Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 10:54

Jos 

Já nastavila pravidlo, že jsem ochotná děti na kroužek někam vodit jednou, pokud to bude něco extra, tak dvakrát týdně. Jinak si budou muset vystačit s nabídkou školky a školy, dokud nebudou schopny se tam i zpět dopravit samostatně.

Ale mám výhodu Prahy. Někde na vsi nebo malém městě bych asi uplatňovala jiný přístup.

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 10:59

No starsi ma rano druzinu, protoze skola jim zacina az 8:40, od rijna budou mit rano pred druzinou english corner, takove jako opacko a pro deti po absenci/nemoci, jinak v Po ma hudebku, keramiku a klavir (ten teda na 25 minut), v utery vytvarku a lezeni, ve stredu tanecky, ve ctvrtek vedecky krouzek a atletiku a patecni basket jsem ji musela uz zakazat. Aj maji ve skole 5x tydne, ale v hodinach se zatim slusne nudi, protoze je o parnik jinde. Nicmene ono se to srovna. Viki se ji vcera ve skole omluvila a Bara ji poslala do haje, necez mi maminka od Viki napsala ze se Bare ani nedivi:D

Mladsi dite ma ve skolce Aj 3xtydne, v uterky lezeni a predskolaka, ve ctrvtek atletiku. Ve skolce budou mit jeste od rijna plavani, keramiku a fletnu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2024 11:01

rasaNori to už bych klukům musela zrušit školku a školu s tolika kroužky. Oni by to teda uvítali

Online continuity
43128 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 11:04

Jos ja děti na žádné krouzky nevodila, fakt bychom to už nezvládali. Takže si do prvního stupně vystačily s tím, co měly ve skole (včetně školky). Akorát jsem s nima asi šest let chodila jednou týdně do bazénu na soukromé lekce plavání, s tím, že já jsem si taky zaplavala. Přerušil nám to až covid. 

Někam je vodit, s tím, že já tam budu vejrat, jsem absolutně neměla čas a vzhledem k tomu,že jsme měli ten režim, co se týče dnů v týdnu, hodně nepravidelný (stejný týden nastal zas za měsíc), tak to ani nebylo reálné. 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 11:08

Jo a dcera chodí do školy v teplákách, jsou to naštěstí takové teplákové legíny na těch holkách se to trochu ztratí. Ale nepovedlo se mi na ní nacpat žádné rifle ani riflové džegíny a to si to všechno zkusila, ale říkala, že jí to vadí:-D. Naštěstí je to takové free...ono poměrně dost sportovní oblečení měli i učitelé první školní den, synovec chodí v teplákách do školy jedině.

Evaeva rasaNori já bych na tolik kroužků asi spíš musela mí tak 10 dětí:-D

Online Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 11:12

dzizisketa Jos já taky přistoupila max na dva mimoškolní kroužky, a to až teď v 2. třídě, kdy už očekávám vývoj směrem k nějaké aspoň minimální samostatnosti, ve smyslu počká 10 minut před budovou, než kolem pojede muž z práce, nebo sám dorazí někam, kde budeme s mladším čekat. Ale mají letos i ve škole pěkný výběr aktivit, takže kromě mimoškolní atletiky a parkouru bude mít ve škole kroužek digitík, akrobacii v gymnastice a dramaťák. Ty školní se po třech měsících mění a letos, když už škola nesestává jen z jediné třídy, je výběr fajn. 

Online Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 11:14

Karja já proti teplákům hrozně bojuju, ale nevím, jak dlouho to ještě uhraju. Začíná v nich chodit víc dětí ze třídy a Ríša už začal vymrčovat, proč on ne... Mně to připadá děsný. 

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 11:14

Karja jenze ona si vsechno vybrala, ja jsem ji teda krotila ale stejneten klavir s hudebkou vypadal ze neklapne, a dost to obrecela. Takze kdyz ji to vcera v druzine nabidli, no tak jsem ji zapsala:) lezeni je kousek od skolky, takze shrabnu dite po ceste do skolky ze skoly a rovnou je tam vysypu, zalezu si taky, pohoda:D

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. zaří 2024 11:20

Dik vsem za podnety. Dvakrat se mi neposlala odpoved, tak uz se rozepisovat nebudu

Online continuity
43128 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 11:21

Pinot Noir u nás teplaky zarazila škola. Nešlo by se tam domluvit? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2024 11:21

Karja starší by chtěl všude, i já bych tu pro něj našla dalších deset kroužků klidně. Ale potřebuje i čas na volnou hru.

Pinot Noir to očekávám už v první třídě, od pololetí bude část cesty chodit sám (ale jen jeden přechod, kde ráno stojí policie). Z ddm jsem mu už psala samostatný odchod, loni chodil sám aspoň tam. Ale my tu máme všechno za bukem.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 11:22

Pinot Noir Jako ano, měla jsem stejný názor, ale ted je mi to tak už nějak jedno. Tady si kolikrát jdou kopnout míčem o velké přestávce, nebo holky to většinou stráví venku v parku sběrem kaštanu nebo nějakými hrami, pak jsou v družině, ruzně lezou po zemi u lega nebo mají volno v tělocvičně, takže jako vlastně proč ne, at je jim to pohodlné. No pak na tom druhým stupni, to si taky neumim představit, že by v těch teplácích šly na bus, po náměstí...jako v tom městě mi to taky přijde děsný. Ale kdoví, čeho se dočkáme za těch 5 let!

Hele a Ríša, když je takhle teda trošku samostatný, má nějaký mobil nebo hodinky? Já pak budu taky posílat dceru samotnou, když bude chtít, ale nebude mít nic.

Offline Gatita
8628 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 11:23

@Jos Skolkove deti jsem nikam na krouzky nevodila. Parkrat jsem je zkusila nekam vzit, ale bylo to jen par nahodilych lekci na zkousku, nic soustavneho. Akorat s jednim jsem chodila v 6 letech plavat do kurzu. Oni travili hodne casu v te skolce, od rana do vecera, a mne uz se taky nikam vecer nechtelo, mela jsem full time. Myslim, ze kdyz dite chodi do skolky, krouzky nepotrebuje. Vic to hrotim u toho starsiho ditete (9), protoze pase po kamaradech, ma malo pohybu a doma moc nevi, co se sebou, taky je fajn, si neco vyzkouset, naucit nez prijde puberta. Ma 1x tydne tenis a 1x tydne florbal a 1x tydne k nam chodi holka na anglictinu a 7x tydne brbla, ze toho ma moc

Online Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 11:31

Karja zatím nic nemá, ani neplánujeme, že by měl. To asi přijde, až bude jezdit sám MHD. Teď jde fakt jen o to někde počkat, nebo převlíct se a sbalit v šatně sám, abych mu už u těch kroužků nemusela stát za zadkem non-stop. 

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 11:33

rasaNori Tyjo, to je hustej program, kdy to budete stíhat, tři kroužky denně?

a tyjo, zeptam se blbě, ale kolik u vás ty kroužky stojí? 

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 11:34

Karja to oblečení je fakt celkem problematicky, mne se dite taky nedaří svliknout z legin. 
dzeginy, to vůbec, ale uznávám, ze je to úzký a nedá se v tom hýbat. 

Online Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 11:38

Jos kdyby byly krouzky nutnost pro vyvoj skolkoveho ditete, tak jsme rodice pro socialku. Jsme oba cely den v praci a dcerka ve skolce do odpoledne. Pokud by si jeden z nas nezkratil citelne uvazek, pak nejsme schopni ji odpoledne vzit ve skolky a vodit ji nekam jinam na krouzek. V tohle byla skvela stara skolka, meli velkou nabidku krouzku. Delali to externisti ve skolkove telocvicne, bylo to v dobe otviraci doby skolky. A vyber skvely, od sportacku, pres tanecky a hudebni krouzek, po vareni a keramiku. Ted v nove nabizi akorat fletnu s ucitelkou ze skolky, takze to bohuzel pada. Tanecky ji moc chybi. Chci ji ted brat aspon v nedeli do nasi sokolovny na odpoledni pohybovy krouzek pro deti.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2024 11:40

continuity u nás má škola pestrou nabídku kroužků, syna bych tam plně saturovala. Akorát všechny končí od půl páté dál, protože před tím chodí družina ven (asi kvůli tomu) a já jsem ráda, že bude mít úkoly už před tím, když jsem doma. A cena je teda o dost vyšší než v ddm, nepořádá to škola, ale různé agentury a soukromníci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2024 11:44

Zuzuli v 16:30 byste stíhali? Měla bych pro vás tip.

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 11:45

Potrefenáhusa v druzine jsou v ramci skolneho, hudebka s klavirem je 3tis na rok, atletiku platim zvlast to je 4,5 tis na rok (x dve deti) a lezeni neplatim, neb to mame na soukromem pisecku:) jinak skolne je asi jako u pinot.