Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 20:54

Mám takovej modelovej, otaz, já sice premejslim, že koupím dětem pak volací hodinky, ale blbej pocit mám i když jsou s vlastním otcem. Sambo s nimi bývá dost často do večera a já vůbec nevím, kde lítaj. Dneska třeba pro ně šel o půl 3 do školky s informací, že pak pijdou někam na jablka. Ale přišli o půl 8. A já jsem taková pak už v podvečer nervózní. Stokrát si normálně řeknu, že vím, že se jim nic nestalo, i vím, že mají prostě dobrý program, (upřímně jako lepší než se mnou), většinou je to nějaká příroda, nebo různé hry, ale stejně jsem nervózní, kde jako jsou a v kolik přijdou. Jsem normální?! Jako hodně jsem se zlepšila, sambo se taky komunikačně více zlepšil..ale já nevím, myslím, že asi já musím na sobě víc pracovat:D. Nebo byly byste v tomhle modelovém případě taky nervózní? Spát chodíme tak v těch půl 9, takže půl 8 je fakt takovy mezní čas večerky. 

Bože, to je zas fakt dotaz, ale prostě mě zajímá, zda mám víc tepat jeho ať mě informuje, nebo spíš víc jít do sebe. Upřímně cejtim, že asi víc do sebe, protože on se o ně fakt postará, neveceri nikde nanuky, jsou aktivně venku a tak, ale stejně pak tady přecházíme od okna k oknu, kde jsou. V lete jsem třeba přišla v 7 od zubaře a nikdo nikde a jako musela jsem je já najít v 9 večer u jednejch známých v sousedství a prostě taky jsem tady chodila od okna k oknu. Já si myslím, že to mám ještě z toho jejich útlého dětského veku, protože to takhle ponocoval s velkoumalou, aby mi ulehčil, když jsme měli mimino, ale jak ji byly dva, tak kolikrát to bylo fakt takové přehnaně a mělo to spíš negativa. Tak i když teď jsou větší, asi tam ten vzorec nějakej mám. 

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 20:59

Karja Pokud z toho nejsou holky pretazene nebo nějak jinak negativně je to neovlivňuje, ze by třeba nechtěly jít spát apod., tak bych to neřešila. 

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 21:06

Karja

mě to muž dělá pořád.

Pro mě je to asi jednodušší v tom, že fakt nejsem protektivní matka, takže mě nenervuje, co se jim stalo, ale že budeme například dělat školní úkoly ve stresu (to se teda časem zlepšilo a už se s tím počítá). 

Já bych se s tím smířila, podstatnější se mi zdá, že se o děti postará než jestli stihnou večerku. Protože druhou možnost máš, že se s ním budeš pořád dohadovat a to není dobré. 

Nakonec, jak si správně minule podotkla,  jsou to jeho děti stejně jako tvoje. 

Offline Tabea
8109 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 21:08

Karja a Sambo telefon s sebou nemá, nebo ho nebere, že bys mu brnkla, když třeba udeří sedmá? Nebo mu říct, že když jsou pryč dlouho, tak jsi nervózní, jestli by ti mohl třeba dát vědět? 
Ty hodinky teda v sobě mají GPS, takže bys mrkla na telefon a viděla přesně, kde jsou.
Na jaký koukáš? Syn měl anio, ale dorasil je a i blbly i tak. Tak jsem já doporučení koupila Xplora, ale to jsou strašný krávy obrovský. V zimě přes ně nešla přetáhnout bunda. Tak radši nosí moje starý apple s rozbitým displejem . Ty xplora chtěl prodat dceři za euro, ona by je i chtěla, ale jsou skoro širší než její zápěstí...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. zaří 2024 21:09

Karja já bych byla nervózní, když by nedorazili na čas večeře, to je u nás v sedm nejpozději. Ne, že se jim něco stalo, ale že nestihneme tu večerní rutinu. 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 21:10

continuity Jo, já už to tak taky vidím, zvlášť, když jsou starší. Když jí byly dva tak to bylo takový blbý, přesně, přetažení a i nejsme moc pro nějaky ponocování takhle malých dětí. A od té doby určite mám různé ty obavy a blbý pocity, i teď ,když jsou přitom mnohem starsj

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 21:14
Reakce na Tabea:

Karja a Sambo telefon s sebou nemá, nebo ho nebere, že bys mu brnkla, když třeba udeří sedmá? Nebo mu říct, že když jsou pryč dlouho, tak jsi nervózní, jestli by ti mohl třeba dát vědět? 

​Kdyby něco z výše uvedeného fungovalo, tak se tady neptám:D.

Hele ty hodinkz jsem myslela jako primer, že jí to chci dát, kdyz chodí sama, ale stejně jsem nervózní i kdzy sama nechodí. Asi je nebudeme pořizovat vůbec si myslim

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 21:16

Karja

dát dítěti hodinky, telefon, aby člověk měl lepší kontrolu kde je, je totálně kontraproduktivní. Většinou to totiz stejně nezvedne, takže si ve stejné, možná dokonce horší situaci než bez toho.

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. zaří 2024 21:18

Karja Mne by to asi nevadilo, ale co by mi vadilo je ta (ne)domluva. Syn chodi spat pozde, ani nebudu psat kdy...takze muz s nim kolikrat byl na kole klidne do 9 a to mi nevadi...Ale to mi vzdy zavola! Ne ze nevim kde nekolik hodin jsou. On sice telefony moc nebere, ale kdyz uz je s klukem, tak naopak vola porad. 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 21:18

continuity Jojo, takhle jsem to ani nemyslela:D 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. zaří 2024 21:22

Jos tak to já zase vůbec nepotřebuju. Dokonce bych řekla, že mně to otravuje, když jedou třeba ke tchýni a muž v poledne volá, že jsou po obědě a hrají si Když je s nimi a nedojde k nějakému zdržení nebo problému, tak vůbec nečekám, že bude volat. Já jsem s nimi půl dne a taky nedávám vědět, co děláme.

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 21:27

Karja my jsme na tom podobně jako Jos , já bejvam nervózní, když dlouho nejdou, přesně když se v létě blíží ta 9, u nás se po sedmý klidne teprve vychází z domu

a pak bejvam dost nervózní, když jedou do Prahy, takže auto a dalnice. Teď jsme zavedli, ze se jim zuby vycistej u babičky a pak je jen prehodíme do postele, ale když tu v půl 10 nejsou, tak už taky sedim u zaclony 

Offline 999
19819 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 21:28

Karja Já teď zrovna říkala dceři, že když byla malá, mobily neexistovaly, nikdo se nikomu nehlásil a když bylo nejhůř, volalo se na pevnou, kterou měl třeba někdo z baráku :-). Byla to reakce na to, že jsem měla vnuka přes víkend a oni byli na svatbě v místě, kde nebyl signál. Tak jsem jí jenom řekla, ať si to užije :-). 

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 21:29

Evaeva no ze si v poledne někde hrajou, to mě taky nezajímá, ale když v poledne odjedou a v 9 mi nikdo nebere telefon, tak to teda rada nemám. Stačila by sms "vyjizdime"

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. zaří 2024 21:32

Potrefenáhusa já jsem nervózní akorát, když mají zpoždění. Pro mě je lepší, že ta sms nepřijde, protože pak si akorát říkám, že už by tu měli být a určitě se něco staloTakže pokud mají dojezd podle dohody, žádné zprávy nečekám. Maximálně, že už budou v garáži a mám začít servírovat večeři.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. zaří 2024 21:35

999 máš rechtKdyž jsou kluci u našich, volám si s mamkou tak jednou za dva dny, kluci s námi vůbec mluvit nechtějí a co přesně dělali, jedli a měli oblečené vědět nepotřebuju. Akorát když mám třeba pocit, že nejeli úplně v pohodě, tak volám po prvním uspávání. (Hlavně teda když byli menší)

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 21:36

No, tak já se přiznávám, že máme s mužem nastavené sdílení polohy telefonů, takže když jsem nervózní, tak nejdřív kontroluju polohu na mapě a teprve v návaznosti na to posílám SMS nebo telefonuju ;o)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 21:36

Karja no ja by som bola nervozna tiez. Nielen (ale aj) preto, ze nestihneme vecierku, ci su v poriadku ale hlavne tym, ze netusim kedy pridu a ci si mozem daco zacat robit, co stihnem atd. Takze ja sambovi vzdy pisem otazku "kedy zhruba pridete?" Jasne, ze mi nepovie na minutu presne ale aspon zhruba prehlad mam a som potom v poho. Ja by som asi sambovi povedala, ze si s tym neni ok a ci si nemoze brat telefon alebo nechat aspon doma odkaz na linke kam idu, aby si nemusela susedom nakukat do okien :)) Keby som prisla domov a nikde nikoho bez informacie, priznam sa, ze mna by to nahnevalo a asi by som samba sprdla

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 21:40

999 Evaeva no to je ale uplne ina situacia podla mna. Ked ma sambo/ktokolvek cely vikend deti, posle mi obcas nejaku fotku alebo vecer spravu, ze konecne drichmu a nic viac nepotrebujem ani necakam. Ale ak sme doma a ich by cely vecer nikde nebolo bez predchadzajuceho echa, to by som za oknom sedela tiez :)

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. zaří 2024 21:41

Potrefenáhusa . No presne, sice si rikam, ze jsem mozna paranoidni, ale ta sms je zalezitos 5s. 

999 No to ano, ale dnes ma skoro kazdy i chytre hodinky a je dostupny nonstop. Jina doba. Zcela uprimne, kolik lidi si cilene vypne telefon treba. Muj muz workoholik nikdy. On protelefonuje v praci pulku doby, to same na dovolene vecne resi praci. Tak ja ocekam, ze se ozve i me

Minimalne vyzvednuti ze skolky si hlasime, aby tam nesel treba ten druhy zbytecne nebo tak.