Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8630 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 14:57

dzizisketa to zni skvele. At to vydrzi! 

Offline Gatita
8630 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 15:09

A jak se tu probira to cteni. Bojujeme se ctenarskym denikem. Syn mel od cervna do zari precist 2 knizky. Jednu dostal ve skole, druhou si mohl vybrat. Tu prvni ma zpracovanou, ale stalo me to spoustu sil, honila jsem ho do toho cele leto a se zapisem jsem mu vydatne pomohla, bylo kolem toho hodne kriku (ne meho), i kdyz prace s tim mel malo. Druhou knizku si rekl, ze bude komiks Dogman. Porad casu dost, jeste nezacal a asi ani nezacne. Pristi tyden to ma odevzdat. Ja mu s tim muzu pomoci dnes, v tydnu uz nemam cas, coz jsem mu opakovane rekla. No jeste to neotevrel. Ja se zarekla, ze ho necham, at si s tim poradi sam, a jsem smirena s tim, ze dostane ve skole nejakou sankci, pokud to nestihne. Ale mne to tak strasne vadi, ty nesplnene ukoly, ze bych to nejradsi udelala za nej,musim se naucit s tim zit. 

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 15:18

Gatita

Když mu to nevadí nepřinest, nech to na učitelku, ale lepší radu nemám.  Moje jedno dítě se taky vzpírá, odkládá to, co to jde, ale na druhou stranu je jí trapné to nepřinest, takže to dodělává večer v deset. Blbý je, že mě vždy požádá o pomoc a to se blbě odmítá. už mi takto posílala fotku čtenářského deníku někam na sluzebku ke kontrole.

Psycholožka doporučovala ji podrzet, tak to dělám. Náš vztah to rozhodně vylepšuje, takže chodí radši za mnou než za tatinkem, ktery ji minimálně vynadá

Tak si říkám, že lepší než úzkosti a deprese, ale jinak je to jak vyhánět čerta ďáblem. 

Offline Gatita
8630 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 15:24

continuity Ja si taky myslim, ze prijde ve ctvrtek vecer, ze s tim chce pomoci (ma to byt do patku). Jenze to byva na pytel, ja chodim domu az pozde odpoledne, varim veceri, obe deti jsou pretazene... No jestli poprosi, neodmitnu ho, ale on se vetsinou rovnou vzteky zhrouti. Je to jen pitomy komiks, neni v tom dohromady skoro zadny text a stejne je problem to za ctvrt roku precist
edit jestli ti dcera posila fotku ke kontrole, to mi prijde v pohode. U nas to je spis o tom, ze to budu muset psat s nim. Coz by mi nevadilo, kdyby to aspon zkusil sam nebo to aspon zacal cist. 

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 15:33

dzizisketa To je ale hezký návrat do práce. Ať to vydrží

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2024 15:35

My jsme dneska vyzkoušeli to dětské muzeum v národním. Je to pěkně udělané, i když si myslím, že děti těch informací moc nechytly. Ale kdo jste ještě nebyl, doporučuju. Jsme tu teda bez mimina, ale je tu pár zákoutí pro malé děti a není tu co zničit, takže bych řekla, že klidně mohl jít s námi. Ale jinak bych řekla, že tak od těch čtyř pěti let.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 15:37
Reakce na žluťásek:

Holky večer na to sednu a poslu. Upozornuju tedy, že jsem vybírala co bude bavit děti, žádná hodnotná kvalitní literatura, spíš aby to bavilo i méně nadšené čtenáře. Jednoduchý příběh, atraktivní téma, krátké kapitoly, velká písmena

​značka ideál, opravdu to šoupni rovnou sem, prosím, taky využijeme! v pátek jsme tak lehce zoufale bloudili v knihovně a jak je obrovská a je toho moc, něco vybrat na místě není úplně snadné. Děkuju!

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 15:37

Gatita tak tyhle dceři je ale 13, když byla v třetí třídě, taky se hroutila a musela jsem to psát s ní a některé části ji víceméně nadiktovat. Nakonec se ukázalo, že doporučení a názor na knihu vyargumentuje lépe než ta starší, ale neumí to sepsat.  

Jako je to lepší, ale pořád horší než bych v jejím věku čekala. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 15:39

Gatita Jak motivovat, neporadím, ale určitě bych si ten komiks někde v soukromí prohlídla už teď, abych byla na ten čtvrtek večer připravená :-).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2024 15:42

Malengeže jo! Vybrat něco v knihovně je pro mně taky náročné. Kluci si vždycky vezmou nějaké encyklopedie, ale beletrii vždycky vezmu nějak náhodně a buď se chytne nebo ne.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 15:47

Evaeva tak, jako sobě vyberu v naprosté většině případů během chvilky, ale v té dětské sekci nemám přehled, kluci si přesně vezmou vždy zvířata, planety, dinosaury, což jako fajn, čteme si zajímavosti, ale ráda bych taky nějaký příběh a tam to vázne. Za tipy budu šťastná.

Plus myslíte, že už by zvládli HP? 8,5 a 5,5... po večerních 20minutovkách, sama přečteno nemám, tak nevím, jestli na to nejsou ještě moc malí.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 16:00

Malenge HP určitě zvládnou, neboj. My jsme ho začali číst ve 3 a 5 (mladší teda občas usnul). Chtěla jsem jim přečíst jen první díly,ty jsou fakt pro malé,ale přemluvili mně, že chtějí všechny. Jo občas jsem se mladšího na něco zeptala a byl v obraze.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2024 16:09

Malenge kluci by hp asi ještě nezvládli. I když já nevím, já to nečetla

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2024 16:13

Malenge u nás nejvíc frčí populárně naučná literatura, To je metro čéče jsme četli asi pětkrát, už mám k Vánocům v merku To je pokrok, čéče.

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 19:11

Holky berte to prosím fakt s rezervou, jednoduché příběhy, spotřební čtivo bez hodnotnějšího čtenářského zážitku :)

První čtení: 

- Zuzana Pospíšilová: Kouzelná třída - celá série příběhů prvňáčků a jejich třídního strasidylka, které jim pomáhá

- Petra Braunová: Kuba nechce číst - Kuba nesnáší čtení, nejde mu. Pak ale paní učitelka vymyslí motivační soutěž.

- Markéta Vítková: Narozeninová kočka - babička bude mít narozeniny a děda ji chce dát kotě. Je ale nevidomý, tak mu s výběrem dárku pomáhají vnuci. Vyšlo i pokračování.

- Kvak a Žbluňk, Pan Sova aj. Od A. Lobela, ve stejném duchu je série Myš a Krtek od W. H. Yee. Veliká písmena, jednoduché kratičké příběhy.

- Teta to plete, Táta to motá od I. Březinové - klasické pohádky vždy zamotané dvě dohromady. Na konci jsou ještě otázky a náměty na další práci s textem.

Delší příběh s velkými písmeny

Tilda Kelly - Zachráněný tučňáček aj.

Série Příběhy se štastnym koncem (zahraniční o zvířátkách), Nové příběhy se šťastným koncem (České o zvířátkách) - vždycky je tam nějaký dojemný začátek, opuštěné, ztracené, zmrzlé zvíře, které nějaké dítě zachrání a vždycky to dobře dopadne. Moc oblíbené, hodně po tom jdou holčičky, ale můj syn má některé taky rád. 

Marin Widmark: Detektivní kancelář Lasse a Maja - tenké severské detektivky pro začínající čtenáře. Žádné mordy, řeší se ztracení psi, klíče atd.

Zuzana Pospíšilová: DeTeKTiVoVé nebo tak nějak, střídají se tam malá a velká písmena podle party dětí, co si založily detektivní kancelář. Případy viz výše:-))

Roald Dahl: celá řada jednoduchých tenkých příběhů, potrhlé, vtipné, někdy trochu drsné. Moje oblíbené jsou třeba: Jirkova zázračná medicína, Avlež Kífla, Velké myší spiknutí, Velikananánský krokodýl

Rozdělim to na kousky, aby mi to nezmizelo. Pokračování později

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 19:38

žluťásek jee ale Radilek je supr!

Pro holčičky ještě série s Kamilkou, sice na o nemá žádnou literární hodnotu, ale dětem se to libilo a řeší to ty zátěžové situace (čůrání, nový sourozenec). 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 19:43

žluťásek ale Kvaka Clupa nahodou povazujem za hodnotny citatelsky zazitok! 

Offline Gatita
8630 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 19:49

žluťásekdiky za tipy. Jeste podotykam, ze Velke mysi spiknuti je vysec z knizky Kluk, pribehy z detstvi. Mne se to libilo dost (cetla jsem to ted sama jako dospela), ale uf, nektere ty historky jsou drsne. Popisuje tam zivot na soukromych internatnich skolach, telesne tresty, z dnesniho pohledu sikanu. Ale za precteni to stoji.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 20:43

Probírám s dcerou cestu že školy, bude někdy už chodit sama k babičce, to je přes dvě silnice,asi třeba 500 m a ona mi rika takovou jako složitější cestu a já říkám, proč bys chodila tudy...a ona,že přece musí ještě vyzvednout že školky Táňu:D

Offline Tabea
8110 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 20:51

Karja to je šikovná, že nezapomněla na sestřičku

Já v první třídě bratra ze školky fakt vyzvedávala, už teda něčím, jak často. Ale pamatuju se, že jsem přišla jednou domu bez něj.