Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 21:11

Dneska jsem si na vás vzpomněla, šla jsem pro dceru do školy a poprvý vlastně nebyly deti venku, tak jsem nevěděla jaký je postup. Oni mají družinu nějak rozdělenou na sportovní činnost a výtvarnou. Takže v tělocvičně jsem viděla toho učitele, dceru ne a ptám se ho, kde ji jako dostanu, jestli mám zvonit, nebo jak, že jim nechci courat po škole a on, že jim po škole klidně courat můžu. Je to takovy volný prostě. Ale bohužel to znamena, že ráno dcera chce doprovodit do třídy! Protože tam druhý den viděla nějakou mamku, tak snažím se to uhrát na schody no... Ráno do satny chodí rodiče běžne a nejen prvňáků, ale možná je to jen na začátku roku.

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 21:28

Karja No vidíš to, u nás už dneska vrátná rodiče ráno vyháněla, že nemáme vůbec do školy lézt. A to se teda většina zastavila před vrátnicí a jenom z povzdálí sledovala, jestli jde dítě alespoň přibližně ke správné skříňce.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 21:38

DruIVis co, tohle je velice malá škola, ono to člověku vůbec nedochází, dokud to nečte tady. Co se jinde/řeší/neřeší, čipy, průkazy, zamky na skrinky. Vlastně mi třeba došlo, že jsem na prvního dospělého vybafla, kde je dcera, jen křestní jméno, a on věděl, koho myslím, a vlastně to ví každej zaměstnanec té školy, včetně kuchařky a paní na úklid. Je to prostě hodně jiný. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2024 21:49

DruI my už od minulé středy smíme jen do zádveří. Ale na skříňky prvňáků je vidět z chodníku, syn chce, abysme mu mávali po přezutí. Taky minulý týden nechal tělák pod lavičkou, to tam na ně ještě čekala paní učitelka a ta si všimla. 

Karja to je super, ty menší školy. Já dole pípnu čip na strojku a za čtvrt hodiny se zjeví syn ve dveřích školy, v ideálním případě se všemi věcmi.

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 22:05

Karja Ty menší školy jsou v tomhle fajn.

Evaeva U nás je zvenku dovnitř vidět jenom na jednom místě, tak tam už jsme taky dneska dostali sprdnutí, že nemáme otlapkávat sklo, když se tam malej snažil vyhlížet, jestli už ségra konečně jde :o)

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 22:12

Evaeva No jako v tomhle to generuje menší stres či nepohodu. Situace že něco ztratí, zapomene, prostě se to hned vyresi.

Jo a byli jsme na té vodě a bylo to super, měla jsem teda dle vyprávění od toho jiná očekávání. Nakonec nás nejelo moc, ale byla to fakt desna pohoda. Jako nikdy mě nenapadlo, že si můžu na vodě a ještě s dětma, vlastníma, takhle odpočinout:D:D

Offline Gatita
8628 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 22:15

Tabea ale ty vetry hrozne boli, neco o tom sama vim;) Takze mi to neprijde ani jako nejaka trapna diagnoza, ja s tim byla jako nactileta na pohotovosti. Takze bricho diteti verim, je na nej citlive snad od narozeni. Verim, ze ho boli, ale samozrejme uz nevim, jak moc a jestli je to duvod zustat doma. Vetsinou ho do skoly i na krouzek poslu (se vzkazem pro ucitelku, ze muze jit v pripade boleni domu). On spis potrebuje rozptylit, aby se na to tak nesoustredil. Ale ne pokazde, a blbe se to poznava, to nepozna myslim ani on. 

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 22:18

Gatita to dite, které něco bolí nebo není zdravotně úplně nechají jít samé domů? To u nás neexistuje, musíme si pro ně dojet, takže v případě, že vím, že to během dne nedám, tak se buď domluvíme, jestli to je k nevydrzeni nebo zůstane rovnou doma.

Je to blbý, protože se to právě blbě poznává. U nás je ze školy stres, ale teda vzorec tam ve vztahu k pisemkam nebo zkoušení moc není. podle mě jsou to hormony, teď máme za sebou menarche,  tak minimálně budeme vidět spojitost, pokud nějaká je.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2024 22:24

DruI u nás je velký výkladec, koukají tam skoro všichni rodiče prvňáčků. Já teda odpoledne stojím před školou a nekoukám, hlídám zbylé děti, co si tam hrají (máme tam dost místa). I mně překvapilo, že se syn zjevil tak brzy.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 22:25

Jaaj skola. My dovnutra nesmieme. Rano mozem dat dieta do druziny ale nechcu brat deti neskor ako 7.15. Skola otvara dvere az 7.40 (vraj im tam deti robili bordel). Takze o 7.40 sa otvoria dvere kde sa navali naraz niekolko sto ziakov, ti prvaci su chudaci uplne nestastni (vratane mojho) a ja nestiham do prace, ktorú mam 2 minuty od skoly a idealne by som tam chcela byt o pol 8. Ale nenecham dieta čakať 15 minut pred skolou

Dalsia super vec, z druziny samozrejme mozu brat deti len poverene osoby. V skutocnosti to funguje tak, ze zazvonim na zvoncek, poviem meno dietata a oni ho poslu. Vobec netusia komu ho dali (von z druziny nevidia). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2024 22:26

Gatita já s tím byla na pohotovosti několikrát, jako menší teda. Jednou si máma myslela, že to bude minimálně slepák, jak mně to bolelo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2024 22:29

Mrakoplas u nás taky otvírají v 7.40, ale to jsme tam byli asi tak jednou To, že některé děti jdou do družiny ještě ráno, syna dneska naprosto šokovalo

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 22:33

Evaeva jako keby som nechodila do prace, tak skor ako 7.55 ma tam nikto neuvidi . Ale ja mam 8,5 hodin pracovnu dobu, do pol piatej je druzina aj skolka, ktore su od seba 15 minut pesi..

Mne tych deti bolo luto, starsi prve dni plakal, bal sa toho zhonu a hluku. Uz je to kazdy den lepsie ale ta neistota a strach v ociach mu zostava. Ja by som ho dala aj rano do druziny, ale jeho zobudit rano je peklo uz teraz (vsak ma to po mne )

Offline Gatita
8628 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 22:33

continuitynenechaji, muz je na HO, tak by ho vyzvedl. Nebo ja. Kdyz pracujem z domu, muzem byt do 3 minut ve skole. Reknem mu, at to zkusi a kdyby neco, ucitelka vi. Zatim se stalo jednou, ze ho to nepreslo a  opravdu sel domu. Nemluvim tu o stavech, kdy mu je na prvni pohled spatne. Mluvim o stavech, kdy nevime, jestli to je spatne nebo to je nejake zaboleni, co v 8:05 pomine. On to myslim moc rozlisovat jeste neumi. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2024 22:35

Mrakoplas u nás je to vstávání taky peklo nebo spíš teda pak to vypravování. Nemůže sambo zajistit ráno nebo odpoledne? Musíš mít šílenou honičku, to se v jednom skoro nedá.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 22:39

Evaeva sambo ma vacsinou na starosti mladsieho, ale niekedy z prace proste nemoze, lebo sa zasekne na meetingu. Ked mam na starosti len starsieho, tak to stiham aj ked a odrenymi usami. Nastastie v praci mi povedali, ze ak nestiham, tak na casoch bazirovat nemusim. Nikto to aj tak nekontroluje. Ale mam aj dost absencii kvoli fyzio, kam chodim uz aj ja a kruzkom, tak to nechcem moc zneuzivat. 

Offline Gatita
8628 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 22:45

continuitychudak devce, rozsirilo se ji spektrum bolesti o neco noveho, tak to nejaky ten cyklus potrva, nez zjisti, co je "normalni" bolest a co ne. U nas vzorec s klasickymi skolnimi stresory (pisemka, vztahy ve tride) take myslim neni. Nekdy to ma, kdyz se mu nekam nechce (nemusi to byt ani skola, mame to i o prazdninach), jindy zas, kdyz se naopak nekam hodne tesi. No nevyberem si. 

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 22:57

Gatitahele zatím dobrý, ono to začne většinou bolet až u ovulacnich cyklu, to mi kdysi vysvětlovala gynekoložka.

Hlavně pak víš, co se děje a že si má vzít prasek, když je jí blbě. bez menzes může to byl úplně cokoliv.

Offline Muslik
564 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 23:41
Reakce na Potrefenáhusa:

Evaeva 

​Ježís já se nejdřív lekla, jak máš ty děti nějak moc oblečené na to dnešní ochlazení, než jsem si všimla stromů:))))

Ale vzhledem k tomu, že jsem potkala dnes v metru tolik fakt zimne oblečenych lidi (v čem budou chodit v zime?), tak už se nedivím ničemu.

Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 00:00

Muslik já dnes taky nestíhala. Jako chápu, že každý to má s teplotami jinak, ale bundy? Několik vrstev? Děcka v čepicích? Nechápu.