asi som sa v tom stratila. Kto je tu ten takmer extremny pripad kontroly?
Moje matka :)
asi som sa v tom stratila. Kto je tu ten takmer extremny pripad kontroly?
Moje matka :)
notna O co ti jde a co tím sleduješ:D:D. Ale máš pravdu v celém tom příspěvku, je to tak jak píšeš. Já jsem si potrebovala hlavně ujasnit, jak to mají ostatní. Úz jsem se ptala jako kamarádek, ale ty mi přijdou extrémní, jakože to mají fakt pod kontrolou i na mě až moc a ani já bych asi jejich nastavením neobstala. Takže jsem si potrebovala rozšířit vzorek, jak to vnimaji ostatní.
GarfieNěco, že to není normalni večeře nebo je normální večeře, ale nemělo to moc pointu, nebo se spíš celá pokroutila průběhem diskuze, to vůbec nestojí za rec.
Jinak večeře muž vydává na těch výletech, normálně ty děti přijdou i najedeny:D:D. Takže o to nejde, že bych jim něco jako chystala nebo prihrivala polévku, my máme večeře hodně odbyté...eee skromné a steidme jsem chtěla napsat:D
Mrakoplas Extrémní případ kontroly jsem asi já :o) Já pro svoji duševní pohodu opravdu potřebuju vědět, kde kdo z rodiny je. Celkem přežiju i ty pozdní návraty, i když to dítě rozhodí, ale potřebuju být informovaná. Ale já jsem takhle kdysi vycepovala i svoje spolubydlící, že hlásily, kdy nebudou doma, abych kvůli nim nebyla nervózní, jestli se jim něco nestalo ;o)
Ty jsi moje máma! U nás se toto dědí. Ač jsem se zařekla, že já taková nebudu, tak samozřejmě tyhle tendence mám taky
Ale zase je dobrá zpráva, že se to taky po generacích zlepšuje. Děda moji mámu takhle kontroloval až do jeho smrti, kdy mámě bylo 60, moje máma sice umírá hrůzou, ale už mě a bráchu nekontroluje, protože si pamatuje, jak to bylo otravné. A já teda od narození dcery se hodně krotím. Tak očekávám, že dcera už bude v pohodě ![]()
Garfie chápu. Tvůj syn je přecejen trochu speciální případ. Holky od C. mi přijdou samostatné dost, takže tohle mně překvapilo.
Tady šlo konkrétně o to, že dítě má trochu jiné měřítka pro to, co je ještě funkční věc. Takže považovala za rozumné vzít si na přijímačky jediné kružítko, kterému chybí šroubek.
Asi by to zvládla i tak, ale přišlo mi blbý riskovat kvůli takové blbosti, že se jí nějaká součástka ztratí úplně, 3-4 body z geometrie (což letos klidně rozhodovalo o přijetí).
Do školy ať si nosí co chce.
continuity jasně. Nicméně mně to překvapilo, ale ty znáš svoje děti samozřejmě líp a tohle si evidentně vyhodnotila správně.
notnapřesně tak a fakt to oceňuji.
Připomnělo mi to jeden výlet do Rumunska. 8 lidí, z čehož jedna kamarádka neustále všechny molestovala, že se nerada rozděluje a že všichni se musíme držet pohromadě. Měli jsme toho po týdnu plné zuby a jediný, kdo to dával byl její tehdejší partner, který je ale neskutečný flegmos. už nikdy jsem s nima v tomto složení nejela, protože se dohadovat v 35 letech,že chci do skanzenu místo do dalšího kostela, bylo nad moje síly.
continuity pytala som sa na to "tady" ale to je jedno
"asi extrémnější případ než tady, ale ne zas tak o moc"
notna jinak mámu tuhle kontrolu odnaucil můj muž. Protože ta jednak potřebuje vědět, kde kdo je a pak umírá hrůzou, co se tam stane. My jsme byli vsichni vycvičení, ji toho moc neříkat nebo si rovnou něco vymyslet.
Jenže on na "dotaz":
- ale snad tam s vámi ty děti nelezou!
Bezelstně odpověděl:
- samozřejmě, že lezou. Mají to rádi.
Ja jsem jenom čumela, jak se okamžitě stáhla, protože kdybych to řekla ja, tak by teprve začaly litanie. ![]()
notna Čau dcero, kde právě jsi a co tam děláš? ;o) Já myslím, že moje děti to už budou mít jiné. Já se musela aktivně hlásit, oni až začnou chodit ze školy a na kroužky sami, tak dostanou nějaké chytré hodinky a já si jenom v příslušný čas zkontroluju, že dorazily na místo.
DruI mně nějaké základní ohlášení přijde normální. Záleží na věku dětí, ale třeba když desetileté dítě půjde po kroužku místo domů ke kamarádovi, budu chtít, ať dá vědět.
continuity ale jaká úroveň kontroly?
Řeč je o pětiletých dětech, když nejsou doma v obvyklý večerní časy, ne?
Evaeva Tak když je nějaká změna plánu, tak ohlášení očekávám od každého člena společné domácnosti. Já tou kontrolou myslím, že se pro klid duše podívám, jestli dorazilo dítě do školy, nebo do kroužku :o)
Já ještě když jsem na střední chodila večer na přípravku k přijímačkám na vysokou, tak jsem po opuštění budovy musela volat domů, že už jedu, aby maminka věděla, kdy mě čekat.
continuity mám už několik stran dojem, že mluvíme o voze, a ty ne o koze, ale nejmíň velbloudovi.
continuity mám už několik stran dojem, že mluvíme o voze, a ty ne o koze, ale nejmíň velbloudovi.
![]()
Porovnavat hyperprotektivnu matku s tym, ze pridem domov, sambo a deti nikde (bez predchadzajucej dohody) a neviem ich cely vecer najst ani sa s nimi spojit..a bola by som rada, kebyze da vediet, ze idu prec a kedy sa zhruba vratia, nech viem, co si mozem doma zacat..no nic.
Potrefenáhusa
. My jsme s muzem jinak dost punk, z pochodu v horach se domu klidne tyden neozveme. Ale tady je prece debata o necem jinem.
Potrefenáhusa rec je o detech, co jsou s druhym rodicem.
ja jsem stara vykopavka, takze za me je dite ktery uz chodi do skoly samo, proste ve skole, dokud se neukaze ze to je jinak (napriklad prijdu domu z prace, dite lezi v posteli a hlasi, ze do skoly neslo neb ho rano bolelo bricho). nemela jsem tendence je nejak kontrolovat nebo ridit, me taky nikdo neridil. naopak moje kolegyne denne volavala v 7 rano detem, aby je probudila a poslala do skoly, predpokladam kdyby to tehdy slo, tak by je kontrolovala i jestli a kdy tam dosly a kdy vyrazily zpet. no kdyz jsou s tim vsichni zucastneni v pohode tak je to asi ok, pro me to je straslivy voser.
continuity uděluju ti medaili za nejvíc správňáckou partnerku a matku a změním už téma:
Viktor šel tento týden do školky poprvé až dnes, protože jsem konečně pochopila, že jeho přerod ve standardního člověka s sebou přináší i objevení se normálních lidských jevů jako zkoušení hranic, lhaní a simulantsví. Na bolení bříška už mu víckrát neskočím! ![]()
Ale zato včera poprvé spolupracoval na logopedii, šel s logopedkou sám a zavolal mě až nakonec, aby mi ukázali, co dělali. ![]()
Ale zato včera poprvé spolupracoval na logopedii, šel s logopedkou sám a zavolal mě až nakonec, aby mi ukázali, co dělali. ![]()
To tu nejako zapadlo, super sprava, robi pokroky
.
Este by sa mohol nakazit aj nas mladsi. Sam s cudzimi ludmi absolutne nedava.
edit. nechapem co to spravilo s tou citaciou, chcela som skopirovat len posledny odsek.
DruI já se asi taky podívám, ale jen proto, že můžu. Bez té možnosti bych to neřešila.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.