prvy tyzden v skole prebehol celkom v poriadku. prvaci sa zoznamuju s ucitelkami a spoluziakmi. 2 triedne + 1 asistentka. zatial rozvrh nemaju a len zistuju vedomosti. uz aj nejake pekne vypracovane papiere a pracovne zosity doniesol. ucebnice vraj dostanu az bude rozvrh.
v triede ich je 5+5 tj dva prve rocniky a miestnost je rozdelena v strede nabytkom a na kazdej strane miestnosti su tabule ale tie na fixy ci magnety a nie klasicke na kriedu. lavice maj take tie mensie ze sedi kazdy sam a je ich 5 vedla seba pred tabulou. trieda vyzera velmi pekne a je uplne nova.
kluc od skrinky ma pripevneny na takej tej snurke s karabinkou co sa da nosit okolo krku ale ja som to pripevnila na skolsku tasku. co sa pomocok tyka tak sme nosili len veci na vytvarku a ze ich teda bolo... kazde dieta ma svoju policku v triede so svojimi vecami. rovnako sa tam vraj budu nechavat aj ucebnice a pracovne zosity ktore sa poslu domov len na vypracovanie domacej ulohy.
ako prijemny bonus na skolu plnu nejedlikov som uvitala moznost mat v triede odlozene podpisane krabicky na nezjedene obedy. zatial doniesol len jeden z piatich co je podla mna super.
rano deti musia cakat pred budovou na svoju ucitelku alebo asistentku ktora ich odvedie do triedy. vacsina z nich caka s rodicmi kedze je to specialna skola pre autistov. poobede zvonim na zvoncek a hlasim meno dietata do druziny a cakam pred budovou s ostatnymi. dnu rodicov nepustaju.vynimkou su individualne stretnutia s ucitelmi a aj to si po nich chodia zamestnanci osobne ku vchodu.
najviac som sa bala casu stravenym cestovanim cez cele mesto. este sice nevypuklo to najhorsie peklo ale zatial to netrva az tak dlho ako som si myslela. uvidime o mesiac alebo dva. no ale cakam kedy mi niekto nabura auto lebo ludia tu jazdia ako prasata a cpu sa autami vsade kam nemaju s velmi nebezpecnym manevrovanim. ja som skuseny sofer a mam najazdene ozaj dost za roznych podmienok v roznych mestach ci krajinach ale z tohto mi vlasy dupkom vstavaju!