Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2024 12:36

Pinot Noir jsem to chtěla půjčit v knihovně, ještě že jsem to neudělala. 

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 12:37

Pinot Noir mně se moc líbí Křídločky od Ursuly LeGuin. Takový příjemně lehce fantastický a hlavně dobrodružný příběh o čtveřici koťat, která se narodila s křídly a umí létat. 

Teď jsem posílala rodičům od nás ze třídy tipy na čtení pro druháky, ale hodně těch knížek je pár let starých a asi už nebudou ke koupi. Jestli chodíte do knihovny, můžu ti taky poslat. Ale myslím radši kupuješ nové, zejo?

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 12:45

žluťásek mohla bych te o ty tipy poprosit, moc by se mi hodily.  Dekuji!

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 12:51

žluťásek no spíš jde o to, že můj denní program se s otvírací dobou zdejší knihovny vůbec neslučuje. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2024 12:51

žluťásektaky prosím tipy, klidně sem. A klidně i pro prvňáky

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 12:57

Holky večer na to sednu a poslu. Upozornuju tedy, že jsem vybírala co bude bavit děti, žádná hodnotná kvalitní literatura, spíš aby to bavilo i méně nadšené čtenáře. Jednoduchý příběh, atraktivní téma, krátké kapitoly, velká písmena

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 12:58

Já už jsem se tady jednou ptala, to nedohlednu. Ale pěkne básničky nemáte typ? Holky mají pořád rady toho Vodnanskeho, jak je to takové zvukomalebne a milé (jako ten chlap je fakt génius, když něco takhle pěkného napsal), ale už to umíme zpaměti vsichni:D. Už jsem si četla různé doporučení na netu, ale ty recenze jsou kolikrát fakt rozporuplné a tady je vkus pomerne vytribeny;-)

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 12:59

Pinot Noir žluťásek Jo, ale ty staré jdou vystrachat na netu, já teď docela kupují z knihobootu. Vyhovuje mi to a i tam tu knihu pohlidaji,  kdy se objevi

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 13:24

Karja koukni na Danielu Fischerovou, Radka Malého, Ester Starou. Oblíbený na recitační soutěže je i Miloš Kratochvíl. Z překladové fakt moc miluju Shela Silversteina, česky vyšly dvě sbírky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2024 13:26

Pinot Noir nebo si můžete do knihovny udělat výlet o víkendu. Školáci mají členství zdarma, pokud to teda pořád platí žluťásek 

Nebo můžeš jet sama

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 13:32

Evaeva hele, tak tomu teda víkend obětovat nechci, ve vší úctě k literatuře. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2024 13:34

Pinot Noir spíš to s něčím spojit, ale některé ty pobočky jsou moc hezky udělané pro děti. U nás teda nic moc není, ale kluci tam chodí rádi i tak.

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 13:46

Evaeva 

Naše děti taky milují knihovnu, samy si vybírají, co si půjčí a na samoobslužných pultech si to zvládnou i samy vypůjčit a pak vrátit

Ale naše pobočka je velká a má otevřeno ve všední dny až do sedmi, to jsem už jako pracující bezdětná oceňovala.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2024 13:48

dzizisketa u nás taky mají několikrát do týdne do sedmi a vracet se dá přes box i mimo otevírací dobu.

Jak zvládáte nový režim?

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 13:55

Evaeva 

Děkuji za optání, zatím v pohodě, muž chodí třikrát týdně brzy do práce, aby mohl Šárku po o vyzvednout, pak ji uspí a ještě dělá na HO. Pak vyzvednou Rostíka. Já se vracím až pak, když vodím ráno. Příští měsíc bude Šárka už ve školce spát, takže si to prohodíme, já budu chodit ráno brzo a vyzvedávat, on bude mít na starosti ranní rozvážku. A až si na jaře povýším úvazek, tak to zase bude jinak

A práci si neuvěřitelně užívám, jsou tam úplně noví lidi a je tam skvělá atmosféra, mám už naplánované nějaké schůzky a workshop, kde budu mít příspěvek, no prostě jsem teď dost spokojená. Snažím se z toho teď vytěžit, co jde.

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 14:17

dzizisketa

Krásně se to čte. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 14:22

Karja Frynta

Offline JankaM
3102 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 14:31

Pinot Noir našim dětem se líbí Kouzelná třída

Offline Gatita
8630 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 14:56

Pinot Noir a co treba Klub tygru? Nebo neco jineho od toho Breziny. To se u nas celkem libilo, i kdyz libilo je silne slovo, syn ma ke cteni nejakou averzi. Jedine, co jsme cetli opakovane, byl zrovna ten Mikulas, nektere ty pribehy mam rada i ja dodnes. A to tatinka s novinama neznam ani ja ze sveho detstvi. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2024 14:57

dzizisketa to zní pěkně! Já bych příští rok taky chtěla jeden den v tom režimu muž vyzvedne a uspí zkusit. On to teda ještě neví