Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8109 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 17:36

Přišla jsem do školního dvora vyzvednout děti z družiny. Vidím aktovku a koloběžku jen od jednoho dítěte. Ptám se, kde je druhý. Že tam nejde musí být, že jeho kamarad před chvílí šel domu. Jdu k dceři, ptám se jí, kde mám bratra. Její kamarádka říká, že balil věci, tak že je asi pryč. Dcera přisvědčuje. Long story short, je si jistej, že vychovatelka řekla jeho jméno a ať jde domů. Vůbec mu nepřišlo divný, že má jít bez sestry. Našla jsem ho celkem rozloženýho před barákem. Kamarádovo jméno začíná na stejný písmeno, občas je lidi pletou, takže je možný, že se vychovatelka přeřekla, ještě jak stáli vedle sebe. 

Offline Vosina
příspěvků moje polička 12. zaří 2024 17:50

Prosím má někdo zkušenost s klinickou logopedií na Bioregeně ve Vajgarské na Praze 9? Synátor bude potřebovat prověřit, tady na venkově nikde neberou, tak začínám testovat okraj Prahy. Kdyžtak SZ. Díky!

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 18:00

Gatita ale tohle zas chápu, kdyby muž nepřijel večer domů bez domluvy a ještě v jedenáct jsem nevěděla, co je s ním,tak taky přemýšlím, komu zavolat. 

Minule ho sháněl šéf, protože po nočním tahu s obchodním partnerem nepřisel ráno do práce. Potkali jsme se pak na obědě a to se mi omlouval, že ho nechtěl honit pracovat, jen si nebyl jistý, že v noci neskončil někde ve škarpě. Tak jsem ho ujistila, že, když ráno vstanu a nebude náhodou doma, tak mu zavolám a půjdeme ho hledat společně.

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 18:07

Tabea chudak malej:-(

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 18:16

Tabea uff, teda.  docela se divím, že si to neohlidala vychovatelka. 

Hlavně, že nespanikoval a pockal doma, starší jsme takto jednou honili v dešti po sídlišti, měla ještě koloběžku, tak byla dost rychla. Akorát ji ztratila tchýně, která vyzvedávala obě děti a nějak se blbě domluvily nebo co. Takže jsem letěla z práce, kterou mám půl hodiny sockou a litala po sídlišti. 

Nakonec jsem sprdunk dostala já, že jsem dítěti dostatečně nevycinila a že babička ji nebude chtít hlídat,  když se jí bude ztrácet. Akorát ten prvňák na mě bezelstně koukal, že čekala před školkou a když tchýně dlouho nechodila, šla se podívat domů. 

Offline Tabea
8109 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 18:46

continuity no, co k tomu říct. Bylo tam těch vychovatelů z jejich družiny pět. Dětí v tu dobu asi taky tolik. 
On je už čtvrťák a celkem kovanej, takže byl jen fest naštvanej, kde se flákám, že ho nechám takovou dobu sedět před barákem, když ho nechám poslat domu. Dcera by tak v klidu nebyla. 
Když ho v první třídě poslali domu o půl hodiny později než měli a já přišla domů, dítě nikde a oni měli 20 minut obsazenej telefon a já běhala a hledala ho všude možně, tak to bylo horší. 

Offline Suya
příspěvků moje polička 12. zaří 2024 22:38

Tabea To mi dost bori teorie o nemeckem Ordnungu! Uf, to muselo bejt hrozny, kor s tim nezvedanim telefonu

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 13. zaří 2024 11:59

Tabea Fuj, to musel být ošklivý zážitek (ten starší teda taky)!

Offline Tabea
8109 příspěvků moje polička 13. zaří 2024 12:22

Suya no, tenkrát jsem byla v polopanice. Druhy dítě jsem musela vyzvednout ve školce, ale bylo mi jasný, že pak se mi bude blbě hledat. A doufala jsem, že ho prostě zapomněli poslat. Když jsem se dovolala (už s dítětem), tak jsem moc příjemná nebyla. 
Spíš si říkám, jestli je syn jediný dítě, u kterýho to tolikrát zvorali, nebo v tom mají tak děsnej bordel celkově. 

Offline Tabea
8109 příspěvků moje polička 13. zaří 2024 12:27

Len on syn má nějaký zvláštní dar ztrácet se, začal když mu ještě nebyly tři roky. 

Offline Gatita
8630 příspěvků moje polička 13. zaří 2024 17:08

Tabea syn je sikovny, ze nepanikaril a nekde zmatene nebehal.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. zaří 2024 17:10

Nevíte někdo, proč syn jede na lyžák hned po našich jarních prázdninách v termínu prázdnin druhé půlky Prahy To zase někdo přemýšlel.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 09:17

Zuzuli u nás naštěstí chodí v každém počasí a jsem za to ráda. Dokonce v pátek řešili s nějakou maminkou, že mají krabici erárních venkovních svršků a když někdo nemá, dostane a jde celkově musim říct, že jsem z té školku nadšená, ale bude to hlavně v lidech. A plus vidim i v tom malém městě a málo dětech. Všichni se znají a vědí kdo jaký je. 

Karja my máme problém s plánováním oba. Nejsme schopní dodržovat pevné časy ničrho. Ale teda vždy si o tom dalme vědět aspoň sms. Večeře plánuju tak, aby se to kdyžtak dalo snadno ohřát kdykoliv později, nebo další den k obědu. Vlastně mi ani nevadí, když děti výměniu za atraktivní program povečeří zmrzlinu nebo párek u stánku, nebo usnou cestou domu a jen je spící hodíme do postele. Není to denně a jim to nijak nevadí. Ale na tvém místě bych se snažila si nedělat starosti, nečekat kdy dorazí a udělat si odpoledne/večer podle sebe. Maximálně jim připravit talíře s jídlem k ohřátí - to jim kdyžtak sambo přihřeje, než se svlíknou a nemusí kvůli tomu vytrhávat tebe od práce nebo z vany... Ale je to těžký, chápu. Já mám taky tendence se strachovat, ale paradoxně mě víc děsí, když mi muž během programu volá. Vždy si říkám, že dokud nevolá, jsou ok. Minule volal z pumpttacku, trak už jsem skoro běžela do auta zachraňovat rozbité dítě, ale on jen volal aby mi řekl, že snědli svačinu To nikdy předtim neudělal...

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 09:33

MPLee Hele, já si to tady nějak srovnala v hlavě a budu fakt spíš pracovat na sobě. Večeře neresime a muž jim taky vždycky připraví jídlo, takže když to nebude zasahovat do spánku a školní přípravy, tak se prostě vychilluju a spíš budu počítat s tím, že nevím kde jsou a nevím kdy přijdou a že je mi to jedno. Ono to moc dlouho nepotrvá, aby rajzovaly takhle s tátou, to už je jen na pár let, tak ať si to uzijou. A já jsem taky vlastně taková, nerada někomu něco hlásím, nebaví mě telefonovat,psát v kolik přijdu, jenže já hřeším na tom, že po mně to můj muž nechce. Teď jsem byla třeba dva dny v Rakousku, v tomhle psím počasí, i jsem část cesty jela sama autem a vyměnili jsme si přesně jednu zprávu ten prvni večer, že doma dobrý a u nás taky dobrý a pak jsem se prostě zjevila doma další večer. A když jede muž do prácez taky jsem schopná mu třeba dva dny nenapsat, když nic nepotřebují vědět. Nějak mi to vadí jen s těma holkama, jak jsou ještě malé, ale proste se naučím že jsou se zodpovědným člověkem, nelezou po horách, neplavou na opuštěném jezeře,nejsou v hlubokém lese, takže jsem se rozhodla být v pohodě. :DTak snad mi to půjde, asi vždycky odejdu ven, v ten kritický čas, kdy už začnu být nesvá:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2024 09:42

Karja to zní jako dobrý plán! I když to určitě nebude lehké zbavit se strachů.

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 09:57

MPLee zavidim. Nase skolka vyla tenhle tyden venku jen dvakrat... dcerka si na to stezuje, ze jsou porad ve tride

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 10:02

MPLee Zuzuli U nás se toto řešilo na schůzkách, proč když je mokro, tak některá třída jde řádit na hřiště a jiná pochoduje po chodníčkách, tak učitelka na rovinu řekla, že je to proto, že některé děti prostě nemají na hřiště vhodné oblečení. 
Je pak škoda, když to má pak vliv na celou třídu, no. 
Naše dítě chodí na zahradu většinu roku v softshellu od hlavy až k patě, občas je trochu obalený bahnem, ale mně to neva, hlavně když jsem s ním do toho bahna nemusela jít já

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 10:03

Zuzuli Já naši podezírám, že tenhle týden byli jen jednou, na druhou stranu odsud dítě nemůžu odpoledne dostat, tak si říkám, že asi dobrý. My stejně, když fakt nelije, pak spolu ještě jdeme někam na hřiště, k řece, do města, tak si ten venek užije se mnou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2024 10:05

Zuzuli naši včera taky nebyli. Jinak teda každý den, ale já bych je taky vyhnala i včera A s touhle učitelkou to bude spíš obcházení sídliště, to teda nevyhovovalo hlavně tomu staršímu. Žádná učitelka není ideální no.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2024 10:10

V týdnu jsme měli třídní schůzky a jsem úplně nadšená z naší angličtinářky. Neučí se překládáním, říkala, ať to vůbec nezkoušíme, že to umět nebudou. Chce, aby uměli komunikovat, pořád hrají hry, zpívají, většinu hodiny mluví anglicky. Učebnice mají ve škole, prý proč by je nosili domů, stejně v nich není žádný text. Mají teda jen jednu hodinu týdně, takže se toho samozřejmě moc nenaučí, ale trochu pod kůži se jim to dostane.