Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 14:24

rasaNori Na ferovku mu řekni, že když holka nebude mít na Bus, tak jde na stop. Já jsem pro,  dávat dětem spíš víc jak míň. A učit šetřit, přemýšlet a plánovat.

Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 14:25

Tabea upřímně, nejsem na to vůbec zvyklá, R. jí jen okurku, Viktor nic. Já se zeleninou pro děti vůbec nepočítám.

Zeleninu chystám, když mají přijít dospělí.

Offline Tabea
8103 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 14:33

Pinot Noiru nás zas všechny děti, co k nám chodí sešrotujou ovoce a zeleniny spoustu. Takže k hraní nakrájím misky s okurkou, paprikou, kedlubnou, mrkví, cherry rajčátka. Pak nějaký ovoce. A k tomu jim nabízím dodatkově bavorský preclíky suchý nebo s máslem nebo buchtu. Vlastně máme salám doma zřídka a šunku třeba jednou za svá měsíce, jestli vůbec.
A po tom, co jsem jedno vegetariánský dítě (nevěděla jsem to) nakrmila párkem, tak jsem obezřetná.

Offline continuity
43126 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 15:58

Garfie u nás mají pořád tři stovky, zatím žádné stížnosti. Slíbila jsem starší, že ji to zvednu, ale nesmí to říct segre (takže bych čekala, že si přijde říct a zatím ticho). Litr se mi teda zda hodně. Ale ona si občas vydělá pár stovek nějakým hlídáním nebo jde pomáhat na závody a je dost šetrná. obecně utratí hodně peněz za knížky - na co třeba využije různé poukázky k Vánocům, narozeninám, za výhry v olympiádách + má ve sklepě plnou banánovou krabici, kterou může odnést do knihobotu)

Na kino mají tu kartu do nakupaku. myslím 1500 (už si nepamatuji přesně, dostali to k Vánocům) nejsou schopni utratit za půl roku (dokud nevejde do Dobrovského). 

Offline notna
9446 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 18:28

rasaNoriJá budu ráda, když ten litr bude stačit. Vidím to jako Karja Něco si bude moct dovolit, ale přemýšlet, jak to utratit taky bude muset. Doteď měla 250,- Kč. A vstupenka do kina v městečku poblíž stojí 150,- Kč, když jeli do Brna, tak 220,-. To si ten měsíc nemohla koupit už nic víc. Nechodí do kina každý měsíc, ale někdy má narozky kamarádka, někdy jdou ven a koupí si pizzu nebo nějaké pití. Už se trochu maluje, to taky běžně neplatím. 

Taky teď bude mít čtyři dny v týdnu odchod z domu v 6hod, po škole kroužek nebo trénink. Ač má jídlo ve škole a svačiny si chystá, tak to odpoledne asi něco koupí čerstvého v pekárně apod. Když jsou na závodech, tak to taky si platí z kapesného. Vozí si svoje jídlo, ale trenér někdy zastaví na benzince, dávají si párek v rohlíku nebo horkou čokoládu. 

continuity To mají holky můj obdiv. Dcera právě měla těch 250 doteď a to jsem jí třeba na to kino dávala extra peníze navíc. Na brigády už začala chodit taky, ale to jsou peníze, který si dává úplně bokem a nesahá na ně. Momentálně spoří na vstupenku na Billie Eilish. 

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 18:35

continuity proc by to starsi nesmela rict segre? Az mladsi bude ve stejnem veku, dostane taky vic, ne? Nelibi se mi delat mezi detmi tajnosti, vlastne mezi kymkoli.

Offline continuity
43126 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 18:44

notna no tak to kino jsem jim dávala zvlášť, resp, když jsme jeli jako rodina, tak jsem to platila já a když sami, tak mají tu kartu.

Ale třeba je nenapadne si koupit bubble Tea. Kdysi se na to ptaly, tak jsem řekla, že ať se na to ani neučí, páč to leze do peněz a je to zbytečný. Zajdou třeba se spolužačkou do KFC jedna koupi kelímek, druhá kolu a tam prosedí polední přestávku. 

Ale ony jsou takové docela rozumné, možná až moc spořive, dost se rozmýšlejí, co si koupí a i chtějí po nás. Tak rok zpět starší prikvacila s converskami z primarku, málem to se mnou slehlo, to jsem teda už udělala trochu větrno, že ji boty normálně koupím a když chce conversky, stačí říct. (Já ji to nabizim prakticky pořád, ji se to musí vnutit a ne vždy se mi to povede). Už jsem jim i vrazila do ruky penize, vyslala s ní mladší a zakázala návrat dokud to neutratí. Tak nic, pokud jsem z nich nechtěla udělat v 15 bezdomovce, musela jsem ustoupit.

Offline continuity
43126 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 18:47

Kokoska

V práci to taky s kolegy neřeším, kolik kdo bere. Moje máma, nějak podpořila ségru s bytem, když se rozváděla, mě taky, ale detaily navzájem nevíme a přijde mi to fakt lepší. Ať si o tom člověk myslí co chce, nakonec mu to začne v ty hlavě šrotovat. 

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 18:54

continuity moje deti to vedely a nic se nedelo, zadne spory a zavist. Proste starsi mel vetsi potreby. To jim to budes davat tajne, aby druha nevedela? 

Online 711990
18318 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 18:58

Kokoska souhlasim, proste by to melo byt transparentni, ostatne stejne tak i v praci. 

Offline continuity
43126 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 19:00

Kokoskajá jim to posílám na účet, takže to je neveřejné už z principu. 

No nechce se mi to tady obhajovat, prostě vím co mám doma a máme doma na stole tolik problémů, že teď nemám kapacitu řešit ještě tohle. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2024 19:35

Kokoska 711990 taky mně to zarazilo. Já bych to určitě vykecala i jako rodič Já obecně nerada zatajuju.

Offline letfenixa
10877 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 19:36

Na vreckové som videla návod, ktorého sa plánujem držať. Toľko eur na týždeň, v akom je ročníku. 

notna tvoja dcéra je akoby v 10.rocniku, tj 10 eur na týždeň je cca tých 1000 korun na mesiac, nie?

Ja som L. vlani to euro na týždeň dávala, potom, ako som mu dala vymeniť sklá na okuliaroch poškriabanych šmirgľom (aby vedel, čo to spraví, a nie, nestačilo to pozorovať len na 1 skle, naviac tie sklá mal nové, necelý mesiac ), som mu povedala, že vreckové dostane, až keď sa akoby z neho splatia tie okuliare, čo vychádza nejak na november.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2024 19:37

notna ty jo, 250, to je teda dcera skromná. Protože přesně jak píšeš, jde jednou do kina a už nemá ani na zmrzlinu. Možná to mám teda zkreslené Prahou nebo je jiná doba, ale řekla bych, že my od těch cca 14 každý měsíc do kina šli.

Offline continuity
43126 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 19:39

Evaeva

Jedniu za měsíc by chodit mohly, kdyby bylo na co. Je to teď fakt bída, podle mě tomu hodně napomohly ty streamovací platformy. 

Offline continuity
43126 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 19:40

letfenixa 10 eur je 250 Kč, cca. 

Online 711990
18318 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 19:54

continuity ale na tyden

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2024 20:27

letfenixato skoro odpovídá té dvacce, co chceme dávat synovi

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2024 20:29

continuity jo, to jsem si právě říkala, že dneska mládež do kina tolik nechodí. 

Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 20:38

letfenixa tak u nás to taky vlastně sedí, dostává 50 korun na týden.