Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 18:33

Evaeva na tyhle hry moc nebývají rezervace, udělej a zkuste doma až bude nálada. To junior má verzi 2 a 3 dílky, dospělé 3 a 4 dílky. Rozdíl je ještě v tom, že junior má dílky jednostranné, můžeš je otáčet jen dokolečka. Dospělý má oboustranné, takže mohou být otočené zrcadlově. To je jediné mi přijde pro menší děti matoucí, že vidí správný dílek ale špatně si ho otočí a ani otáčením kolem své osy jim to nesedí.

No a dospělé se hraje na body na rychlost, vybírá se barva diamantů, ale to lze s dětmi v poho vynechat a hrát to stejně jako dětské

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 18:39

žluťásek

My jsme si většinu těch dospělých her upravili do kooperativního módu. Pro mě je lepší hrát upravené takenoko, kde si navzájem pomáháme než nějakou hru pro malé děti. Vyhrály se rychle a zároveň pochopily, že spolupráce nese výsledky. To je takový vedlejší efekt,vůbec mě to nenapadlo. 

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 18:44

Gatita milujem triedenie vecí! Už párkrát, keď som sa potrebovala ukludnit, som aspoň svoju skriňu prerovnala

A teraz má čaká reorganizácia kuch.skriniek len teda by som potrebovala, aby dieťa niekde vysublimovalo

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 18:44

continuity my jsme drsný, my hrajem rovnou kompetitivní podle pravidel. Jen ho moc nedrtim když je to náročnější hra a třeba mu radim se strategií. Ne co má udělat, ale že teď má třeba několik možností a co se stane když si vybere a,b,c. 

Mně teda neva ani hry pro malé děti, hraju to s nimi ráda. Nebaví mě hry typu ťapačka jdi o tři políčka zpět, jedno kolo stojíš nebo hadi a žebříky. To s ním hraje babička

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2024 18:54

žluťásek my taky hrajeme kompetitivní. Ale radím, já hraju třeba na půl plynu, vyvažuju děti... Ne jako můj táta, který chtěl vždycky hlavně vyhrát

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2024 18:56

Vari hm, no jestli jsou to jen tři dílky max, tak asi jo. To jsme asi hráli tu dospělou verzi v dětské modifikaci

Offline Potrefenáhusa
38859 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 19:02

žluťásek mne ty ťapačky naopak vůbec nevadí, protože mi zatím přijde, ze si u toho dite docela vyhraje a ještě sw naučí počítat 

Ale jsem zas nějak zpruzena z dragomina, to mi přijde lehký nějak až moc

Dobry je pexeso, Akorat už mě dost drtí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2024 19:45

Potrefenáhusa pexeso u nás nikoho moc nebaví, syn do teď ani nechápe, že to není o náhodě Ale dostal někde pexetrio a to je teda těžký, vůbec nám to nešlo. 

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 19:46

Potrefenáhusa já Dragomino miluju hrajete i na jezírka? Ty by to mohly trochu okořenit, jestli vás obyč neba.

Pexeso a ťapačka dohromady je Tajná výprava čarodějů, to by se vám mohlo líbit.

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 20:09

Potrefenáhusa Já pexeso s dětma hrát moc nemůžu, ony jsou vždycky smutné, že je porážím ;o)

Offline Potrefenáhusa
38859 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 20:15

žluťásek Tyjo, co na tom milujes? Vždyť je to nudnejsi verze domina, protože min (osklivych) obrazku? 
jezirka ještě nehrajem, ale asi zařadíme, než u toho usnu dite to teda baví, protože draci

Evaeva mne se na tom pexesu moc líbí, ze je to zcela rovnocenná hra a nemusím ji vůbec napovidat. Teď máme hodně oblíbeny jedno pexeso se ztezovacima kartama (jedna o kolo pozdrzi, druhá všechno zamíchá) 

pexetrio je fakt hodně tezky, my z toho jednu tu sadu vyrazujem

Offline Potrefenáhusa
38859 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 20:16

DruI tak u nás drtí dítě nás

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2024 20:18

Potrefenáhusa možná u vás rovnocenná. Tím, že syn nechápe, že si to musí pamatovat, tak samozřejmě vyhraju, ani se nemusím moc snažit. Ale mně to nijak zvlášť nebaví, tak mně nevadí, že víc hrajeme jiné hry.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2024 20:19
Reakce na Potrefenáhusa:

pexetrio je fakt hodně tezky, my z toho jednu tu sadu vyrazujem

​To jsme pak udělali 

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 20:20

Potrefenáhusa líbí se mi to graficky, draci a vajíčka, ten princip kdy dítěti dojde, že šikovným umístěním může získat vajíček víc, rvačka o sopky protože hodně draků a málo pukavců... Dyt je to tak bezva hra

Edit: hrajete to dobře?? Nemůžu uvěřit že se ti to nelíbí

Offline Potrefenáhusa
38859 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 20:25

žluťásek možná s tím rozšířením o ty jezirka, ale to mi přijde, ze to jeste nedá 

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 20:29

Potrefenáhusa mně se to moc líbí i bez jezírek, mám tu hru fakt ráda. Jsem zhrzená

Moje oblíbená je ještě Doba kamenná junior, to je taková už fakt eurovka deskovka v dětské verzi. Sbíráš suroviny a stavíš chýše ve vesnici. Má to krásné veliké dřevěné komponenty a ten paměťový pexesový princip i ťapání do šesti tam také jsou. 

Offline Potrefenáhusa
38859 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 20:30

žluťásek podle mě jo, ale mne teda obecně ty strategie s budováním krajiny strašně nebaví, osadníci z katanu (moc se všem omlouvam) mi přijdou jako největší nuda ever, takže je možný, ze to odbejvam, třeba tohle se ani nesnazim a se ctyrletou spoluhrackou ty hrací ambice moc nemám 

Offline Potrefenáhusa
38859 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 20:31
Reakce na žluťásek:

Sbíráš suroviny a stavíš chýše ve vesnici. 

​díky, ale přesně tohle není hra pro mne

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 20:33

Potrefenáhusa šiš jakože moje nejoblíbenější hry, kde se buduje, sbírá, staví... Tak nic, no