Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 13:19

711990 Jungle Letňany? Drahý jak sviň, ale jsme spokojeni. Málo dětí ve skupince a kladou důraz na rozcvičení, protažení...Ale dcera tam chodí až od první třídy. (Kolik je vlastně Tondovi? )

Jinak starší má 4 kroužky, každý den kromě pátku jeden, dva umělecké, dva sportovní, a chtěla by víc fakt nevím, jak to dělají ostatní pracující lidi, na těch "našich" kroužcích je fakt nával a často jsem tam vídala jako doprovod spíš rodiče než prarodiče. Nám začala pomáhat babička, vozí jí na dramaťák od 13:30 na (k nám nejbližší) ZUŠ, kam jedeme 20 minut s přestupem na místě, kam jí ještě hodně dlouho nepustím samotnou, tak to bychom s prací a mladším sourozencem nedali...lezení je od 14:30, tam dceru vozí muž a sjede si tam svůj trénink, ale pak musí napracovávat večer.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2024 13:29

Myrtila no museli jsme pořídit auto, co má vzadu tři plnohodnotné sedačky. U nás se dědí jen vajíčko, kluci pak měli cat. II+III, ono by to stejně po dvou letech nevycházelo. Budou je mít už na pořád, miminu teď chceme koupit protisměrnou do čtyř let. Už jen proto, že se to tam líp poskládá.

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 13:51

Mohučanka ja jsem fakt stastna, ze tohle platit nemusim. Akorat se bojim, ze tam holky budou organizovat ostatni, protoze budou na domaci pude

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 13:52

Myrtila na jednu stranu už se těším, až se zbavime kočáru, doufám, ze v tu dobu přijde do úvahy ještě jeden pes

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 13:58

Tabea No vždyt máme tu od vás:-D. Já jsem dceři připravovala tu tenkou a říkám jí, že to je jako speciální tužka na psaní a ona ukázala na tu od tebe, na tu silnější a říká "ne, mami, tahle je speciální, protože podívej" a ukázala na ty třpytky nahoře:-D:-D

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 14:24

Jos ale veď keď máš malého do 16 v škôlke, kde je rozvijany všetkými smermi, tak na čo by si ho ešte po kruzkoch vlacila.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 14:47

Tenhle titulek mě v souvislosti s nedávnou diskuzí zde hrozně pobavil:

Svačiny do školy. Novodobý fetiš dobrosrdečných pečujících matek

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 14:55

Syn zrovna dnes ráno skoro plakal, že mu nechci dovolit jít do školy v legínách. Růžovejch s ptáčkama

Vybral si letos tři kroužky, lego robotiku, kutilskou dílnu a přírodovědný kroužek. Já bych chtěla aby ještě chodil plavat. A už se mi ty čtyři za týden zdají moc, uvidím co ukecám.

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 15:11

Evaeva Taky máme v autě vzadu tři plnohodnotné sedačky, ale i tak teda uprostřed bude místa málo, tak na toho jorkšíra, no. Ona teda naše sedačka velikosti cca 80-105 cm má opravdu hodně velkorysou isofixovou základnu, s tou by se tam nic většího nevešlo. Vajíčko bude v pohodě a ty další pak taky. 
Potrefenáhusa Druhý pes velikosti Trnky?

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 15:15

Mě by ještě zajímalo k těm kroužkům ve školce, mají je vaše děti přímo v budově školky? U nás je jenom angličtina a učitelka nám řekla, že ve školce pro tyhle aktivity připravili parádní místnost, ale inspekce jim to zatrhla, že kroužky jiného lektora než učitelek ze školky tam pro školkáčky probíhat nesmí. Takže děti ze školky budou chodit na kroužek 50 m vedle do ZŠ a ty prostory školky budou využívat pro svoje kroužky děti ze ZŠ, což prý lze. Podala nám to s rezignovaným výrazem a slovy "prosím vás, na důvody se mě neptejte".

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2024 15:18

žluťásek syn má podobné kroužky ale jestli to má v rámci družiny a stejně by tam byl, tak to zvládne, ne?

Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 15:18

Myrtila v naší školce normálně probíhají i kroužky pořádané agenturami, mimo školku se chodí jen kvůli jedinému, a to je pozemní hokej. 

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 15:19
Reakce na Myrtila:

Potrefenáhusa Druhý pes velikosti Trnky?

​nejmíň

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2024 15:20

Myrtila tak to nemáte plnohodnotné, ne? Nemyslím jako v normálním pětimístném autě, máme Alhambru. Do starého se mezi ně nevešel nikdo. Ještě se dají posouvat, tak to taky může pomoct.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2024 15:26

Myrtila u nás měli externí aj. Ale jestli si děti vyzvednou a pak vrátí, tak je to skoro jedno.

Offline Muslik
564 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 15:29
Reakce na Potrefenáhusa:

Muslik to by bylo hustý, je to loni v prosinci

Ale tyhle navleceny lidi, a děti zvlášť, jsou kazdej rok při těch přechodech 

Prosím te a smaž z te citace fotky, já ty fotky za chvíli mažu 

​jasne, smazáno, pardon, já si toho ani nevšimla že cituji 

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 15:29

Evaeva Jsou to plnohodnotné, naše auto je nějaký Peugeot, na číslo bych se musela jí podívat ven a případně je myslím 7místný. Ale podle mě 3 libovolné dětské sedačky by se tam nevešly, nebo teda ta naše otočná Britax + dvě další asi ne. Dospělý si vedle ní nesednul. Pak vedle té současné Joie (asi 100-150 cm) se dva dospělí vejdou, otestovali jsme to teď na dovolené na cesty do restaurace, ale pohodlné to moc nebylo. 

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 15:31

Evaeva No, právěže si je jenom vyzvednou a my si pak dítě musíme vyzvednout v určený čas v ZŠ. Jinak by mi to bylo asi jedno, kdyby se vraceli do školky. 

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 15:34

Pinot Noir Tak to jsou evidentně regionální rozdíly mezi inspekcemi. Ale je to u nás dost na hlavu teda. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2024 15:38

Myrtila aha, my ho kupovali na tři děti už. Libovolné sedačky by se nevešly, my máme normální vajíčko na základně, to do roka cca. Otáčet u nás stejně není kam. Dvě sedačky a dospělý se dozadu vejdou úplně pohodlně.