Mrakoplas kluci si po tabletu taky moc hrát nechtějí, mi přijde, hlavně starší. Ale zatím stačilo jen pohrozit, že když si nebudou hrát s hračkami, tak tablet nebude
Ale to je takový prázdninový režim, přes rok jo mají míň (i když každý den). Další věc je, že mimino jim část hraček neumožní používat a oni nechtějí být sami (oba najednou) v pokoji ![]()
Vše o těhotenství a dětech
DruI jo, půl desátá je skvělá hodina!
ale naše dite to bez spaní přes den ještě moc nedava, ale v ty školce je to přesně akorat, brzo a krátce
Gatita vidím to v živých barvách. Do družiny nepůjde, bude doma s tátou. Jenže táta se musí soustředit na práci, takže zabaví dítě tabletem. A dítě tím pádem ještě míň chce do družiny nebo kamkoliv jinam, protože doufá, že bude mít tablet. Takhle to u nás jede, když je muž doma. Když odjede, jsem já hrozná, protože dítě musí do družiny a nedostává tablet dle libosti.... bohužel, co slyším z okolí, tak v tabletech/mobilech s idiotskýma youtuberama leží nejpozději od čtvrtý třídy všichni (kluci).
Tabea věřím (těm youtuberům). My to zatím korigujeme, yt může jen jednou denně chvíli, jinak pohádka v tv nebo hry. A ta nechuť si hrát je největší po tom yt, to se tady vždycky povaluje, nic ho nebaví,... Ale v tomhle věku ho jednak mám pod kontrolou a pak jít ven je pořád lákavější. Ale ve čtvrté třídě už se mi na to vykašle.
Mrakoplas my tablet nemáme, ale dětem jsem po několika scénách při (předem dohodnutém) vypnutí televize řekla, že když budou TAKHLE vyvádět, nebudu jim to pouštět vůbec
to se nedalo...
Gatita Tak to je na prd :o( To ho nenalákají ani kamarádi?
DruI ty mají nejspíš stejnej cíl. ![]()
Syn dneska s kamarádem přes hodinu hrál fotbal, pak byli ještě venku. Když dorazili k nám, tak se kamarad hned sháněl po našem heslu do Wi-Fi, aby mu mohli kdyžtak zavolat rodiče (
). Dělala jsem, že nic neslyším, protože se ptal do vzduchu. Po třetí otázce to vzdal. Protože aby seděli vedle sebe a čuměli každej na svůj mobil by jim přišlo úplně nejvíc nejlepší....
Gatita Ja bych mu dala limit, ségra je taková benevolentní, třeba její mladší má.mobil od konce první třídy, kluk v páté se taky dívá na hrozně kraviny, ale mají prostě časove limity. Bude to těžký, ale jako nic jinýho s ním nezmuzes, jinak se ti těch 5 hodin dívat bude, pohodu to stejně doma nevytváří, takže vlastně si zase tolik nepohorsis.
Mohučanka jj toto doslova som uz tiez zo par razy povedala a cca po tyzdni vzdy skusim znova ci to bude lepsie. Obcas sa zadari.
Tabea No to víš, já mám ty děti ještě malý a bez mobilu, tak tohle neznám :o) A pro dceru je pořád ještě největší lákadlo, když jsou někde kamarádi.
Gatita Tak to je na prd :o( To ho nenalákají ani kamarádi?
na krouzek ne. Jinak samozrejme dava prednost kamaradum pred youtubem. Jenze kamaradi mivaji ty krouzky. A pokud ne, tak na zahrade si nehraji, a doma rusi manzela na HO. On moc nezvlada ten provoz, kdyz tu 3-4x za odpoledne zvoni nejaky kamarad (casto v doprovodu rodice) a neco se resi (jestli pujdou sem nebo tam, v kolik se vrati, a ze X tu zrovna neni, protoze sel k sousedum). Zni to srandovne, ale jak bydlime vedle skoly, tak je to tu takovy pruchodak a chapu, ze se v tom nepracuje nejlip. Takze muz casto synovi odkyve, at si radsi neco pusti, jak spravne odhaduje Tabea :) Proto bych rada, aby treba 2x v tydnu neco mel.
Gatita A vy máte HO kvůli tomu, že nechodí do družiny? Já bych to asi udělala obracene, pokud nemůže být doma sám, že bych mu řekla, že musíte do práce a musí chodit do družiny proste. Nás etaky furt breptaji, že chtějí po obědě, ale prostě jim řeknu, že nemůžou.
Gatitapokud kouká denně 5 hodin na elektroniku a ještě na záchvaty vzteku, když mu to bereš, tak je možné, že už tam nějaká závislost je (žádná katastrofa, segre se to stalo s klukem pět let, mně s dítětem 12 letym). Pět hodin je prostě strašně moc i u puberťáka.
Promluvila bych si s ním - není zas tak malinkej, zkrouhla bych to nemilosrdně tak na hodinu za podmínky, že bude chodit do družiny alespoň do tří nebo čtyř a domluvila bych se s mužem, že mu to nebude za žádných okolností prodlužovat - podle toho nastavte ten čas družiny, aby vám to vyšlo.
Určitě bych si pomohla nějakým parentalem (má to výhodu, že když se jim to vypne samo, nenadavaji rodiči tolik, jak když jim to tahas z ruky ty).
Myslím, že největší překážka bude vaše nedůslednost, kterou tady občas zminujes, ale musíte to vydržet. Možná to bude chtot chvíli mu dělat trochu program než si ho začne vymyslet sám. Až si to sedne, muses postupně vyměňovat screen time za věci, co chceš aby dělal, ale určitě bych nešla přes dvě hodiny. Zároveň dávej bacha, aby se ti jen nepřesunul od tabletu k telefonu nebo počítači.
Tabea Presne jak pises. Mne by prislo nejlepsi, kdyby syn chodil i s temi kamarady do druziny, ale oni vsichni chodi po obede domu, nekteri pak neco maji, jini ne. Syn se tu pak poflakuje znudeny k smrti, chvili se zabavi, ale spis vymysli ty kamarady, coz je pro muze na HO neudrzitelne. Zbytek pribehu sis domyslela spravne. Ono to snad nejak pujde, dohodli jsme se na 1 krouzku v pondeli a 1 v patek (zkusi jiny nez jsme se byli dnes podivat). Ono to neni nejake drama, ale dneska to na me dopadlo, to odpoledne bylo hodne vypjate.
Gatita jo a pokud řve a ty mu ustoupis, tak bude rvát pokaždé, když něco chce a ty mu nevyhovis. protože to prostě funguje. To není žádná nezralá nervová soustava jak u batolete.
continuity při nastavování hranic řvou i mnohem větší děti než batolata, ale to se holt nedá svítit. (Ale funguje to i jak píšeš no)
continuity To vim. On telefon ani pocitac nema, tablet dostane do ruky obcas. Hlavne se diva v obyvaku na tv. On mu to muz nejak hlida (ja tu pres den nejsem), ale idealni to neni. Neni to tak, ze by se koukal x hodin a my se pak naivne divili, ze je rozladeny. Spis ze tech x hodin skemra a rozladeni jsme vsichni.
Gatita a fakt mu ten čas vymezit, by nefungovalo? Prostě máš hodinu, kdy si jí vyplácáš, je na tobě.
Karja ne, muz ma HO protoze to tak maji nastaveno v praci. Myslim, ze kdyby doma nikdo nebyl, vubec bychom toto neresili.
Musim uvest na spravnou miru, ze od 12 do 17 se dite na yt nediva. To jsem prehanela. Ale i tak se diva dost (mozna ne vic, nez prumer, ale diva se na hrozne pitomosti) a nejde ven, coz bych chtela nahnat nejakym tim krouzkem, to je cele. Ale dneska to byla takova neprijemna situace s tim brekem na verejnosti, ze jsem musela ventilovat...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.