Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 20:55

Tabea Jo no, prosím tě, moje ségra zase chodila do školky ten poslední předškolní rok sama! Šla se ségrou na autobus a ta jí na posledních 200 m vypustila. Jako dnes nemožné;-)

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 20:56

Gatita jo vím, ale ten Kluk mi nepřijde právě jako čtení pro malý děti. Pikola před pár roky vydala celou sérii těch krátkých příběhů v bohatě ilustrovaných knihách, přijde mi to pro malé čtenáře atraktivní. Zvládneš celou knihu za chvíli a bez větší námahy. 

I když teda míň čtení než v Dogmanovi už má asi jen leporelo K. jede ty Dogmany a komiksy Minecraft a čtyřlístky pořád dokola. Má toho obří hromadu vedle postele a pak jsou dohady před spaním, kolik maximálně jich ještě může dát a kdy už nekompromisně zhasínám.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 21:00

Karja tak moje mladší má pravidelně ráno po odchodu starší hysterák, že chce jít do školky sama (čtvrt hodiny metrem)

Máme tu totiž období "jako ségra taky taky"

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 21:01

P. S. škoda, že to neplatí u chození na záchod

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 21:02

Než sesmolim další seznam, přidám odkaz na https://ctenidetem.knihovny.cz/

Tam s kolegy každoročně přidáváme tipy na současné čtení pro všechny věkové kategorie. Snažíme se, aby to byly tituly ještě dostupné na trhu a aby to byl průřez tím co se líbí dětem a co oceňují odborníci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2024 21:08

Mohučanka já doprovázím na záchod toho pětiletého Ve dvou letech chodil sám.

Když jdou kluci ráno pryč, mimino ječí a utíká na chodbu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2024 21:08

Karja to je hezký

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 21:19

Mohučanka 

Období "já taky!" v reakci na cokoli, co má/dělá/nabídnu bráchovi, je u nás už tak rok

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2024 21:21

dzizisketa já to tu mám vlastně dvojmo, akorát mimino jenom důrazně hučí Hlavně pochopil, že naše jídlo je nějaké lepší

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 21:23
Reakce na dzizisketa:

Mohučanka 

Období "já taky!" v reakci na cokoli, co má/dělá/nabídnu bráchovi, je u nás už tak rok

​to je bezne ale vacsinou sa to tyka len nejakych lotrovin. Ale odkedy chodi starsi do skoly a robi si doma ulohy, mladsi zahlasi "aj ja, aj jaaaa!!" a OCHOTNE A SAM OD SEBA zacne robit grafomotoricke cvicenia (ma taky zosit hviezdicka). Dovtedy sa mi ho ani raz nepodarilo na to namotivovat a aha ho teraz! 

Offline Gatita
8630 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 21:33

žluťásek mne to prave pro deti taky neprislo, nebo teda ne ze by to cist nemohly, ale sel z toho misty mraz po zadech. Mam to vydani od Pikoly a vypada to jako detska knizka. Ja to i kupovala jakoze pro syna, ale nakonec jsem si ji nechala pro sebe. 

No ten Dogman hrozne leti u kluku ve tride, proto si to syn nechava kupovat, ale asi ho to nijak zvlast nebavi. Do ctenarskeho deniku si to vybira, protoze je tam malo textu, ale ty pribehy jsou docela divne, kdyz to mas prevypravet. Ja si to precetla a taky nevim, co bych tam napsala.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 21:49

Evaeva já bych byla ráda, kdyby akceptovala myšlenku, že plínka není na doživotí

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 21:53

Další nesourodé tipy, většinou už trošku delší knihy spíš pro druháky, třeťáky

J. Bednareková: Neobyčejná dobrodružství deseti ponožek - moc milé, vtipné příběhy ztracených ponožek, které se vydávají do světa. Takový trochu Lichožrouti pro malý, kratší kapitoly, hodně obrázků.

M. Máj: Kronika lesa - detektivní příběh ze zvířecího prostředí. Slepý krtek v roli vyšetřovatele, sám s různými obavami a traumaty, se snaží pomáhat ostatním. Literárně i graficky krásná kniha, ale není to úplně jednoduché přímočaré čtení, spíš pro zdatnější čtenáře nebo na předčítání rodiči.

S. Isern: Hrozálie se chce stát čarodějnicí - milá důvtipná dívenka chce svému začarovanému smutnému domov navrátit radost a musí se naučit kouzlit, aby se mohla postavit trojici zlých čarodějnic. Hezké čtení, hodně obrázků, větší písmenka.

L. Chapman: Přátelství plně koláčů - spíše dívčí série, holčička Hannah se stěhuje do nového města, půjde do nové školy, s maminkou otevírají novou pekárnu. Takové útulné příjemné čtení, žádná dramata, hodně kynutého těsta, rozinek, kakaa a tak :)

J. Špičák: Kubíkova cesta - Honzíkova cesta v současných kulisách, obyčejná dobrodružství party dětí ze sídliště 

F. Nilsson: Gorila a já - příběh holčičky z dětského domova, která moc touží po mamince, která by si ji adoptovala. Jednoho dne na dvoře zaparkuje gorila... Autorka má takový zvláštní hřejivý severský humor, trochu suchý a drsný, zároveň ale hladivý, taková comfort book. Česky od ní vyšlo už víc knih, nečetla jsem všechny, ale můžu ji beze strachu doporučit.

V průběhu týdne přidám ještě tipy na knížky, co jsou fakt krásný a třeba nezaujmou děti na první pohled atraktivní třpytivou nebo děsivou obálkou, ale když se trefíte do správného okamžiku, mohly by se moc líbit.

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 21:55
Reakce na Mohučanka:

Evaeva já bych byla ráda, kdyby akceptovala myšlenku, že plínka není na doživotí

​Joo, to bych u Viktora taky ráda. Přece jen 5 a čtvrt...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2024 21:56

Mohučanka jo, tak to mladší akceptoval docela brzy, asi opravdu pod vlivem bráchy. I brzy přešel na záchod. Ale pak přišlo období větráků(teď teda chtějí oba doprovázet i do půlky místností v bytě. Stačí jim teda, když se doprovází vzájemně )

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2024 21:58

Pinot Noir v tomhle ale už nějaký pokrok udělal, že? Myslíš, že ho chození na WC prostě jen zdržuje nebo ještě není zralý?

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 22:00

Gatita mně ten Dogman přijde úplně debilní, ale prostě na to nemám ten správný věk a pohlaví. Syn u toho má záchvaty smíchu a když nějaké vrátím, hned na ně zas musím dát rezervace nebo pro ně jedeme po škole do jiné pobocky

Přiznávám teda, že mě baví ty literární narážky. Peťulka, čili život kotěte, Pán blech, Volání kočičiny, Komu letí meruna, Lapač 22, Špína a trest

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 22:08

žluťásekto si presne vravim, (skoro) nic nie je blbe, len na to nemam ten spravny vek. Napriklad neter teraz fici na Medzi nami dievcatami. Bojim sa to otvorit, lebo by mi to urcite prislo debilne ale v detstve som to zrala tiez

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 22:13

Evaeva on chodí čůrat na WC už rok, předtím dlouho čural do kelímku. Ale kaká jen do plenky.

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 22:14

Mrakoplas já fakt nemám problém s tím, že čte blbosti. Pro mě je důležitý, aby si ke čtení vytvořil kladný vztah, aby to pro něj byla běžná součást života, aby četl s chutí, pro radost. Jestli mu radost dělá komiks o policajtovi s psí hlavou, ať se baví