Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline monis
1611 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:14

JankaM sirup do družinyosvobodilo by mne od nošení sirupu prohlášení, že s jeho pitím zásadně nesouhlasím?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:16

monis já bych ho s tímhle prohlášením nedonesla. Stejně kdyby se mně někdo ptal, proč nenosím do školky toaleťák, moje děti ho nepotřebují.

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:18

monis ja mam ted dilema. Do skolky chteji pro deti kazdy mesic pytlik gumovych medvidku. Ze je maji jako motivaci a odmeny. Cituji "my jim treba rekneme, ze kdyz doji ten spenat, tak dostanou medvidka". Takze to tam nedonesu s tim, ze s tim nesouhlasim a prijde mi to uplne mimo, a nebo prinesu, aby dcera nebyla jedina, kdo gumidky nedostava?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:22

Zuzuli to je teda mimo ještě můžeš nadnést tohle téma na schůzce, jestli máš odvahu a chuť. Sama nevím, jak bych to řešila.

Offline rasaNori
8836 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:23

Bylo to děsně dojemné, dítě ráno muž vytáhl z postele a z pokoje se ozvalo hurá jdu do školy asi tak 10x:D akorát mají děsně namotivovanou mladou třídní, jsem zvědavá jak dlouho ji to vydrží:D 

Offline Pinot Noir
29880 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:25

Zuzuli

Myslela jsem, že tohle jen taková povídačka, že reálně se tohle nikde neděje. 

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:26

ZuzuliJá bych to nadnesla na scůzce, že s tím nesouhlasíš. Pytlík gumídků na dítě a měsíc mi přijde přehnanej. U nás občas rozdávají přebytky z narozenin, ale většinou tím způsobem, že si bonbon děti dávají na polici v šatně a rodič tak má šanci ho zabavit ;)

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:28

Zuzuli já bych se asi hlavně paní učitelky zeptala, jak často tato motivace probíhá. Jestli tam každý den lítá kolem stolu s pytlíkem bonbonů, tak to bych asi problém měla. Dcera ze školky občas taky něco donese, ale asi se to platí z fondu. Nosit do školky periodicky bonbony mi už přijde fakt úlet.

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:29

rasaNori To máte dobrý, že se těší. Já už dva měsíce poslouchám, že do školy chodit nechce :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:33

DruI mladší měl loni paní učitelku, kde tohle občas probíhalo. Občas řekla, že dneska byli fakt hodní nebo krásně jedli, tak dostali bonbon. Ale bylo to tak jednou za 14 dní, takhle paní učitelka jim evidentně ráda dělala radost (a zároveň byla stará škola). Tyhle bonbóny se ve skříňce neobjevovaly, to se objevují jen ty z narozenin. Ale syn přesně ví, takže zabavit to nejde. Ale jako vyloženě to vyžadovat a používat jako pedagogický nástroj, to teda nechápu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:34

monis tak pytlík na dítě a měsíc vychází na každý den bonbon zhruba 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:35

DruI a šla ochotně? Syn se nakonec taky hrozně těšil, ještě na vánoce to bylo "škola ble"

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:40

Evaeva No, nedostala na vybranou ;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:42

DruI chápu, ale tak to poznáš, jestli se jí chce. U syna dokonce asi tři děti plakaly.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:43

JankaM my máme zaplatit družině 80 Kč na "pitný režim", přičemž dcera pije jenom vodu z vodovodu. 

Nezaplatit jsem se zatím neodvážila.

Offline Potrefenáhusa
38856 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 20:48

Mne ty bonbony a lizatka dost derou, dneska to zas byly dva minipytliky medvidku, dva čokoládový bonbony a lizatko, lizatko nedovoluju vůbec, ten minipytlik jsme sezraly spolu zbytek se doted roztejka v kočáru a doufám, ze na nej do zejtrka zapomene 

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 21:10

Zuzuli U nás ve školce se jednu dobu slavili narozeniny tak, že vždycky v jeden den slavily všechny děti, které měly narozeniny v daném měsíci. Na nástěnce byl seznam, kde se každý připsal k tomu, co přinese. Tak jsem se napsala k nutelle, učitelkám jsem vysvětlila proč s ní nesouhlasím a přinesla marmeládu. Nutella ze seznamu zmizela.

Ale my už jsme před těmi x lety měli progresivní školku, v zásadě vymizely bonbony a toaleťák měli školkový (a ve škole taky erár, to absolutně nechápu). Ale uznávám, že my jsme docela bohatá vesnice a do školství ty prachy sypou.

Offline Muslik
564 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 21:27

V naší jinak naprosto skvělé soukromé skolce mají takový vstupní barový pultík, kde jsou vystaveny ke koupi sladkosti všeho druhu (kinder vejce, lízátka a raději nevím co dalsiho). Jako nepochopím, fakt ne. Dcera si toho tedy za celý jeden rok nevšimla (ne že by to neznala, babicka bohužel sladkostmi nešetří, ale je to ve výšce, kde je to mimo její zorný úhel), ale když vidím, jak tam ti rodiče (hlavně tatinkove) téměř denně při odchodu ze skolky kupují, nechápu. Po skolce jdu do vinoteky a sup, mila pani hned diteti lupne jednu sladkost do ruky (mile, ale....). Pak jdu na hriste v riegracich - tam brigádníci rozdávajíci mini plechovky Fanty. Nejsem v tomhle úplně militantní, ale tohle mi dnes přišla solidní nálož. 

Offline Pinot Noir
29880 příspěvků moje polička 02. zaří 2024 21:27

Můj přístup ke sladkostem je velmi benevolentní, jako z našeho rodinného pohledu ty sladkosti ve školce vlastně nejsou problém, protože Ríša se první rok a kus ve státní školce bonbonů štítil, a jako větší je měl doma volně k dispozici, takže jíst neoblíbené jídlo kvůli jednomu gumídkovi by se neobtěžoval, a Viktorovi to neříká vůbec nic. Ale používat bonbóny jako motivaci, to mi hlava nebere. A už vůbec ne jako motivaci k jídlu, vždyť to buduje úplně pokřivený vztah k jídlu.

V naší školce jsou sladkosti jen od rodičů na narozeniny, a ty učitelky přidělí do skříněk, tam se to vůbec nejí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2024 21:30

Pinot Noir a nebo to nevíš, protože to kluci nechtěli

Ale ne, podle toho, co píšeš máte hodně dobrou školku, tak to asi nedělají.