Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2024 22:20

Pinot Noir to přijde, to kakání dělá potíže spoustě dětí.

Offline Gatita
8630 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 22:32

žluťásek taky by mi nevadilo, kdyby cetl jen blbosti. V detstvi jsem cetla treba take nejake pribehy o Barbie, v puberte pak Stopy hruzy nebo nejake serie o modelkach, a vkus mi to nezkazilo. Spis me mrzi, ze to fakt nema rad, nevybere si nic. Ani moc nechce nechat si predcitat (to bere jen jako kulisu k usinani). Ted jsem vytahla Jacka Holborna (mela jsem to v jeho veku rada), ale ty jo, to je slozity jazyk, vubec mi to neslo z pusy, spousta primeru a opisu. To ted jako dospela ctu mnohem snazsi texty. Ale jako uspavadlo to zafungovalo dobre. Ale ne kazdy na ty pribehy je. Syna nebavi ani filmy. Mozna tak nejaka instruktazni videa:)

Offline Marielle
příspěvků moje polička 15. zaří 2024 22:33

žluťásek ano, tys to popsala přesně (ke čtení kladný vztah!). Čte vše (noviny, titulky v tv ...i nám nemilé věci, které jsou k debatě ... válka, povodně, ... v obou jazycích).

Offline Marielle
příspěvků moje polička 15. zaří 2024 22:40

Původně jsem chtěla napsat, že chlapeček zítra nejde do školy (nemají vodu ani elektřinu). Opatrujte se.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 22:46

Karja než šla dcera na jaře poprvé do školky, tak si večer před tim zabalila batůžek s bačkorama, náhradním oblečením a plyšákem. A pak mel poprosila, jestli si může půjčit můj mobil. Nechápala jsem proč. Tak prý aby se podívala na mapu, kudy má ráno jít, ať trefí. Ona si chudák myslela, že půjde sama. 
Teď zase přišla s tím, že si do školky bere lampičku a hromadu dalších věcí, protože její kamarádka tam musí spát, tak že tam aspoň pro ten den zůstane s ní, aby tam nebyla sama. Ty děti občas něco pochopil uplně jinak, chudáci!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2024 23:05

Gatita my čteme před spaním dost často encyklopedie 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 23:30

Pinot Noir dcera se naučila mimo plenku kakat ve 4 a 3/4, já se orosím, jen si na to martyrium vzpomenu. Ona to dost vehementně zadržovala a její kakání nám vpodstatě řídilo život psycholožka poradila podplácení něčím fakt hodnotným (u nás lego), zafungovalo to. Ale trvalo to dlouho...

Viktor dělá podle všeho pokroky, věřím, že i na tohle dojde.

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 23:37

Ona porad nespi

Dopoledne behala venku s kamarady, tak odpoledne na hodinu usla... a ted tu porad vyklada a neusina. Ze zitrejsiho vstavani do skolky je mi uzko uz ted.

Vzdycky si u tohodle nespaveho ditete vzpomenu na Arabelu, jak kral s kralovnou hledali darek pro jeji miminko a kmotricka jim nabizela palicku, kterym se detatko klepne pres hlavicku a hned usne. Obcas bych ji fakt chtela

Offline Potrefenáhusa
38861 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 07:42
Reakce na žluťásek:

Než sesmolim další seznam, přidám odkaz na https://ctenidetem.knihovny.cz/

​ten odkaz bohužel nefunguje :-)

Offline Potrefenáhusa
38861 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 07:46

Zuzuli moc tlapkam, naše takhle nespala, když spala moc dlouho přes den, zvlášť v kombinaci s novorozencem to bylo úplně zoufalý a k ty půlnoci už má fakt člověk velkou chuť jim zakroutit krkem 

u nás je problém to společný uspavani, většinou se strašně vyhecujou navzájem a nezbejva, než malou dislokovat do nosítka, ale už se taky stalo, ze vytuhly obe v rozumnou dobu u čtení pohádky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2024 07:47

Zuzuli prosím tě, došla ti minulý týden ta sz?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2024 07:48

Potrefenáhusa u nás se takhle hecují ti mladší dva. Naštěstí je v jednom pokoji uspávám velmi výjimečně. (A hlavně to naštěstí není o půl jedenácté)

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 07:57

https://ctenidetem.knihovny.cz/

Nový pokus, snad teď bude fungovat

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 09:50

jakým způsobem vašim dětem na prvním stupni dávají ukoly? Mně tu od rána už něco bliká v oznámení na mobil, jakože fakt od učitele napsáno, co je za ukol + vyfocená stránka. Já nevím, myslím si, že by za to měly mít už od první třídy zodpovědnost ty děti, vyznačit si to ve škole, nebo zapsat do toho klasického notýsku a ne že se rodič podívá večer do svého telefonu, co je za ukoly...Možná je to jen na začátku roku, nebo možná hodně dětí dnes chybí a nebude to pravidlem. Ale pokud to tak bývá, přijde mi to škoda, podlě me, tohle je jedna ze stěžejních uloh co se dá naučit ve škole - samostatnost a zodpovědnost. Ale možná na to mám takový názor, že jako moje holky si věci docela pamatují, nebo jako nebudou to takoví ti roštáci flinkové, co nepřinesou ani učebnici, to pak asi je taky jiný... Ale možná je to fakt jen pro ty chybějící děti zamýšleno...

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 09:55

Karja U nás taky dává učitelka upozornění na úkol do bakalářů. Děti si ve škole úkol kroužkují a popravdě nosí domů vždycky jen ten pracovní sešit, ve kterém úkol je, tak by to ani bez upozornění nebyla žádná věda ho objevit ;o)

Zase je to pro učitelku jednodušší to takhle napsat jednorázově všem, než aby jí agilní rodiče zapomětlivých dětí otravovali s dotazama na úkoly jednotlivě.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2024 09:57

Karjanaše paní učitelka dá hodně na samostatnost, skoro až moc někdy. Úkoly do bakalářů vůbec nepíše. Děti si malují hvězdičku a zakládají stránky, aby to doma snadno našli. U nás to funguje, ale ze schůzek vím, že ne všude to dopadne Ale když úkol dodají druhý den, mračouna škrtne.

Tohle psaní do systému mi přijde fajn na druhém stupni, kdy už si to děti v tom hlídají sami. Ségra si otevře rozvrh a v něm vidí, co má na který předmět.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2024 10:00

DruI u nás dává jeden úkol od pondělí do čtvrtka a ani tuto jednoduchou informaci, kterou nám sdělila aspoň třikrát, spousta rodičů nepochytila. Některým dětem prý vynadaly, že co si o hodině čmárají do sešitu za hvězdičky

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 10:06

Karja

V Bakalářích je sekce "domácí úkoly" a tam naskočí ten úkol ve formátu "ČJ, učebnice str. 54 cvičení 5". Zrovna dneska tam přistál první. 

Moje dcera v první třídě neuměla psát, čili si nikam nic nezapisovala a že by si cokoli zapamatovala byla minimálně v 1. pololetí čirá utopie. (Ostatně ani teď to psaní není úplně ovládnuté)

Ve druhém se to zlepšilo, začala si to v těch pracovních sešitech kroužkovat a psát si k tomu "DÚ", ale stejně jsem to kontrolovala, jestli zakroužkovala správné cvičení na správné stránce. 

Naše paní učitelka dost klade důraz na domácí přípravu dětí s rodiči, s čímž já úplně nesouzním a snažím se, aby ty úkoly byly dceřina zodpovědnost, ale jako prvňák toho měla až dost jenom prostým chozením do školy.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2024 10:08

Mohučanka naše učitelka prý kontroluje, jestli si to děti označily. To mi přijde v pohodě. Ale ocenila bych, kdyby ty ostatní informace někam zapsala, protože pak syn během dne trousí informace typu máme si přinést papírové hodiny a já nevím kdy nebo jestli je to fakt pravda

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 10:10

Evaeva mně to psaní do systému přijde super, protože když není dcera ve škole, tak přesně víme, co dělali a ona nic nezamešká. Paní učitelka to tam píše opravdu pečlivě.