Evaeva Tak já doufám, že se to takhle ani na žádné škole neodmávává! Ale nějak se to řeší, i když třeba přechodně neuspěšně. Ona asi i ta slovenská situace bude jiná, mně třeba hrozně zarazilo, že tam není tolik asistentů pedagoga jako u nás, už jsem to měla za standard prostě v čechách, což asi taky není, ale člověk jak to vidí kolem sebe, myslí si, že je to už prostě standard pro celou čr i sr.
Vše o těhotenství a dětech
Karjanevím jak na Slovensku, ale tady školy mají dost nástrojů. Třeba bývalá učitelka od mladší měla ve tride nějaké sociální interventy, protože se jí zdálo, že se kolektivu během covidu už nevede dobře a sama je na to krátká - byla velice zkušená, ale když ve třídě došlo k nějakému zranění a místo soucitu s obětí se objevil obdiv k pachateli, rekla dost.
Měly k tomu nějaké tři dvouhodinovky, kde třeba dělaly hry na poznávání spolužáků. Rozhodně to nevyřeší všechno, asi ze zanedbávaného dítěte nevyrobí obratem zlatíčko, ale fungování toho kolektivu alespoň na nějaké základní úrovni škola zajistit musí. V jiné třídě se pracovalo se žákem, který vyhrožoval, že skočí z okna. Ale teda v žádném případě to nekončilo plošným potrestáním všech.
Karja to jo, taky mně to zarazilo
Potrefenáhusa on chce venku čumákovat. Na uspání ještě celkem funguje nosítko, ale to pak spí tak 15 minut
A ještě jedině na zádech a tam ho sama nedám.
Evaeva Chápu, tohle lepit není nic moc. Syn byl v tomhle taky vždycky dost rigidní, jakejkoli pokus o změnu byl po zásluze potrestán. Kdybych to musela řešit s vyzvedáváním, vždycky bude někdo nespokojenej. Držím palce.![]()
Lenpři nejhorším je tu varianta spánku ve školce a družiny, ale tomu bych se ráda vyhla. Eventuálně to nějak nakombinujeme.
continuity jako ano, máš pravdu. Jako rodič by mi to chybění toaletního papíru hodně vadilo a klidně bych každý měsíc platila s tím zvýšené výdaje dokud se to nevyřeší, ale kolik takových rodičů je.... Ale prostě rozumím tomu, že i když se ta škola věci snaží řešit, ne vždy se to povede. Já jsem na jedné takové bezutěčšné měla praxi, nebylo to tam vůbec hezké, všechno zamčené, i učebny, žádný pobyt o přestávce v učebně, to se studenti přemístovali jinam a učebnu (kde nebylo žádné Pc vybavení nebo tak) odemykal i zamykal vyučující...přesně kvuli těmto lumpárnám, aby nebyl prostor, kde něco vyvézt. Ale to byla střední plus učnák, prostě samá kvítka. Nebylo to tam vůbec pěkné, vůbec jsem se tam necítila v tom prostědí dobře a pochybuji, že ti studenti. Ale jak z toho cestu ven to nevím, když to tam bylo v tak zvýšené míře.
Karja no, me je z toho uzko jen to čtu.
Karja no, me je z toho uzko jen to čtu.
no ja si na tohle vzpomenu pri kazdem dalsim kole prispevku o tom, jak je super kdyz jdou (cizi, hlavne ne moje) decka na ucnak.
Preventistu nemáme, školského psychológa nemáme. Máme výchovnú poradkynu na 4 h úväzok a teraz od septembra prvýkrát sociálnu pedagogicku na 4 h, tá neviem, akú má presne prac.napln.
Nemáme toľko chlapov učiteľov, aby každý prestávku dozorovali záchody. Máme 2. Nemáme ani toľko peňazí, aby sa do nemoty kupovali toaletaky, z ktorých sa vyrábajú girlandy. Tento rok sme začali bez nákupu kried, spongii a handier.
Počas mojej ZŠ, SŠ a VŠ som nikdy nezažila toal.p. na WC. Preto som zvyknutá, že žiaci majú mať vlastné hyg.vrecka.
Áno, máme viac žiakov zo všelijakého prostredia ako inde, keď chodí externý dozor na Testovanie 9, tak vidí, že na školách je to aj inak.
Dokonca máme na každom z 3 poschodí po 1 ucitelskom wc, ktoré je tam kde žiacke, len sa tá kabinka zamyka. A sú školy, kde je učiteľské wc samostatne, s vlastným umyvadlom, ...
570 žiakov znamená tak 200 blbych nápadov, obzvlášť v športových triedach.
A áno, slovo bonz som použila tu, nie že žiakom hovorím, aby mi chodili bonzovat.
Nie jednu hodiny matematiky som venovala triednickym veciam. Triednicka hodina je raz za mesiac a problémy treba riešiť hneď a nie čakať na 3.stredu v mesiaci.
Pedagogickych asistentov na škole máme 0.
Vlani sa otvorila čitáreň, aby tam mohli tráviť žiaci veľkú prestávku. Zavrela sa po tom, ako sa mlatili tými vankusmi, čo tam majú na sedenie.
Veď to stačí 1 podpichovač a už to ide. Jeden provokater a už lezu na okná.
Teda, já jsem si na konto téhle debaty vyhledala, jaké je složení poradenského pracoviště na naší základce a zjistila jsem, že školního psychologa nám dělá jeden pitomec od nás z domu ![]()
Äle jinak tam máme poradkyni, preventistky i speciálního pedagoga.
Podle mě se ty záchody hlídají hodně blbě. Je to přece jenom soukromý prostor, je jich na školách hodně, nějakým dozorem se to neuhlídá. Kde ho taky vzít, když těch záchodů na běžné škole budou desítky. Dcera chodila na zš, která bylo skvělá, na nic nekašlali, kde se řešilo všechno, mají svého psycholoa, svoji poradnu a stejně se tam ten chybějící toaletní papír nebo zničené záchody objevovali furt. Dcera byla ve školním parlamentu a vím, že taky jedna z věcí byla snaha zavést na záchodech i hygienické potřeby pro dívky. Škola k tomu byla i nakloněná, ale právě se řešilo, že to bude pořád mizet - škola to bude platit a nic z toho nebude. Tak nějaký čas se snažili všichni, děcka se zapojili, ty záchody kontrolovali, a stejně na to nepřišli. Ráno byli toaleťáky všude a během dne to mizelo. Někdy najednou, někdy postupně. Nikdo na to nepřišel. Dcera pak už měla teorii, že to musí brát uklízečky během vyučování, kdy je tam klid ![]()
A u některých věcí, který se na záchodech děli, i věděli, kdo je dělá, řešili to, když je chytli, ale stejně to ustalo, až ten ročník školu opustil. Protože je potrestají, je jim to fuk a jedou znovu. A pamatuji si to už za sebe. Urvané kliky, kohoutky, počmárané, pomatlané exkementy, papír v záchodech nebo nikde. A bylo to nejvíc teda asi na střední. Ale moje generace byla na základce jen do 8. třídy.
notna napísala si to úplne presne.
No nic, dítě přišlo že školy dnes zasekle, tak jsem se doptala a jedna holčička ji tam každou přestávku meldovala že má hnusne saty a boty
to nám to krásně začíná.
rasaNori a holcicka ma hnusnou povahu, ale to vasi malou bohuzel neutesi. Mne je tech mrnat lito, ze se neumi proti tomu nejak branit, ale ono je to dost tezke i pro dospeleho, aby si nic nedelal z utoku na svuj zjev.
rasaNori prosím ťa, hneď to rieš s triednou.
Tak jsem našemu dítěti rozchodila všechny školní účty až na jeden. Kdyby alespoň četla ty pokyny, digitální domorodec. ![]()
letfenixa jj třídní jsem hned odpo napsala, poděkovala za varování a bude to hned řešit.
Kokoska přitom mela krásne nove saty a boty, měla z toho radost. Jsem strašně vytocena, a je mi ji fakt líto.
Jinak jsem zjistila, že je to stejné dítě jaké chodilo s holkama do školky ten poslední týden prázdnin, a tam se ji posmivala taky, třeba kvůli uším ![]()
rasaNori chudák ![]()
snad to podchytí hned v zárodku
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.