Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2024 14:18

Makara mně to kvůli práci přijde jako blbý precedens. Teď to budou dvě noci a příště 4... To už mi přijde lepší ten rodičovský výlet, navíc asi nepojedeš do Budapešti, ale třeba do Plzně. (Pokud nebudeš mít ty prarodiče v záloze)

Online Gatita
8628 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 14:49

Lamicka presne, chodili jsme pozde spat (deti obcas pozdeji nez my), nejedli jsme doma u stolu, porad jsme nekde courali. A kdyz jsme courat nemohli, deti si delaly program podle sebe (tam teda figuroval i ten youtube). Ted je to nářez, hlavne vecer, kolik se toho musi udelat, aby byli kluci vcas v posteli. Uplne jsem zapomnela, co ukonu je potreba stihnout. Myslim, ze mas podobne stareho syna-uz si treba penal spravuje sam, orezava pastelky a tak? Nebo vybira sam obedy? My jsme ted tak rozjeti, ze ho nemuzu ani nahnat, aby mi odsouhlasil, co mu tam mam naklikat. Na vsechno casu dost (natoz aby si to precetl a vybral sam) a ja, kdyz se to neudela hned, na to samozrejme pak uz nevzpomenu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2024 14:51

Gatita nemůže si ty obědy vybírat ve škole? Zrovna tohle bych už klidně nechala v jeho režii.

Online Gatita
8628 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 14:53

Evaeva nemuze, je na to appka.  Ale nic se nestane, kdyz si nevybere, ma pak automaticky prvni menu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2024 15:16

Gatita aha, my kromě apky máme i na strojek přímo v jídelně. Právě že se nestane nic horšího než, že nebude mít to, co by chtěl.

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 15:17

Díky všem, oni už právě jednou byly doma kvůli našemu výletu já vánoční trhy - jenže jsme jeli autem, pili minimálně a věděli, že když se něco semele, do tří hodin jsme doma. Přijde mi to úplně jiná situace oni zvyklé jsou, třeba dělají ty přespávky.

A blbý je taky, že v Praze není nikdo kdo by případně řešil nějaký průser - tchýně určitě ne, naši jsou 500km a přijedou na začátku prosince kvůli naší dovolené, ségra 300km, švagr furt někde litá a nemá vlastní děti a jistě vím, že třeba do špitálu by s nima nejel, protože nejede ani s vlastní matkou.

Možná před tím lednovým úrazem bych to tolik neřešila, ale fakt to je hned. 

Makara tak v 19 bych to neřešila vůbec, vzdyt to je plnoletej. asi ani v případě kdyby oběma bylo už 15. 

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 15:23

Raduza oni mě přinutit nemůžou, spíš mě pobavilo to jednávání člověka, co vlastní dítě očividně nemá. 

Tabea ten stávající šéf byl trochu překvapenej,že muž bude pryč celý měsíc, tak se spíš vyptával, co dělá za práci. Oni se mi taky může stát, že to přesunou do Vídně a pak to budu vysvětlovat znova. 

Ještě je blbý, že zároveň chci do té Ameriky, což se úplně n líbí, ale to mi právě s ničím nekoliduje. Ale celkem bych řekla, že je to takové prvotní otukavani, proto taky nechci moc ustupovat.

Já se budu muset stejně rozhodnout, jestli zůstanu, jak jsem nebo to zkusím změnit. Šance by byly, jen nevím jestli je ta druhá možnost o tolik lepší. Já mám stejně liniového nadřízeného v Praze, ten má děti tři a s ním si rozumím. 

Offline Lamicka
14186 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 16:38

Gatita synovi je 10 a je ve 4. tride. Kolik je tvemu? ztracim tady trochu prehled u nas to bylo podobne, ale na jare se to docela zlepsilo. On dozral a ja zacala byt duslednejsi. 

Syn si penal a pomucky chysta sam od 1. tridy, nam to doporucila tridni ucitelka, ja vse jen kontrolovala. Samozrejme jsme to museli cele prebalit.

Od 3. tridy uz jsem to nechala na nem. Stacilo pakpoznamek od ucitelky a zacal se vic snazit. Coz neznamena, ze se s muzem obcas nevraci rano pro lahev, klicky, pravitko...

Na pastelky dostal takove to automaticke orezavatko na baterky, takze orezava hrozne rad.

Obedy mam v appce ja, to delame spolecne. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 17:12

Ja som si k dnesnemu vyhadzovaniu skrine pustila podcast Nevyhoreni, diel s A. Zemandlom o digitalnom zdravi deti, vyborny je. Tak davam odkaz (neviem ci bude fungovat) keby sa niekomu chcelo pocuvat. Ja som si z toho par veci zobrala a ujasnila (aj pre seba).

https://open.spotify.com/episode/4eBoIPqOlUhKGKuEXwmvE5?si=aTiH5T33Tz6v91GL9y_sow

Online Gatita
8628 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 17:36

Lamicka tak to budou podobne stari, syn je ted ve 3. tride a jako podzimni zrozenec je mezi temi starsimi. Orezavatko asi taky koupim. Je to prosim nejaka univerzalni velikost? On ma ty psaci potreby ruznych tloustek. Jinak to mate hezky nastavene. Nam se docela darila samostatnost u domacich ukolu, delal si je dost sam a myslel si na to. Ale ten penal, telocvik, plesnive svaciny, tam jsme se moc neposunuli.

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. zaří 2024 17:37

Makara tak 16 a 19 se ale neda se situaci continuity moc porovnavat. V 16 jsem uz trajdala s klukem po Slovensku. Pravda, mama se netvarila . V tomhle veku muze byt rok sem a tam jako desetileti. 14 a 15 je ale malo a to bych se taky bala....

Offline Makara
3646 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 18:04

Jos však to o těch velkých "detech" bylo v závorce, jen na doplnění, ze jako rodič máš o ně péči, i když  jsou už dospěli, a je nepříjemné, ze jim nemůžeš bezprostředně pomoci. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 18:17

Gatita automatické ořezávátko je naprostý gamechanger ale do toho našeho se nevejdou tlusté pastelky.

Jinak dcera ztratila zámeček od skříňky den poté, co jí skříňku přidělili a stydí se jít zeptat paní vrátné, jestli se někde nenašel

Online Tabea
8103 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 18:24

Gatita nám říkala loni na schůzce synova třídní, že má dva syny, oběma už bylo 15 a ten jeden byl samostatnej hned a s tím druhým musela kontrolovat školní tašku snad do 13 let (jestli ne do 15). 

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 18:26

Mohučanka

u nás náhradní klíče půjčoval školník. Muž nechal rovnou udělat tři, jeden pro dítě, jeden jsem měla na klíčích já a třetí nalepil lepenkou na dno skříňky zespodu. 

U druhé jsme uz ani nečekali až je ztratí.

Online Tabea
8103 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 18:29

continuity taky myslím, že tě oťukává. Já obecně nemám problém pracovat mimo pracovní dobu, když to něco přinese mně (např. něco potřebuju vyřešit a lidi jsou v USA a nejlíp se to zvládne, když moje děti spí). Ale zas třeba s jinými lidma si dávám dost pozor, kalendář mám vyblokovanej, když napíšu e-mail mimo ty časy, tak nastavím posunutý doručení, protože vím, že s prstem by mi urvali i rameno). 
Držím palce, ať to pán rychle pochopí.  

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 18:38

Na místní koupaliště nechodíme, protože tam bývá hlava na hlavě, ale protože jsou naše oblíbené vidlacke místa už zavřené, tak jsme dnes vyrazili. A pecka, koupacka boží, nanuk, hranolky, langoš. Akorát teda, jak ti dva kostrici vždy vylezli z vody, rty se jim klepaly, tak mě hned napadlo, ze budu potrestána a bude z toho nejaka viróza zase.foceno v jedenáct hodin. Pokud to půjdeme, riskneme to ještě i zitra, letos naposledy.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 19:40

continuity nojo, ale ona ztratila ten zámek visací

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 20:11

Mohučanka tak to bych koupila celej novej a jen nechala na vrátnici klíč. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 20:37

continuity já bych chtěla, aby se napřed šla na tu vrátnici zeptat...