidíme, za chvíli si můžou leccos smai koupit, tak jsem zvědavá, co jsme je naučili/nenaučili;-). Holky právě taky mají volně, ale většinou mi právě taky hlásí, zda můžou nemůžou, nebo si z toho vybírají tu sladkost po obědě. Ale teď to začne no, že si nákupy budou co nevidět spravovat sami;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 23:28

Karja no syn reálně nebude moc mít možnost, jak/kde si to koupit. Ale tohle je teda to míň sladké žravé dítě Kolik dáváte kapesné? My uvažovali tak o 20 korunách na týden.

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 23:35

Myrtila U nás je na měsíc školkovné 1300 a stravné něco kolem 1100. SRPŠ asi 1500-2000 za rok.

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 00:09

brrr 1500 je to u nás za měsíc, ne za rok

Evaeva Jj, 1500 je to měsíčně s jídlem. 

A ještě vlastně platíme asi 1000 za rok na divadla, focení a tak, to nám na konci roku vyúčtují podle toho, čeho se dítě opravdu zúčastnilo, a zbytek vrátí. Velký výlet na konci roku se platil zvlášť. 

Offline letfenixa
10875 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 01:08

Kan to určite takto doma nerobia.

Už sa na chlapčenských WC prešlo od pakovych batérií späť k najviac najobyčajnejšej točke, sifóny su kryté, dvere nejaké protipožiarne. Tuším som to tu už písala, že  riaditeľka chcela dať toal.pap. na záchody, tak sme objednali také  nejaké veľmi pevné kovové zásobníky naň, že z tej firmy volali, že také kupujú väznice, či to naozaj chceme. Chceme. Po 1 dni to bolo vytrhnúte zo steny, aj s hmoždinami. Alebo upratovačka s plačom prišla, že misy sú upchate zositmi, učebnicami.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 03. zaří 2024 01:13

Myrtila Je to 1350 Kč měsíčne školné a 1254 Kč měsíčně stravné.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 03. zaří 2024 01:18

Len Děkuji a nápodobně, byl to pro mě velký pozitivní šok a spadnul mi velký kámen ze srdce. Tak teď jen aby navázali na první den i dalšími podobně úspěšnými dny