Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2024 20:07

Pinot Noir jojo, VV je tady taky tak brzy. Syn chodil do DDM, tam měli od tří a od půl páté, myslím. (Já pro něj ani ZUŠ nechtěla, pro něj by to nebylo)

Offline Tabea
8109 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 20:21

A nám včera přišel e-mail z plaveckyho klubu, ze město dalo časový sloty nejdřív od 18 h a že děti starší 9 let mají chodit na tréninky od 19h. Tak přemýšlím, jestli sedmiletý dítě dovezu na 17:40, od 17:45 zahřátí a devítiletý se mnou bude sedět v autě/na chodbě do 18:45 a pak budu čekat zase se sedmiletým na chodbě, dokud sourozenec lehce po osmý nevyleze ze šatny, nebo bude jeden chodit ve středu a druhej v neděli. Nebo sedmiletou vrazím k dětem od devíti let a ona z toho bude hotová, i když výkonnostně by to zvládnout měla. 

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 20:32

Tabea a do skoly chodi normalne na osmou? to mi prijde dost hrozny i v 9 letech natoz v 7. to plavani cloveka tak vystavi ze ja teda pak potrebuju nejmin 10h spanku natoz maly dite

Offline Tabea
8109 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 20:38

viktorka_od splavu jo, školy začínají normálně v 8. 
Karate teda mají taky od 18 do 19:30. Od Velikonoc chodili na ten trénink oba a šlo to. Oni stejně chodili spát až tak v půl desátý. Ale pozdě to teda je. 

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 20:44

Tabeajá jsem taky chodila s dětma plavat pozdě, ale ony si zvykly, s mladší jsme to chvíli dělali tak, že veceri dostala už v autě, doma si akorát umyla zuby a šla spát. Ale vcelku si zvykly, když plavou pravidelně, tak je hodinka v bazénu neodstreli na deset hodin.

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 21:22

Starší dítě dostalo strasne hezky feedback od nové ucitelky češtiny. Říkala, že si to asi bude muset zaramovat a zároveň nemůže uvěřit, že co je tam napsáno, je pravda.

Její dosavadní učitele cestiny se na ni dost podepsali. Fakt ji přeji, aby konečně mela dobře učitele. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 21:28
Reakce na slniecko:

​Ja som zažila jeden ozajstný požiarny poplach v stredne veľkom hoteli v Berlíne a jeden v menšom penzióne na Slovensku ... a .... v prvom prípade to klapalo ako hodinky a o tom druhom raz napíšem fejtón ...

​Já v Německu a teda dost mě překvapil ten přístup, recepční byl naprosto v klidu a hasiči chodili po chodbách sice v mundůru, ale vycházkovým tempem. Sirénu nikdo neuměl vypnout, ta řvala asi 20 minut a ostatní ubytování používali výtah veselé dál. 

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 21:35

Kan My zažili poplach loni v Oslu, v hotelu. Vůbec jsme netušili, co se děje, kluky houkání ani neprobudilo. Pak jsme popadli pasy, mobily a šli po schodech dolů. Nahoru mířili s úsměvy hasiči v plné polní. Někdo si zapálil na pokoji, no. Když jsme se vraceli, na schodech jsme zase potkali ty usměvavé hasiče. Jo a byl to hotel bez recepce,nikdo tam nebyl, aby něco organizoval. Kdyby fakt hořelo, tak nevím.

Offline Gatita
8628 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 21:37

continuity dobre ucitele nosit na rukou! Dceri to moc preji.

Syn ma porad stejnou ucitelku jako kdyz nastoupil, kez by jim vydrzela cely 1.stupen. Pani pred duchodem, ale jde do toho stale naplno, dela spoustu veci navic, deti ma neskutecne prectene a ma je moc rada. Ted jim otevrela ve svem volnem case matematicky krouzek a hadejte, kdo se hned aktivne prihlasil. Ano, to dite, ktere se krecovite drzi futer, kdyz ma nekam chodit...Musi na ty deti mit obrovsky (v pozitivnim smyslu) vliv. 

Offline Tabea
8109 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 21:43

My takhle kdysi zažili požární poplach v hotelu v NY. Sešli jsme v řevu sirény na recepci, tam na nás přes tu šíření řvali, že to je planej poplach a ať jdeme klidně zpátky. No nesli jsme, ten jekot se nedal vydržet. Přijelo asi 5 hasičskejch aut, alarm vypli až docela ta dlouho. 
V Dubaji byl požární poplach na běžná záležitost, protože byly nějak špatně nastavený čidla. Než jsme se do domu přistěhovali, tak prý klidně i 3x denně. Sousedi z 43. patra pořídili dítěti sluchátka a už vůbec neevakuovali. Já dala jedno dítě do nosičky na záda, druhý do náruče a šla jsem. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 22:06

brrr Tady taky si někdo zapálil.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 22:43

Pinot Noir jo, do ZUSky u nas chodia len deti, ktore maju aktivnych a ochotnych starych rodicov. Tie casy su nezlucitelne s pracovnou dobou.

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 23:42
Reakce na Lamicka:

slniecko ja zazila nedavno pozarni poplach v Zare Na Prikopech a lidi misto, aby sli ven, jak se hlasilo, tak se vrhli na uvolnene kasy

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 23:46
Reakce na brrr:

Kan My zažili poplach loni v Oslu, v hotelu. Vůbec jsme netušili, co se děje, kluky houkání ani neprobudilo. Pak jsme popadli pasy, mobily a šli po schodech dolů. Nahoru mířili s úsměvy hasiči v plné polní. Někdo si zapálil na pokoji, no. Když jsme se vraceli, na schodech jsme zase potkali ty usměvavé hasiče. Jo a byl to hotel bez recepce,nikdo tam nebyl, aby něco organizoval. Kdyby fakt hořelo, tak nevím.

​V tom Berlíne nikto nič neorganizoval, všetci postupovali automaticky ako vy, doklady a po schodoch dolu, bez akýchkoľvek problémov bol hotel za pár minút prázdny. Pár minút na ulici, požiarnici to prešli, skonštatovali planý poplach a nazad do izieb. Ako recepcia tam bola, ale tí ľudia boli všetci takto naučení reagovať, nevidela som nikoho z personálu niečo riešiť.

Offline Marielle
příspěvků moje polička 10. zaří 2024 23:53

continuity moc vám to přeju. (Hezkou zpětnou vazbu od učitelky.)

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 10:13
Reakce na Potrefenáhusa:

​nejmíň

​Klidně zapůjčíme Cidečka!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 12:27

Teraz ma nasa skola potesila. Prisla sprava od skolskej psychologicky, ze je pre deti k dispozicii . A všetky prvacke triedy maju okrem ucitelky aj asistentku, pritomnu na hlavnych predmetoch. Syn uz priznal, ze obcas zisti, ze nepocuva a nevie co robia a ona mu pomoze :)  Dnes mame rodicko tak som zvedava. 

Offline Aranel
6611 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 12:29

Gatita To je super!!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. zaří 2024 12:32
Offline Gatita
8628 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 13:57

Aranel ona je fakt skvela, jezdi s nimi na ŠvP (na 7 dni, "aby si to poradne uzili"), nocuje s nimi na karimatce ve skole, kdyz maji prespavacku, vytipovava jim jen ty nejlepsi kulturni akce, ale hlavne jim nasloucha a ma oci fakt vsude). Taky mi prijde, ze toho ty deti nakonec umi docela dost, na to, ze je nijak nedusi a porad s nimi nekde trajda:) Kdyby mi to nebylo blby, poslu ji puget ruzi.