Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 07:52

My se zase dostali do pasti ranni vstavani do skolky - spani ve skolce po obede - pozdni usinani.

V letni skolce spat pres den nemuseli,  takze pak mala usinala celkem v pohode pred desatou a ranni vstavani tak nebolelo. Ted ve skolce zase po obede spat musi, jak ji ulozi do postylky a je ticho, tak po tom rannim vstavani vzdycky usne. A pak usina po jedenacte a rano je to peklo. A to je jeste rano svetlo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2024 07:54

žluťásek my měli ty desky doporučené, ale koupila jsem takové hlubší, ta klasická obálka mi přišla moc tenká. U nás to teda vypadá, že bude nosit všechno

Ale včera nesl ještě balík papírů (takový toaleťák na ZŠ ), tašku sotva uzvedl, ale odmítal mi jí přenechat Mrakoplas 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 07:58

Evaeva no ja som do skoly niesla este aj telesnu a vsetky vytvarne potreby (vratane vykresov a skicara, toaletak nastastie maju erarny:). Takze rano to bolo tiez vesele. Esteze idem dnes k fyzio, nech ma napravi

Offline Muslik
564 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 08:09
Reakce na Zuzuli:

My se zase dostali do pasti ranni vstavani do skolky - spani ve skolce po obede - pozdni usinani.

V letni skolce spat pres den nemuseli,  takze pak mala usinala celkem v pohode pred desatou a ranni vstavani tak nebolelo. Ted ve skolce zase po obede spat musi, jak ji ulozi do postylky a je ticho, tak po tom rannim vstavani vzdycky usne. A pak usina po jedenacte a rano je to peklo. A to je jeste rano svetlo.

​my to máme úplně stejně. Nenapadá mě vhodnější slovo jak jsi napsala, že jsme v pasti. Před 22.30 - 23.h. proste neusne, v 7 ráno ji oblékam spící a ty dvě minuty nesu do skolky také v polobdelem stavu, po obědě tam usne a tím pádem dlouhý večer je jasný. V létě se dvakrat stalo že jim tam v tomhle režimu usnula hned v 9 ráno. Já nevím co s tím:( my to jinak neumíme a ona nikdy nebyla spac, ale někdy to na ní samozřejmě dolehne a potřebuje se dospat. Naštěstí ve skolce to neřeší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2024 08:12

Mrakoplas

U nás to nosí postupně. VV zítra, tv v pátek. A pak ještě máme na seznamu ubrousky, mýdlo,...

Offline Aranel
6610 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 08:13
Reakce na Lenka22:

​Co to je roverský tábor a proč byl zlomový? 

​Roveři/rangers následují věkově po skautech, tzn. je to "skautský" tábor pro mládež 16-22 let.

Já jsem předtím do Skauta nikdy nechodila (bohužel) a zažila jsem fakt intenzivní pobyt v přírodě, překonávání různejch výzev (včetně zimy, únavy a tak), zároveň si zamilovala tadyten kraj, až tak moc, že jsem se sem nakonec přestěhovala, a ještě získala to společenství přátel, který pořádá i různý zimní akce a jsou to čestný a spolehlivý lidi.

Já to píšu a samotný mi to zní jako fráze. Ale i skauti, co prošli nějakýma akcema, FONS apod., nebo lidi, co zkusili něco z PŠ Lipnice, potvrzují, že tábor Naděje je ještě o úroveň silnější zážitek.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 08:18

Zuzuli A ráno vstáváte v kolik? Nám dítě taky večer nespí, takže ráno se mu vstávat nechce, ale vyřešila jsem to paradoxně tím, že vstaneme ještě o něco dřív a přesunu ho na chvíli k televizi a pustím Peppu. U tý si v klidu vypije mlíko, chvilku kouká (max. 10 minut), tím se probere a  pak už v pohodě kooperuje. Ale to dřív zatím u nás znamená v 7, je mi jasný, že to už někdo otevírá dveře do školky.

Online Potrefenáhusa
38856 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 08:20

Aranel to zní paradne!
já teda mám na roky ve skautu taky nejlepší a nejintenzivnejsi vzpominky a zůstali mi i kamaradi dodnes

dite má první zahajovací akci pozítří, jsem zvědavá, maj oddíl pro malicky děti, do světlušek a vlcat chodí až po 1.tride, neplní žádný odborky nebo tak, jen jsou hodinu a půl v lese. Tak snad se ji tam bude líbit (prostředí i vedoucí už zname)

Offline Lenka22
2645 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 08:24

Aranel aha, díky, to.musi být bezvadné.

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 08:29

Zina ve skolce ma byt do osmi, takze ji budim pred sedmou. Prenesu ji na gauc k televizi, zapnu decko, vypije si mliko... a usne znova. Za chvili ji budim s oblekanim. Polospici ji obleknu, posadim ji na gauc, at uz nelezi, ale kouka na pohadku a jdu si pro veci. Kdyz se pro ni vratim, zase lezi a spi. Budim na obouvani. Nakonec nesu polospici dite v nositku. Tak to bylo cely lonsky rok, a ted uz zaciname stejne. Loni v zime se vzdycky ostatni rodice smali, kdyz jsem to spici dite vyklopila v satne na lavicku a budila,  ze uz je ve skolce.

Problem ale je, ze ji uz je skoro ctyri a pul a celkem se pronese a taky od pristiho tydne rano vodi tatinek, ktery ji rozhodne neponese, i kdyby ji za sebou mel tahnout rvouci. Ja ale vazne netusim, jak ji rano driv uvest do bdeleho stavu a jak vecer uspat odpocinute dite, kteremu se nechce spat.

Cele odpoledne si hraje ve skolce, cestou domu se jeste stavime na hristi, takze nejaky pohyb na unaveni se ma. Nejpozdeji v devet vecer je u nas vsechno vypnute, sviti jen lampicky s teplym svetlem, cteme pohadky... v deset je uz uplne zhasnuto, ale stejne vyklada jeste do jedenacti.

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 08:31

Muslik uplne stejny. Vcetne toho, ze ona nikdy nebyla uplne dobry spac. V osm neusinala ani jako kojenec, byvala uz jako mimino vzhuru do noci, a kdyz nahodou usla driv, tak trihodinove bdele okno v noci bylo zaruceno.

Offline Gatita
8624 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 08:48

Evaeva žluťásek DruIucebnice se daji nechat obalit v papirnictvi, obali vam na pockani i ty atypicke formaty. Ale bylo to docela drahe, nevim uz presne, ale prekvapilo me, kolik jsem tam za tech par skolnich potreb a to obaleni nechala. Ale zas pro me lepsi nez nekde shanet 3 obaly, ktere jsou neco mezi A5 a A4. Obalovaci sluzbu nabizeji nekdy i mensi knihovny. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 08:48

Zuzuli Jasný, tak to jste proti nám v nevýhodě, protože jak se ráno vzbudí, tak je vzhůru, a ta pohádka a mlíko ho pozitivně naladí na oblíkání a následný činnosti. Režim máme podobnej, když nebyl ve skupince, tak jsme spolu byli venku  dopoledne i odpoledne, když byl ve skupince, tak jsme hned po vyzvednutí šli ještě courat po městě/na hřiště/brouzdat se v řece, ale jemu to prostě dřív neusne. 

Edit: a navíc ten odpolední spánek ještě potřebuje, když nespí, tak je celý to dlouhý odpoledne protivnej jak činže

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2024 09:09

Gatita ano, to tu jedno papírnictví má, ale tam se nepoženu. Já myslím, že v nejbližším budou mít obaly na ty učebnice z okolních škol, vždyť je to pořád stejné. Je to poslední takovéto klasické malé papírnictví v okolí, paní ho vede už sto let

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2024 09:11

Zuzuli to podle mě nezměníš, dokud bude odpoledne spát.

Offline letfenixa
10875 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 09:18

Mrakoplas L. má snáď už 18 kg (nebudem ho vážiť, nechám to na kontrolu na endokrinologii), takže aktovka je stále v škole a ráno ide s ruksačikom (od Gatita ), v ktorom má desiatu.

Online Potrefenáhusa
38856 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 09:44

Takže jsem přihlásila v pondělí dite na kroužek ve školce, abych se dneska dozvěděla (přímým dotazem ve tride), ze jsem ho přihlásila do minulého roku a začíná se až v říjnu Tyjo, já nevim, to je fakt takový překvapeni, ze je začátek září? Nebo problém napsat do záložky nějaký informace? 

Offline Aranel
6610 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 09:50

Potrefenáhusa Jo, benjaminci se taky hodně rozjeli. Myslím, že hodina a půl v lese je cenná!!

Jinak kroužky... ty příběhy z těch školek s papírama na dveřích znějí jako další díly nekonečného seriálu Poprvé na Internetu (jako když někdo volá k nám do krámu, že vidí na e-shopu knihu a jestli mu ji můžeme objednat).

Offline letfenixa
10875 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 09:59

Potrefenáhusa v našej škôlke fungovala len nastenka. L. chodil do 4 tried so 4 rôznymi parmi učiteliek, a až v tom poslednom roku vytvorili skupinu na msg. A na rodicku ten posledný rok som sa dozvedela, že bude výtvarný krúžok, ale prihlasovalo sa naň v máji, keď bol v inej triede. Trochu Hlava 22.

Online Potrefenáhusa
38856 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 10:06

letfenixa jo, u nás ve školce maj zas logopedii, jednou za 14 dni, stridaj se vzdycky dvě a dvě tridy (ve školce jsou celkem 4), donesli jsme papír z logopedie, co se má procvicovat, řekli mi, ze místo spaní....uběhlo asi půl roku, kdy náhodou na spojené děti po spaní, kdy dite vyzvedavam, vyšla pani učitelka, co s nimi tu logopedii má a ta mi rekla, ze konečně poprvé potkala naše dite, ze jsem ji vzdycky vyzvedla driv než na ni došla řada.....no doprdele, to mi to fakt nikdo nemohl rict driv, ze ji tam ty dny mám nechat ještě o něco dyl? (Takže za půl roku byla přesně jednou, hm.....)