Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2024 10:34

Pinot Noir je to suchý a nedrží to pohromadě:) Ale náš si z toho stejně ty věci sundá a jí to postupně. Jí takhle i marmeládu nebo med, to teda nesundává. A ještě obvykle sní jen půlku rohlíku. A i když bych si po snídani tu druhou půlku s chutí dala, bez másla je to pro mě nepoživatelné

Online Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 10:35

viktorka_od splavu no vždyť! Nabízím mu křupavoučké, voňavé, a on radši gumáky uválené z celého dne v tašce.

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 10:40

Ctvrty den skolky... takze jsme rano zaspaly rikala jsem si po ranu, ze uz je nejak svetlo, na to, ze jeste nezvonil budik. Tak uz bylo 7:10. Jsem vylitla z postele, zacala budit mlade, po pul jsme vybihaly z domu, ve ctyricet se vracely pro zapomenutou panenku, v 55 jsem ji predavala ve skolce ucitelce a neprisly jsme posledni. To je tak bozi, nemuset do skolky dojizdet

A v tom ranni shonu nestihla mala zacit smutnit, tak jsem ji dneska predavala bez slzicek

Offline notna
9446 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 10:43

Pinot Noir Buď ráda, že s tebou mluvil. K nám chodí dvě děti, které nad tím jídlem sedí a nic neřeknou. Teda ve věku školka/první stupeň. Teď už je znám a znám i jejich stravovací návyky a taky už víc mluví. Ale začátky byly těžký. Jsem si dřív myslela, že rohlík s máslem a se šunkou je univerzální a sní to všichni. Nedotkla se toho, protože tam bylo máslo. A tehdy to byl průvšvih, protože my ty bílé rohlíky ani šunku zase tak moc nekupujeme a já už další rohlík ani šunku neměla. Sundat to máslo nepomohlo, tak byla hladem. 

KarjaFakt děti na návštěvě jí i to, co doma ne? U nás to teda nefungovalo. Všechny ty dětské návštěvy si držely svoje. Viz ten rohlík bez másla. Dlouhou dobu jedinné jídlo, které jedli všichni, bylo k večeři špagety s kečupem /kromě jednoho chlapečka, který si musel donést tu červenou omáčku od maminky/. Ze zhruba deseti dětí, který nám chodí pravidelně a jí u nás, jsou jen dcera a jedna její kamarádka, který jí celkem všechno. Jinak zbytek má dost specifické požadavky.

Online Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 10:47

Pinot Noir Nn, mastný máslo a mastnej salám (ale já si nedávám ani pod šunku nebo platkovej sýr, muž naopak i pod pastiku (zelený oblicej)

Evaeva naše děti to taky nejedí, sundaj a snedi to navrchu, namazani olizou, staršímu diteti mazu lucinu na stejnej chleba i napetkrat

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 10:49

Potrefenáhusa maslo i pod maslo!:-))

Online Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 10:50

viktorka_od splavu Máslo jen samotný ukrojeny studeny z lednice, namazat ne :-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2024 10:52

Potrefenáhusa mladší nejí máslo, ale starší to jí normálně. Akorát jí pouze goudu, jiný sýr nebo šunku naJá pod mazací slané věci máslo nedávám, jinak všude.

Online Garfie
28557 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 10:53

Takhle se začátkem školního roku (a po debatě s dcerou) vykopávám otázku, jak velké mají vaše děti (zajímají mě teda hlavně ty starší) kapesné a co si z něj musí hradit (pokud něco)? 

Offline Aranel
6610 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 10:57

Karja rohlíček

Prostě to je ta nová generace, rovnou k věci!

Offline notna
9446 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 11:01

Garfie Dcera je teď v prváku a domluvili jsem se na zkoušku na kapesném 1tis./měsíčně. Povinně si musí poslat 10% na spořící účet. To tak má už od začátku kapesného, kdy si musela házet 5 Kč do prasátka. Takže ve skutečnosti má 900. A má to jen na svou zábavu - kino, bubble tea, dobroty, dárky pro kamarádky, dekorativní kosmetiku, teď říkala, že si zaplatila ke sledování jeden profil na herohero. My platíme takový ten běžný provoz, co člověk potřebuje oblečení, drogerii, jídlo, jízdenky, školní potřeby a školní akce, kroužky, sport.

Offline rasaNori
8840 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 13:24

notna ty jo mě to přijde moc, ale vlastně to dává smysl. Inflace a tak:D 

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 13:27

rasaNori notna Mně to přijde tak akorát, že i spíš si to musí šetřit nebo jako i výdaje promýšlet.... Ono záleží, kde bydlíš, jaká máš lákadla, ale když si vezmeš cenu za kino, pak že chce jít někam do kavárny, koupit si zmrzku, nanuka, hele to musíš fakt počítat už pořádně. Ne, že jdeš do drogerie a koupíš si tam stíny, co se ti líbí bez většiho rozmyslu...no jednou za ten měsíc možná tak. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2024 13:50

Karja jo, litr je pryč ani nemrkneJá mívala 500 a když si tak vezmu, co za to bylo, přijde mi to podobné.

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 13:57

Evaeva No, jestli si neměla víc při těch dnešních cenách:-D. Já jsem teda měla asi 200 týden si pamatuju, ale platila jsem z toho bus, svačiny...a jako my jsme si tehdy nic nekupovali, jsme fakt neměli co:-D pendrek v cukrárně. Na střední pak nějaká ta hospoda, tam koruna padla, ale to už jsme chodili na brigády, plus to už jsem dostávala třeba peníze k narozeninám a vánocům a tak nějak jsem to rozprostřela do celého roku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2024 13:59

Karja myslíš? Že by to bylo 700 na SŠ a na VŠ 1000? Ale tramvajenku mi platili rodiče i potřebné oblečení, věci do školy,...tohle bylo vyloženě na mojí útratu a teda kredit, to už dneska neznají

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 14:07

Evaeva Jakože myslela jsem to tak, že to byla pětistovka třeba, ale že při dnešních cenách to bylo víc než tisíc ted;-). Nevím, to se nedá srovnávat, navíc každý z toho hradí něco jiného. Já jsem teda smrděla korunou furt a proto jsem doposavad taková šetrná:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2024 14:15

Karja mně taky přišlo, že si nic koupit nemůžu třeba oproti spolužákům. To stačilo jedno kino a půlka byla fuč

Offline rasaNori
8840 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 14:16

Jinak na debatu s mužem o kapesnem se mooooc těším...zlatá kuchyně oproti tomu.

Offline Tabea
8103 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 14:21

Pinot Noir u zapečenýho sendviče si dovedu představit, že by to moje dítě odsouhlasilo, ale pak nejedlo, protože předtím nevědělo, co to je. Rohlík by si dalo pro jistotu suchej. Ale kdybys hodila na stůl mísu zeleniny, tak se na to vrhne bez řečí.