Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 10:06

Kokoska Ten teda je!

Jinak tady v Japonsku je vrátný u hlavnícho vchodu, ale jsou tu tři nebo čtyři další vchody/východy, kde nikdo není. U každého je ale skener a každý rodič má QR kod, kterým se může dostat dovnitř. Problém je spíš s odhlašováním, já vstupuju přes vrátného, takže se "nahlásím", ale odcházím jiným vchodem a pak už často zapomenu, přitom škola na to dost apeluje, hlavně kvůli zemětřesení, v minulosti se stalo, že se škola evakuovala a papírově tam zůstalo osm lidí, ve skutečnosti nikdo....

Jinak my jako rodiče se můžeme pohybovat po škole úplně volně, i na obědy můžeme chodit, využívat knihovnu atd. Jedna matka se odtud přestěhovala do USA a pak nám při návštěvě líčila s očima navrch hlavy, jaká tam vládnou přísná bezpečností opatření a že se do školy dostane maximálně na besídku! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2024 10:10

Potrefenáhusa co si měla pro mimino jako první boty, nějaké ty prewalkers? Asi budu muset v dohledné době něco pořídit, vyloženě boty ještě nechci, ale na capáčky už asi nebude počasí. Ale u všech těch prewalkers píšou, že jsou úzké. Já ho teda ještě musím změřit, ale tak usuzuju podle kluků, že úzkou nohu mít nebude.

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 10:18

Karja mě tohle každodenní kňučení, že do školy ne, jednou tak naštvalo, že jsem dětem řekla, že na to je zákon, aby rodiče posílali děti do školy, jinak je sociálka šoupne do domova a rodiče půjdou do vězení. Ne že by to pomohlo na 100%, ale načas byl klid. Jen nevím, jestli by ti to děti sežraly teď, když se může dítě učit i doma.

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 10:24

Evaeva ony začaly obe v prosinci/lednu, takže na starší froddo prewalkers s merinem (ty ale moc nedoporucuju, jsou z hodně jemný kůže a během mesice prodrela do špičky díru skrz ) a na mladší bobuxy xplorer - ty mi přišly skvělý a doporucuju, ony oboje jsou podle prepozic užší, ale ta bota je širší než ten zmeritelnej vnitřek (podle mě), takže za mne úplně v pohode 

jeste jsme měli podedeny snerovaci lurchi, a to byly, ač vypadaly jako klasicky snerovaci, úplně nejvíc ohebny spis capacky, co sly fakt srolovat v ruce do rulicky, taky podle webu úzký, v reálu mnohem širší, protože měkký 

a skvělý na širší nohu jsou podle mě kotnikovy snerovaci fare bare z rady moje první boticky, ty měla pak na jaře, bohužel je delaj myslím jen do 22, jinak je kupuju furt 

Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 10:27
Reakce na Kokoska:

Karja mě tohle každodenní kňučení, že do školy ne, jednou tak naštvalo, že jsem dětem řekla, že na to je zákon, aby rodiče posílali děti do školy, jinak je sociálka šoupne do domova a rodiče půjdou do vězení. Ne že by to pomohlo na 100%, ale načas byl klid. Jen nevím, jestli by ti to děti sežraly teď, když se může dítě učit i doma.

​Tak tohle se dozvěděl Ríša ještě před nástupem do školy.

Zatím to nebylo potřeba připomínat.

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 10:35
Reakce na Kokoska:

​Přesný postup, co probíhá, pokud dítě nechodí do školy jsem si musela nastudovat, protože mě tohle vysvětlování povinné školní docházky potkalo až na druhém stupni, takže vězení by se nechytlo. Ale i tak není o co stát a dítě tu školu vzalo na milost. Naštěstí to byla krátká epizoda, kdy ji škola nebavila. Protože teda bojovat celou školní docházku si nedovedu představit.

na tu domácí školu bych argumentovala , co všechno si nebude moct koupit, když nebudu pracovat a koho z kamarádů nebude vídat tak často, když bude se mnou doma. Na to by naše společenské dítě slyšelo.

Jinak teda přeju všem dětem i rodičům, ať si to sedne a do těch institucí chodí rádi, protože to je strašný stres, když tam dítě nechce :-(

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 10:40

Kokoska Naše děti to taky už vědí. Dneska jsem jí řekla, že je to zákon chodit do školy 9 let (ona to dobře věděla i v tom povinném předškolním roce). Tak říkala, že 9 let je hrozně moc. Já jsem jí řekla, že jsem chodila do školy 19 let, tak prej to je uplně moc a těch 9 jí stačí. 

notna Hele přesně, taky je bojovat a bojovat, dítě známých to bojkotuje ruznými způsoby, nemoce atd atd...ten druhý stupen no. Vlastně s těma prvnákama je to ještě sranda. 

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 10:44
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2024 10:51

Potrefenáhusa ty frodo se mi líbily, ale jestli nevydrží. On ještě hodně poleze, zatím to tak střídá podle terénu. Zkusím asi teda ty bobux, ty mi taky přišly fajn. Kouknu i na ty další, díky. Ono snad nebude od teď už furt mokro, tak to bude střídat s capáčky. 

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 11:00

Evaeva jo, ty bobuxy maj trochu ten gumovej okop, fakt byly deravy ty frodda po mesici 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 11:00

Evaeva taky doporučujunty bobuxy. Koukni i na vinted, já tam sehnala skoro nenošené do 100 určitě. Ty frodda fakt nevydrží. Nebo Frofo i babice dělají kožené capáčky podlepené gumovou plotnou na podrážce. Ty bobuxy mi ale přišly ohebnější i lehčí. 

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 11:13

Karja Na tom druhým stupni je podle mě potřeba to s dítětem zpracovat, aby tam chodilo dobrovolně, protože když nebude chtít, tak ve škole nebude. To je neuhlídatelný. Nemoc je taky cesta, to mě vůbec nenapadlo. Já znám z okolí zase, že se prostě vždycky zdejchl.

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 11:17

Kokoska Já taky zákon o povinné školní docházce používala jako argument. Ale já dceři teda říkala, že jestli chce ten zákon rozporovat, tak se musí naučit číst, zákon si přečíst a teprve na základě argumentů opírajících se o zákon mi může tu povinnou školní docházku vymluvit ;o) Myslím, že v příštích devíti letech to ještě nezvládne :o)

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 11:19

DruI to je mazaný!

Offline Gatita
8628 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 11:38

notna tak zrovna mi psal muz (je doma na HO), ze syn nesel do skoly, ze ho boli bricho. U nas se tohle obcas deje, hlavne pred krouzkama nebo treba pred primestskym taborem, kam se mu nechce. Pritom syn do skoly chodi celkem rad, ma tam kamarady, uci se dobre, takze jakoby neni duvod. Ale kazdou chvili se drzi za bricho, ze nemuze nikam jit. A ted babo rad, do bricha mu nevidim, ale nelibi se mi to. On nelze, ja verim, ze v tom brise neco citi, ale on si to casto privolava sam, furt se boji, aby mu nebylo spatne, az mu je z toho spatne. No radost nemam, druhy tyden a hned (na 99 %) zbytecna absence

Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 11:55

Gatita Viktor je dnes taky doma s bolavým břichem.

Ale on naznačoval nějakou nepohodu už během víkendu, má zastřený hlas, trochu rýmu, což u něj vždycky nakonec vyvrcholí průjmem, takže mu to břicho věřím. 

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 12:02

Gatita Taky věřím, že ho to břicho bolí. Popovídat si s ním o tom, probrat školu, kroužky, zeptat se, co by mu pomohlo, aby se tam těšil? To jenom navrhuju, co znám, že zabíralo u nás. Je mi jasné, že to není pro každého. Ale dcera takto funguje od mala, pořád se musí něco probírat, argumentovat, vysvětlovat do alelujá. Ona musí sama dojít k tomu, že to fakt jinak nejde a uznat, že to je nejlepší cesta. Pak to akceptuje.

DruI Se směju, protože cesta přes ministerstvo školství byla u nás taky téma. Ale taky až na tom druhém stupni. Ale to za nás vyřešilo vedení školy, protože vedlo se školním parlamentem, kde byla dcera předsedkyní, debatu na téma, aby si mohli žáci volit předměty podle sebe. A klobouk dolů, škola je zvládla přesvědčit o důležitosti všeobecného vzdělání bez profilace na základce. Tak z plánované cesty na ministerstvo školsvtí a plánované revoluci sešlo

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 12:07

Pinot Noir GatitaNeporadim Vás a tlapkám. Ale jako děsim se dne, kdy se na tohle přijde i u nás doma!!!

Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 12:14

Gatita Ríša když loni takhle začal s břichem ráno a opakovalo se to, tak vyšlo najevo, že nově sedí s konfliktním spolužákem. Přesazení nepohodu rázem vyléčilo. Tak asi fakt jedině mluvit, zjišťovat...

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 12:20

notna Tak to ale zní sympaticky, ta vaše škola Třeba jednou tvoje dcera zreformuje školství z ministerského postu ;o)