Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2024 22:19

žluťásek

Oni by je asi museli převléct, asi tam nemají kde svačit v plavkách.

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 22:23

Evaeva jo taky myslím, že zásadní problém je hygiena, že nemůžou jíst u bazénu nebo v šatně. Ubožátka hladový naštěstí syn je teď do toho plavání hrozně žhavej, takže to vůbec nebere úkorně a na zítřek se těší. Fakt mu to přeju, pro mě bylo skolkove a školní plavání noční můra. Jsem moc ráda, že jsme platili celý loňský rok ty lekce, hrozně moc se jeho vztah k vodě proměnil. Teď si to fakt užívá.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2024 22:27

žluťásek a stěžoval si na to? Mně to taky přijde dlouho teda. 

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 22:31

Evaeva nestěžoval vůbec, prý mu to nevadilo. To jen mě zajímalo, kde jedli a ukázalo se že až po skončení

Online Karja
44697 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 22:41

žluťásek Ty jo, já bych to normálně nedala jako dospělá, navíc spousta dětí snídá hrozně mizerně...

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 23:02

Evaeva My taky máme požadavek na obaly, ale protože se mi nechce žádné shánět, tak bude mít dítě obaleno v papíru :o)

Karja Jo, notovej sešit si pamatuju, ten jsme měli jeden na celou základní školu, protože v každém ročníku jsme vždycky popsali asi tak dvě stránky. Ale mně se teda líbil ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2024 23:10

DruI my musíme mít průhledné, paní učitelka tam vkládá svojí přední stranu Ale já myslím, že v těch nízkých třídách je většina sešitů a učebnic ve standardním formátu, takže jsem vzala akorát balíček od každého v sámošce, když jsem šla pro chleba.

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 23:24

Evaeva Já se paní učitelky ptala a tvrdila, že papír nevadí, tak doufám, že si to nerozmyslí. Já jsem se rozhodla, že jsem ekolog ;o)
A teda taky myslím, že jedinej nestandardní formát bude ten Karjin notovej sešit (a i na ten se za pomoci izolepy dá upravit standardní průhledný obal :o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. zaří 2024 23:25

DruI notový se normálně prodává:) Spíš angličtina bývalá vždycky pochybná. Já to ekologicky budu točit do roztrhání

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 23:32

DruI naše škola je úplně posedlá plastem, děti musí mít obaly na všech sešitech, sešity v deskách. Na angličtinu nosí další desky, uvnitř kterých je plastový pořadač s eurofoliemi a v tom si štosují miliony okopírovaných papírů. Mají být založené jeden list v jedné fólií, aby to bylo vidět oboustranně. Na to teda kašlu a dávala jsem synovi všechny ty starší věci celé téma najednou do jedné fólie. Na začátku roku měli přinést celý balík eurofolií 100 ks. Fakt se mi hodně příčilo to kupovat

Ale obaly jsem koupila z pevnější fólie a jsou pořád jak nové, tak je určitě budeme moci točit dál. Chtěla jsem to taky balit do papíru, ale pak mi přišlo pro syna lepší, že na první pohled vytáhne zelenou prvouku, žlutou matematiku, fialovou písanku... žádné hledání.

Online brrr
12341 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 23:33
Reakce na Evaeva:

DruI notový se normálně prodává:) Spíš angličtina bývalá vždycky pochybná. Já to ekologicky budu točit do roztrhání

​Což někteří jedinci zvládnou za týden. Papírové obaly dtto. Neobalujeme, sešity vypadají jako když krávě z huby vytáhne, ale kupodivu nikdo si nestěžoval. Já se teda na konci roku, když je mládě přineslo domů, styděla. (Nechává si všechno ve škole, takže o sešitech a učebnicích mám nulové povědomí.)

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 23:37

Evaeva žluťásek Já se bojím, že dcera bude po mně a bude si po těch obalech kreslit, tak jsem ráda, že naše učitelka na plastu netrvá. Ale tak ještě se může ukázat, že jsem jedinej ekolog ve třídě a budu muset obaly dokupovat, aby se dcera necítila blbě, že to má jinak než ostatní ;o)

Offline letfenixa
10875 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 23:55

L. mal vlani len prac.zosity a šlabikar rozmer A4, nič nemuselo byť obalene, ale ja som to obalila, do roznofarebnych obalov, štósovali to v triede, tak ten jeho farebný bol hneď poznať. Akurát na NBV si nosil, ten v triede neostaval. Teraz im pribudla ANJ, očakávam pytanie peňazí na prac.zosit, ešte to neprebehlo.

Pred spaním mi rozprával, ako hral v družine futbal (!?). A súhlasil s pobytom v rannej družine raz za týždeň, keď budem mať doučovanie s deviatakmi.

Offline Lenka22
2645 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 00:15
Reakce na Aranel:

continuity Evaeva Na roverském táboře, kde jsem byla já (asi 17 dní to je), je návštěvní víkend pro lidi z bývalých ročníků. Rodiče tam zatím nejezdí, ale možná na to generační obměnou už třeba za 5 let dojde

Jinak ten tábor byl jeden z nejzlomovějších zážitků v mým životě. 

​Co to je roverský tábor a proč byl zlomový? 

Offline Tabea
8103 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 00:51

žluťásek u nás učitele vyžadují přesné barvy obalů na sešity a používají ty barvy k orientaci  i k zápisu domácího úkolu. Ve třetí třídě už teda myslím bylo M jako matematika, ale předtím byl modrý puntík, pak značka pro list, pracovní sešit nebo učebnici a pak číslo strany. 
Zavelí jen barvu obalu a velikost sešitu a všichni po něm chmátnou a píšou.

Offline Garfie
28554 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 01:17

Karja Notový sešit! Malá je výborná! 

rasaNori Chudinka malá, dobře, že to řešíš hned. Syn měl v první třídě stejný problém, už jsem tady o tom kdysi psala. Dozvěděla jsem se to dost pozdě a navíc od dcery. Naštěstí se to vyřešilo samo, ale je to nepříjemný. 

A co se plastových obalů týká, ty se tady v Japonsku vůbec neprodávají, nikdy jsem je neviděla. 

Online rasaNori
8837 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 06:08

Dekuju za účast, vzteky jsem až do půlnoci uklizela a vyhazovala věci z kuchyně, moc doufám že se to vyřeší a malá si to přece jen užije. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2024 06:58

brrr víš co, v první třídě je to moje starost, tak obaluju dle pokynů. Později to bude jeho věc, tak ať dělá, co chce. (Na druhém stupni už po nás nikdo obaly nechtěl, a ještě později byli kolikrát rádi, že máme aspoň ten sešit )

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 07:45

žluťásek a to vsetko nosi aj domov alebo nechavaju v skole? Nas ma mat male aj velke dosky. No vcera ked som mu to zbalila aj s peracnikom, jedlom a vodou som zistila, ze sa to do tasky ani nezmesti. Tak som dosky dnes nahradila tenkymi obalmi na cvocky (myslim, ze ty si ich tu odporucala?). Protesty od ucitelky neprijimam :) Syna s jeho 22 kilami vcera skoro prehodilo dozadu ked si ju dal na chrbat a zo skoly ju nebol vobec schopny odniest celu cestu. Ja som mala velku kabelku a notebook, cesta to bola trnista

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 07:50

Mrakoplas nosí domů jen angličtinu denně a pak pracovní sešit z kterého mají úkol. Plus penál, žákovskou atd. Z čeho nejsou úkoly, to si nechávají ve škole v poličkách, dikybohu. Ty prvňáci mají prakticky všechno denně, každý den psaní, český jazyk, matematika, angličtina, musel by to tahat pořád všechno. 

Ty plastové tenké desky na cvoček se mi osvědčily moc, nezabírají tolik místa, jsou lehčí a i mi přijde, že ty měkké sešity to líp ochrání.