Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43127 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 22:44

notna

Já tam třeba nepočítám, co dostanou na školní výlety (ona je teda schopna z 22 euro na oběd a toalety ve Vídni, přinést 20 zpět - to pak někdy řešíme tak, že ji půlku necháme - ale to je jednou, max 2x ročně) to dítě je dost šílené, jak to tady po době čtu.

Třeba na tábor ji nic speciálně nedávám, jsou stejně někde v lesich. Nejvíc utratí za knížky, ale to se snaží nejak optimalizovat, že se domluví se spolužačkou a každá koupi jeden díl, nebo to koupí některé k narozeninám a  předtím si to přečte. Dávám jí dost  peněz v podobě dárků v poukázkách na knížky, ale to zas není úplně kapesné. 

Offline continuity
43127 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 23:22

Karjamě teď napadla jedna společenská aktivita mých dětí, na léto se tchýně přestěhovala zpět do domu a máme na čtyři měsíce volnou garsonku se zavedeným internetem a teď nově i televizi. Tak tam s kamarádkami organizuji přespávky a paří u toho hry. No asi tak, koupí si k večeři pár rohlíku, šunku (to jim zaplatím), k tomu pytel chipsů a kofolu a mají večírek. 

Oproti kinu za zlomek ceny a zábava na celou noc. Až nebude garsonka, máme tady pronajmutej ve sklepě takovej smajchlkabinet, akorát musí spát na karimatkach.  

Mladší se spíš k někomu nasomruje, má spolužačku s barákem a zahradou hned u školy, tak si tam postaví stan a jsou šťastní. 

Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 23:32

Díky moc všem, je to zajímavá debata. Moje děti dostávají 500 korun měsíčně od babičky na účet, my jim dáváme cca další 300 (synovi míň), ale jen v případě, že mají uklizený pokoj. :-) 

Neplatí si z toho nic (dceři jsem teď teda řekla, že by si mohla předplatit kartu na MHD ze svého, když po mně na to chtěla peníze, do školy chodí pěšky. Pokud jednou někam s námi a nemají, tak jim ji pochopitelně dobijeme). Problém je, že oni nemají žádné náklady nebo potřeby. Ve škole mají uniformu, takže dalšího oblečení spotřebují minimum, včetně bot....

Dceřina nejlepší kamarádka (Číňanka) dotává každý týden 5000 jenů, což je víc než 800, přijde mi to právě docela dost, není jí ještě ani 15. Ptala jsem se, jestli jsou "crazy rich Asians" , ale prý ne. 

Offline continuity
43127 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 23:45

Garfie je dobré, že jsi se připomněla s tím úklidem. To jsem chtěla zahrnout do vyjednávání o nové výši kapesneho. Jen se trochu bojům, že mi to dítě oznámí, že si radši vezme nějakého sestaka  na doučování matiky a s úklidem ať si jdu kam slunce nesvítí.

Zas jak je to dítě šetřivé, tak dnes přišla, že škola pořádá nějaký zájezd do CERNu a to jí vůbec ani nenapadlo si ověřovat, jestli to zatáhnu - to se u nás asi rozumí samo soubou.

Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 00:06

continuity Jo, to je hezký! :-)

Offline Raduza
příspěvků moje polička 06. zaří 2024 07:35

Garfie dcera v šesté třídě dostává 500 Kč na měsíc,  platit si z toho už nemusí nic. 

Offline rasaNori
8840 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 10:18

Tak mi velkodite pp cestě do školy prozradilo, že ji milá viki vyhazuje od ostatních holek, že si s ní nemají hrát. Takže jsem si počkala na její mámu. Ta začala brečet, a že vždycky doufala že zrovna její dcera nikdy sikanaterka nebude, a že si s ní hned po škole promluví aby baru nechala být. A že ví, jaká viki je, že ji snad bude muset vzít někam na vysetreni, protoze to doma často probírají, jak se chovat i nechovat k ostatním, a že je hodně povrchní

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 11:10

No a mně asi někdo vyměnil dítě. Ještě na jaře nás se synem vyrazili ze cvičení, že je to rozvratnej živel a protože absolutně není schopný se přizpůsobit a dodržovat pokyny, tak to ostatním kazí a tenhle týden byl ve školce sice jen dvě hodiny denně, ale učitelky mi ho pokaždé vracely s pochvalou, že vůbec nebrečel, spokojeně si hrál, na pokyn uklízel a dělal všechno, co v rámci ranní rutiny dělají ostatní děti. Já jsem vám z toho úplně perplex :o)

A dcera mi včera vynadala, že jsem ji ze školy vyzvedla moc brzy, že si nestačila v družině pohrát. Tak já si držím palce, ať nám to nadšení vydrží! ;o)

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 11:11

Tak pořád je astronomické léto, že ano 

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 11:18

rasaNori rict o prvnackovi ze je povrchni.. no nevim.

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 11:47

dzizisketa My bychom taky byli, pokud by holky nebyly nastydlé. Je hrozné vedro a takový suchý vzduch, normálně jseme třeba do 5 odpoledne zalezlé doma...

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 11:55

rasaNori ježiš, mám uplně dejavu. Z tohodle obvinila mojí dceru ta střelená matka, pak se ukázalo, že to není pravda, že to jsou jen nějaké dojmy té matky, ta její dcera to ani doma neuměla takto pojmenovat. Rozhodla o tom, že spolu nebudou sedět, řekla tomu svému dítěti s kým se má domluvit(s někým s kým se ani nekamarádilo celou školku). První školni den jsem se fakt v tichosti smála, jaké tam dělala štráchy, s kým si to její dítě má a nemá sednout, nakonec sedí s holčičkou, co jí přede mnou jednou pomlouvala (absolutně neadekvátně vůči pětiletému dítěti,)...no a včera mi říkala dcera, že se ve škole přesazovali žáci a že sedí spolu, že jsou přece nejlepší kamarádky. Ty vole! Smála bych se, kdybych nevěděla, že mě ten smích přejde. Já teda doufám, že jen na nějakou hodinu, kam se stěhují do jiné učebny, jinak mě nečekají hezké chvíle. 

Doufám, že se to u vás dobře vyvrbí a hlavně brzo. Ale vidím, že B. je šikovná, situaci máte podchycenou, a když se to zabrzdí takhle z kraje, tak to je uspěch zaručen. A vidím tam dva rozumné dospělé a jedno nerozumné dítě, to je velmi dobrá bilance, což se u nás říci nedá.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2024 12:11

Karja u nás prý budou spolusedící po měsíci střídat, aby se líp poznali 

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 12:17

Evaeva Jo, to se dělá u kámošky ve třídě taky. Tady to není běžná praxe. Jako holky se spolu kamarádí at spolu sedět budou nebo nebudou, já nevím, jak do toho chce ta máma vstupovat, možná časem se to utříbí jinak ty vztahy až ty děti budou rust a měnit se, ale už ted se všichni znají ze školky, tak asi mají nějaké vlastní preference a duvody proč se kdo s kým baví. 

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 12:20

Karja tak ty matce kdyztak rekni, kdyby mela nejake komentare, ze si to ma vyridit s ucitelkou. Stejne se holky o prestavce spolu scuchnou, i kdyby sedela kazda jinde.

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 12:24

Kokoska no jasně, s tím už tak počítám, že eventuelně všechno jde přes školu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2024 12:27

Karja měnit se to bude,jak porostou. Ale s pozice rodiče toho moc nenaděláš. Nemusíš jí aktivně zvát domů, když nechceš, ale těžko jí řekneš, ať se s někým ve škole nebaví.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 16:11

Malé dítě dnes ve školce po obědě řeklo "hají" a "pížo" a uložilo se na cizí postýlku

Paní učitelka mi řekla, že po neděli můžeme zkusit odpolední spánek, pokud chceme.

Ranní předávání je ovšem horor, který naštěstí trvá jen dokud jsem v dohledu.

Offline letfenixa
10877 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 16:43

DruI držím palce moc!

Offline letfenixa
10877 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 16:48

A ja mám tiež pozitívne správy, tento týždeň sa L. ani raz nebol pýtať p.vychovavatelky, koľko je hodín. A včera aj dnes, keď som poňho prišla, tak chcel ostať dlhšie. A v pondelok má ísť aj do rannej družiny, aj ostať dlhšie,  lebo mám doucko s deviatakmi a zatiaľ je s tým v pohode.