Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 23:07

Gatita Jako pokud mu nechodí do družiny žádný kamarád, tak je to pitomý. Zvlášť pokud se naučil, že už tam nechodí, nebo že tam nemusí chodit.A nejde třeba aby tam chodil do 2? Třeba?

Držím vám palce, jako vím, jak je těžké dostat děti na kroužek, to už jsem vzdala. Takže se právě zuby nehty držím toho, že do družiny a spát po obědě se musí, i když teď nám to nekdy vychází,že jsme doma i oba dva a každý den aspoň jeden z nás, babička, děda taky.Ale jak by to jednou zjistily, že jsme ustoupili, to by byl konec, na tu práci to ještě uhraju, že pracujeme, ale na kroužek jako fakt ne:D

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 23:23

Gatita A s rodičema kamarádů by se nedalo domluvit, že kluci některý den zůstanou v družině společně? Mně taky připadá nejjednodušší, když se spolu vyřádí v družině, než se pak složitě domlouvat, kdy a kde se sejdeme a dozorovat doma nebo na hřišti.

Online Tabea
8103 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 07:44

DruI Gatita tenhle nápad mi přijde dobrej. Pokud ostatní tu družinu platí a nechodí tam jako váš syn. Třeba si taky doma rvou vlasy na HO se znuděným dítětem a domluva na určitý dny by jim vytrhla trn z paty. 
U nás bohužel ti tři nej kamarádi ze třídy chodili po škole domů. Dva se plácali kolem baráku, ten třetí chodí myslím lézt, jinak nevím, co dělá a jak to řeší. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2024 07:47

Tabea moje děti mají talent na to najít si kamarády, co chodí po obědě. V první třídě ve školce, kam chodil starší, dokonce po o chodila snad půlka třídyPozději už ne, ale zrovna ti tři kamarádi chodili po o hodně často. Mladší si našel taky kamarády, kteří chodí po obědě

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 09:36

Po tydnu musim s potesenim rict, ze v nove skolce je dcera spokojena. Dokonce mi vcera vynadala, ze jsme prisly rano pozde a ona si tak nestihla poradne pohrat, ale musela brzo uklizet hracky na svacinku. A kdyz si ve ctvrtek mela vybrat, jestli chce v patek domu po obede nebo po spani, vybrala si po spani, aby si ve skolce mohla odpocinout

Ted tady resi, jake pyzamko si vezme v pondeli do skolky a jestli tam muze spat, aby pani ucitelky to pyzamko se zmrzlinkami videly.

Jedina stiznost je na zachudky, ze v krteckach je meli lepsi

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 09:41

Ale teda vcerejsi "mami, nektere deti museli jit dneska ze skolky driv, protoze byly nemocny. Meli horecku a kasel" me uplne neuklidnuje. Prvni tyden skolky a uz to zacina

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 09:45

Zuzuli No o pyžamko se zmrzlinkami nemůže paní učitelky připravit! ;o) Tak ať jí to vydrží.

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 09:46

Zuzuli já už je měsíc prolejvam imoglukanem, ale bojim 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2024 09:48

Potrefenáhusa já doufám, že budeme pokračovat v nastoleném trendu a letos to bude zase o kus lepší. Ostatně víra je jediná jistota

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 11:59

V Rakousku konečně nabrali člověka, který mě má řídit. No ještě ani nenastoupil - až od 1.listopadu a už prudi.

Řekla jsem mu a memu aktuálnímu šéfovi,že nemůžu na nějaké vyjezdné zasedání do Budapešti, protože celý listopad jsem na děti sama a nechci nechávat děti 13, 15 let dvě noci doma samotné. Tak teď idiot začal argumentovat, že jeho přítelkyně má kluka 14 a už zvažovali, že někam na noc vyjedou bez něj. 

Já jsem teda matka Herodeska, kdyby to bylo někam mým autem dvě hodiny, nechám je jednu noc bez rozmýšlení, ale ne do místa odkud se člověk může vrátit vlakem 4x denně a cesta trvá 7 hodin. (Oni teda asi už dlouho neviděli mapu, protože mi tvrdili, že je to na jednu noc, což je asi možné z Vídně). 

Vyhrožuji jim naší sociálkou.  Pro té příležitosti mě napadlo - jak to máte vy se staršíma dětma a jje to u nás nějak upravené?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2024 12:03

continuity mně to teda taky přijde brzy jsem zvědavá na odpovědi 

Offline Malvin
1648 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 12:19

continuity dve noci jsou dost, pokud nejsou zvyklé na jednu  noc. Ja začala zůstavat doma sama v 14, když jsem nechtěla jezdit na chatu. Chata byla hodinu jízdy, ale nebyl tam telefon. Je to už 27 let.

Offline Lamicka
14186 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 13:36

Gatita z vlastni zkusenosti - pokud stale skemra, tak vi, ze mu to driv nebo pozdeji dovolite. Obrnila bych se, vysvetlila mu, proc nemuze byt tak casto na technologiich (neni to zdrave, rusi to pozornost apod) a dala mu tyden uplny oddech od technologii. Uvidis, ze 2 dny bude nesnesitelny, pak si na to ani nevzpomene a pak nastavte hranici, treba presne hodiny a dny, kdy muze. 

K te druzine - syn taky chodit nechtel, vedel, ze jsem doma. Kdyz jsem mu rekla, ze pracuju, ze si pohraje a pujde na prochazku a po prochazce prijdu, tak sice taky nechtel, ale pak tam byl spokojeny. Pokud neni uplny introvert, ktery trpi ve spolecnosti ostatnich deti, tak bych ho tam dala. Zkuste urcit treba 2 konkretni dny, kdy tam bude a zvysovat to.

Online Tabea
8103 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 13:40

continuity to je Rakušák? 
Odpověď je: "Nelze z rodinných důvodů. Je mi líto." Konec vysvětlování. Čím víc argumentů, tím větší riziko protiargumentů. Držím palce. 

Offline Lamicka
14186 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 13:40

continuity to by me teda samotnou zajimalo

1 noc mi prijde ok, 2 ne, zvlast takhle daleko. I tu 1 noc bych asi koordinovala s nekym pobliz (kamaradkou, sousedkou) co by prinejhorsim prijel.

Online Gatita
8628 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 13:59

Lamicka jj, je to pravda, mam stejnou zkusenost. My to vsechno vime a delame, vlastne ani nepotrebuju poradit, jen jsem si potrebovala odlozit. Meli jsme pres prazdniny volnejsi rezim a ted ten prvni skolni tyden to je ponekud náraz. Ono si to zas sedne, loni syn taky nektere dny do te druziny chodil, i na krouzek. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2024 14:02

Gatita je to naráz sama jsem zvědavá, kdy si to sedne. Už se mi povedlo pár časově organizačních kiksů tenhle týden, každý den byl jiný

Offline Raduza
příspěvků moje polička 07. zaří 2024 14:04

continuity dvě noci mi přijde moc, vlastně vzhledem k tomu, že je to daleko asi i jedna.  U mě hraje roli ta vzdálenost,  kdybych věděla, že můžu skočit do auta a v případě potřeby jet domů, asi bych nějak přežila i ty dvě noci.  Čistě teoreticky teda. 

Jak je to s tím vysíláním na služební cesty pokud máš dítě do 15? let.

Jinak syn byl doma týden sám, když mu bylo asi 16 a něco.  Strašně moc nechtěl jet s námi na dovolenou.  Tak jsme vymekli s tím, že babička přijede na kontrolu.  

Offline Makara
3646 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 14:14

continuity já asi děti v tomhle věku nechala samy doma i jen kvůli "rodičovskému separé víkendu". Ale! Ségra bydlí ve vedlejší ulici a obojí (ochotní a schopní) prarodiče 15 min. autem.

Jak o dcerách píšeš, tak si myslím, že by to v pohodě zvládly. Když se nic nestane....

(Nevzpomínám ráda na situaci, kdy jsem zpovzdalí asi 500 km instruovala mladšího, jak dopravit staršího na pohotovost. Jeli taxíkem . Na rychlou to nebylo. Ale to už jim bylo 16 a 19.)

Offline Lamicka
14186 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 14:16

Gatita jo, to je jasne. U nas je taky rozvolneno. Dnes jsem si rikala, ze uz musime zacit neco delat, jinak prijde rijen a my budeme porad v prazdninovem rezimu