Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Gatita
8624 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 20:18

Mohučanka ja jsem se zatim jen omezila na to, ze chodim na vsechny rodicovske schuzky a rozdavam tisicovky plnymi hrstmi. Domaci ukoly zatim zadne, ale ocekavam, ze zjistime, ze jsme zapomneli, jak se drzi pero a co se s nim ma jako delat. Nevim, jak vy, ale my se vubec na nic pres prazdniny nekoukli, jen precetli jednu povinnou knizku kvuli ctenarskemu deniku. Nic nedelam, nenakupuji, vyckavam, hlavne se neunahlit! 

Offline Malvin
1648 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 20:30

Evaeva tomu dítěti je skoro dvacet. A je možné, že se to jmenovalo mat. centrum a ne koutek. Ale fungovalo to jako koutek. Dítě jsi tam mohla dát na dobu nákupu. Ale měli tam plno akcí pro děti. Kouzelníka, divadélko. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 20:49

Rhaenys Citlivýho chlapečka mám taky, mnohem mnohem víc než jsem kdy jaké dítě potkala (a sama jsem taky vysoce citlivá), a letos to zvládl (jo, teprve dva dny ve školce, krize asi přijde, ale zatím úplně ok). Když mi loni v září volali ze dvou školek, že by ho nakonec mohli přijmout, ani jsem se nad tím nezamýšlela a rovnou to odmítla, vím, že by to nešlo. A to s babičkou zvládne i dva dny v kuse. Ještě v květnu jsem měla fakt velký obavy, co bude dítko, který má z ostatních dětí panickou hrůzu ve školce dělat. A v červnu prakticky ze dne na den vyzrál a začal děti nějak snášet, a je to čím dál lepší. Učitelka mi při předávání říkala, že se dokonce zúčastnil nějaké skupinové aktivity (tomu se vždycky vyhýbal). A odpoledne si hrál s malou holčičkou na hřišti, podávali si bábovky a tak. Banální, ale pro mě donedávna scifi. Chci tím říct, že syn určitě dozraje, jakkoli nepředstavitelně to teď vypadá. Je super, že do školky nutně nemusí. Brouček, taky ho mám pořád v kategorii malý batolátko a už mu jsou tři!

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 20:53

Malvin Hlídání v koutku jako přípravu na školku zkoušeli známí a byli úspěšní; přiznám se že mě by to nikdy nenapadlo. Moje dítě by se rozhodně nenechalo svěřit do péče cizího člověka, kterého vidí poprvé v životě a o kterém nic neví, ještě v cizím prostředí, kde nikdy nebylo s blízkým dospělým. Pokud bych tušila, že to zvládne, o docházku do školky bych obavy neměla. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2024 20:57

Malvin mně nešlo o název, spíš, že nabízeli takové služby. Jinak mám představu, že v těch koutcích hlídají spíš nějaké brigádnice.

Offline Manuka
657 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 21:06

Když ji miluješ není co řešit

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 21:11

Gatita o prázdninách mě ani nenapadlo na cokoli "koukat". Dcera teda ráda čte, takže tak činila celé prázdniny. Ale to psaní jí nebaví, byla dost zklamaná, když zjistila, že i v druhé třídě mají písanku. 

Mimochodem pero jsem koupila dnes na Rohlíku

Online Karja
44701 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 21:27

Bowle my jsme měli ve školce podobnou protivnou holcicku, ta byla spíše emotivní ale vecne jakoze nějaká dotcena, prinasrana, fakt s ní nešlo nic, ruzne bulela vsechno na vsechny svadela, děti ji neměly rady. Její rodiče mi přišli sympatičtí vždycky, krom toho, že už toho taky měli kolikrat plne zuby jsem na nich teda nic neshlesdavala. A vlastně ještě jednu takovou problemovou holčičku, co byla ošklivá na ostatní znám a její rodiče jsem znala pomerne dobře a ti byli hrozně fajn a ta z toho vyrostla, ale ten první stupeň základky byl blbej. On je to spíš asi nejakej souhrn různých faktorů než výchova.. 

Online Gatita
8624 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 21:31

Mohučanka my dostali posledniho cervence od pani ucitelky prani krasnych prazdnin a instrukce, jak mame s detmi pres leto cist a cestou na vylety opakovat nasobilku. No nebylo to uplne realne

Offline Pinot Noir
29883 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 21:36

Len to jsou skvělé pokroky

Viktor přijal novou třídu, paní učitelky i režim spaní ve školce bez mrknutí oka. Za posledních pár měsíců taky udělal velký pokrok, už normálně vypráví, co dělali, s čím si hrál, že se pokazil záchod, že děti měly křupinky ke svačině, že si chce taky donést plyšáka na spaní... Ještě nedávno pro mě taky úplně nepředstavitelné.

V podstatě jediná zvláštnost zůstává to jeho jídlo, tam se nezměnilo vůbec nic.

Online Karja
44701 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 21:38

U nás dneska odešla dcera v backurkach, všimla jsem si toho na zmrzline a na zítra máme mít nějaký sešity, co teda nemáme nakoupené. Už jsem že sebe byla zoufalá, že asi fakt neumím číst instrukce, že jsem prostě jeliman, co je kazdej den v papírnictví a furt něco nemá....Ale měli tam chybu, bylo uveden, že je dostanou a nedostali... nejsem zas takovej trotl:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2024 21:41

Pinot Noir zrovna včera jsem se tě na to jídlo chtěla zeptat. Ale on v tom trošku pokročil na jaře, ne? Ale ostatní pokroky jsou super!

Offline Pinot Noir
29883 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 22:35

Evaeva dělá velké pokroky od chvíle, kdy začal mluvit, resp. s rozvojem řeči teprve začal chápat svět. Na jídlo to bohužel vliv nemá žádný. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2024 22:41

Pinot Noir aha, já měla pocit, že si psala o nějakém zlepšení. 

Offline Pinot Noir
29883 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 23:33

Evaeva to bohužel ne.

Ale díky bohu aspoň za to ostatní. Jednou to taky přijde. Snad. 

Offline letfenixa
10875 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 02:19

Len to sú fakt skvelé pokroky!

Pinot Noir aj u vás!

Offline letfenixa
10875 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 02:22

Karja my nepotrebujeme nič. Dnes nafasoval niekoľko prac.zositov, za ktoré sme nič neplatili. 

Bože, teraz mi napadlo, či sa na ne nezbierali koncom šk.roka, keď bol doma. Ale snáď by to odo mňa kolegyňa pýtala. 

Ešte som sa ho spýtala, či už p.uč. si zobrala vykresy, čo som mu dala do výtvarnej, tak že nie, že im ešte z vlaňajška ostali.

Offline Garfie
28557 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 07:18

rasaNori Hele, já ale myslím, že to je ta lepší varianta, když je takhle protivná na všechny, aspoň v tom není ni osobního. Snad se na ni nenabalí parta protivnejch holčiček, protože to pak je fakt děs, něco takového se vytvořilo teď u syna ve třídě a jsem fakt ráda, že je kluk a je tím pádem mimo. Matky holek jsou nešťastné (dokonce i těch protivných). 

Pinot Noir Haha, to mi připomnělo, jak syn loni začal chodit na Middle school, první den dostali slavnostně přidělenou skřínku (do té doby měli jen háčky) s proslovem, jak je to postup k samostatnosti a zodpovědnosti, blablabla....a syn ztratil klíče hned první den! (a pak v průběhu roku boty, tělák, sako z uniformy, učebnici do science, bundu, brýle, termosku a určitě i něco dalšího, co si teď nemůžu vzpomenout, tohle jsou jen věci, co se nikdy nenašly). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2024 07:46

Garfie jsem fakt ráda, že to dělají i velké děti

Včerejší den: úkol je jen pro rodiče, mami, obalit učebnice. Před školou hledám učebnice a prý teda neví, asi je má ve třídě, jdeme teda do třídy, jsou tam. Odpoledne obaluju ty dvě učebnice a dávám mu je do ruky, ať si je uloží do tašky. To udělá. Ráno na schodech před barákem stojí a hledá ty učebnice, protože on je prý nebalil, to máma Je mi jasné, že v tomto duchu bude i zbytek roku

Online continuity
43124 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 08:34

Evaeva

"To máma" rozumná učitelka děti odučí první měsíc.