Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 08:20

Potrefenáhusa no a v tom je ten rozdíl,co jste si špatně vyložily, že to stáčím do absurdit. večeře nevarim, pokud je teplá, tak to je něco, co zbylo od oběda, nebo třeba omelety. 

Pokud výjimečně hodlám uvařit, tak je to jídlo, kvůli kterému všichni chtějí být doma včas a dám si bacha, aby o tom věděli. Kolikrát až tehdy z muže vypadlo, ať si nedělám starosti, že si myslí, že se nají u babičky. 

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 08:30

Garfiejá vlastně ani nevím, jestli bych zvládla toho standardního chlapa. Já měla matku,co potřebovala mít všechno pod kontrolou (asi extrémnější případ než tady, ale ne zas tak o moc). Včetně těch uvařených večeři, dej se co děj. A skončilo to tím, že jsem v 18 vysmahla z domu a nikdy se nevrátila.

To ani nemyslím, že by to máma přeháněla, ségra se s tím vypořádala líp, ale já na to prostě nejsem. 

U nás doma se za přehnanou starostlivost považuje, když dítěti večer před prijimackami zkontroluji doklady, ořežu tužky a vnutím nové funkční kružítko.

Komentovali to měsíc, tohle zrovna jsem udělala, protože to přišlo důležité i mě, ale jinak na to kašlu. 

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 08:35

continuity no ale ty píšeš o sobě a podsouvas to ostatnim, porad vytahujes tu přehnanou kontrolu a starostlivost

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 08:39

continuity uděluju ti medaili za nejvíc správňáckou partnerku a matku a změním už téma:

Viktor šel tento týden do školky poprvé až dnes, protože jsem konečně pochopila, že jeho přerod ve standardního člověka s sebou přináší i objevení se normálních lidských jevů jako zkoušení hranic, lhaní a simulantsví. Na bolení bříška už mu víckrát neskočím!

Ale zato včera poprvé spolupracoval na logopedii, šel s logopedkou sám a zavolal mě až nakonec, aby mi ukázali, co dělali.

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 08:39

Potrefenáhusa

Když píšu o sobě, tak snažím vysvětlit z čeho pramení můj postoj. Ale v tom posledním příspěvku reaguji na něco, co napsala Garfie, píšu to ji,  tak to klidně ignorujj. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2024 08:40

continuity tak to s tím kružítkem taky považuju za přehnanou kontrolu, vždyť holky už jsou velké

Jinak my ty věci řešíme dopředu, jestli přijedou na večeři, kdo vyzvedne děti,... To, že se plán drží, hlásit nepotřebuju, změnu jo. 

Taky teda vidím rozdíl v tom, co konkrétně já chci od partnera a co mi přijde v pořádku, i když já osobně bych to nechtěla.

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 08:43

Potrefenáhusa On je taky rozdíl, jak to máte nastavené celkově a o jak starých dětech mluvíme. Ale jasně, continuity jde trochu do extrému, ale já si z toho beru, že radí se s tím smířit a já vlastně radím totéž, s dodatkem "pokud vyčerpáš všechny ostatní možnosti". :-)

Evaeva Pozor, kružítko bych asi musela zkontrolovat taky, teda u syna, tam pořád narážím na to, že vedení k samostatnosti a zodpovědnosti prostě vůbec nefunguje!!! (asi bude po otci, hahaha) 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 08:53
Reakce na continuity:

Garfiejá vlastně ani nevím, jestli bych zvládla toho standardního chlapa. Já měla matku,co potřebovala mít všechno pod kontrolou (asi extrémnější případ než tady, ale ne zas tak o moc). Včetně těch uvařených večeři, dej se co děj. A skončilo to tím, že jsem v 18 vysmahla z domu a nikdy se nevrátila.

To ani nemyslím, že by to máma přeháněla, ségra se s tím vypořádala líp, ale já na to prostě nejsem. 

U nás doma se za přehnanou starostlivost považuje, když dítěti večer před prijimackami zkontroluji doklady, ořežu tužky a vnutím nové funkční kružítko.

Komentovali to měsíc, tohle zrovna jsem udělala, protože to přišlo důležité i mě, ale jinak na to kašlu. 

​asi som sa v tom stratila. Kto je tu ten takmer extremny pripad kontroly? 

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 08:59

Mrakoplas Extrémní případ kontroly jsem asi já :o) Já pro svoji duševní pohodu opravdu potřebuju vědět, kde kdo z rodiny je. Celkem přežiju i ty pozdní návraty, i když to dítě rozhodí, ale potřebuju být informovaná. Ale já jsem takhle kdysi vycepovala i svoje spolubydlící, že hlásily, kdy nebudou doma, abych kvůli nim nebyla nervózní, jestli se jim něco nestalo ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2024 09:04

DruI z toho je spíš vidět, že každý potřebuje něco jiného. Mně by určitě víc vadil pozdní návrat. Pokud teda mluvíme o dětech ve věku těch našich, které ven sami nechodí.

Offline Aranel
6611 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 09:04

continuity Potrefenáhusa Ale tak to nejde o teplý večeře, spíš je to zase, jak píše Mrakoplas , i když je k večeři chleba s rajčetem, tak jestli si ho mám sníst v klidu sama, nebo jestli se kolem sedmý přiženou hladoví.

Nebo když já chci třeba pracovat, potřebuju aspoň hodinu, spíš třeba dvě nerušenýho času. Tak jestli mám otvírat notebook, nebo spíš jen tak pošukávat po světnici.

Ale informace "do večerky jsme doma, večeři si seženeme" by mi asi stačila Karja 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2024 09:06

Garfie chápu. Tvůj syn je přecejen trochu speciální případ. Holky od C. mi přijdou samostatné dost, takže tohle mně překvapilo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2024 09:06

Garfie chápu. Tvůj syn je přecejen trochu speciální případ. Holky od C. mi přijdou samostatné dost, takže tohle mně překvapilo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2024 09:11

Aranel já se s dětmi naučila pracovat po čtvrthodinách. Ideální to není, dvě hodiny v kuse jsou samozřejmě lepší, ale od jejich dvou let jsem toho v lepší dny takhle udělala docela dost.

Ta situace, že už už sedám k večeři a oni se přiřítí, se u nás stává pořád. Ale to je tím, že večeříme každý den ve stejnou dobu a z venku se chodím rovnou na večeři a desetiminutové zpoždění mi fakt nehlásí.

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 09:16

Evaeva pro mě je vecere ve stejnou dobu a příchod z hřiště s desetiminutovym "zpozdenim" uplny sci-fi, vůbec si takovej režim u nás neumim představit 

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 09:18

Aranel jo, přesně jak píšeš 

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 09:19

Evaeva Tak kdyby byly ty pozdní návraty pravidelné, tak mě to taky štve, ale výjimečnou situaci zkousnu :o) A teda seš dobrá, že dokážeš pracovat po čtvrthodinách, mně asi tak čtvrt hodiny trvá, než se na nějakou činnost naladím, abych ji vůbec mohla začít dělat :o)

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 09:21

DruI já hlavně, když třeba dite usne, potrebuju docela dlouho na regeneraci....a pak se vzbudí

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 09:26

Potrefenáhusa Dítě se zásadně vzbudí v případě, že se rozhoupu a jdu něco dělat. Když sedím a předpokládám, že nemá cenu se zvedat, protože se za pár minut probudí, tak pravidelně spí ještě hodinu :o)

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 09:31
Reakce na Potrefenáhusa:

Evaeva pro mě je vecere ve stejnou dobu a příchod z hřiště s desetiminutovym "zpozdenim" uplny sci-fi, vůbec si takovej režim u nás neumim představit 

​Naprostý sci-fi.