Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 10:11

Evaeva "jestli je to fakt pravda"

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 10:12

Karja u nás to učitelka posílala tehdy ještě emailem - ne jako náhradu, ale abychom věděli v případě, že dítko neví. Jinak si to samozřejmě značili na hodinách. 

To informováni e-mailem rodičů bylo v rámci nějaké postupné adaptace, po půl roce to dělat přestala úplně. 

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 10:13

Karja u nas ma sama krouzkovat ve skole, a psat si k tomu dú. A jaky je opravdu ukol pise ucitelka do skoly online s odlozenym poslanim asi v 10 vecer:D

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 10:14

Mohučanka Jako jo, přistála tam ted i fotka sešitu, myslím, že když někdo chybí, tak to tam prostě cca tak nějak popíšou, co se dělalo. Ono je to těžké asi zvolit ten správný bod mezi informovaností a samostatností. 

Evaeva Mně by se spíš líbil tenhle přístup, aby ty děti byly tak nějak zodpovědné samy, nebo prostě aby to byly nějaké základní informace, tohle je takové až jako...no moc prostě;-)

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 10:17

continuity ano, hlavně se mi líbí ten přístup ke komunikaci učitel versus učitelka. Ti chlapi prostě jsou fakt věcnější no:-D

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 10:19
Reakce na Evaeva:

Některým dětem prý vynadaly, že co si o hodině čmárají do sešitu za hvězdičky

​Ty ale tohle je dobrý!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2024 10:22

Karja jo, to že si píšou úkoly sami schvaluju. Do toho systému píše co daný den probrali, pokud někdo nestíhá, má si to doplnit, nebo když chybí. My máme i rodičovský WA, takže zjistit kdyžtak jaký byl úkol, není problém, když jako rodič víš, že každý den mimo pátek úkol mají.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2024 10:23

Mohučanka my v tom systému máme vše mimo úkolu, ten ale chybějícím posílá.

To se mi stávalo hlavně ve školce, že poslouchal, co řeší paní učitelky spolu a pak to doma předkládal jako fakt

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 10:23

Karja naše škola žádnou aplikaci nemá. V první třídě si prostě měli zapamatovat, co mají doma udělat. Kdo si nezapamatoval, neudělal, nic z toho pro něj nevyplývalo, kromě poučení. Teď už umějí psát, tak si můžou zapisovat úkoly. Letos ale ještě žádný nebyl, nebo o tom nevím, Ríša si nic nikam nezapsal, nemá zatím žádný notýsek. Občas mě to trochu znervózní, ale hlavně vlivem některých vyšilujících rodičů, jinak se snažím se naladit na systém školy = studium je záležitost dětí, nikoliv rodičů. Mně to vlastně vyhovuje, ale nevěřila bys, jak moc to lidi vyžadují, dostat přesné pokyny a nejlíp nad děckem stát, pokud možno to částečně udělat za něj, "aby to bylo hezké"... Nevím, no, ty lidi to snad baví.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2024 10:27
Reakce na Pinot Noir:

Mně to vlastně vyhovuje, ale nevěřila bys, jak moc to lidi vyžadují, dostat přesné pokyny a nejlíp nad děckem stát, pokud možno to částečně udělat za něj, "aby to bylo hezké"... Nevím, no, ty lidi to snad baví.

​Tohle je přesný, nechápu.

Syn to zvládá taky celkem samostatně. Po škole se domluvíme, kdy to bude psát a zatím mu to teda připomínám - chtěl si dělat úkol před xy, ale chodí tam zatím čtrnáct dní.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 10:35

Karja Myslím, že u staršího paní učitelka psala rodičům.pro jistotu. Mladší měl jen deníček, když neuměli psát, byl tam založený papírek od paní učitelky, pak už opisovali z tabule.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 10:42

Pinot Noir Rozumím ti, jak to myslíš, no v tomhletom jsem flink hroznej, a já jsem ráda vlastně, myslím, že to povede dceru k nějaké větší samostatnosti nebo jako zodpovědnosti za její práci. 

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 10:42

Pinot Noir Evaeva

Školu jsem řešila tak nějak normálně, spíš trochu víc a stejně jsem v půlce pětky na začátku covidu v rámci přípravy na přijímačky zjistila, že mají probrané tak cca 2/3 učiva z matiky i češtiny co by podle všech RVP měli mít za pět let. No prozření to bylo veliké. 

Učitelka mladší, která je měla během všech covidovych let se nám pak omlouvala, že nezvládla ty děti naučit všechno, co by podle ní umět měly. Tehdy jsem jí řekla, ať si nedělá výčitky, starší byla covidem na prvním stupni prakticky nezasažená a uměla toho půlku, co to covidove dítě. 

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 10:45

Karja Si vypni ta oznámení v aplikaci, ať ti to nepípá  Já jsem celou školní docházku měla edookit jen na pc. Do mobilu jsem si to vůbec nedala. Ony ty učitelky to tam píší asi pro svůj klid, protože, jak píše Pinot Noir , někteří rodiče vyžadují ty instrukce podrobně a nestačí jim, co si dítě zapamatuje nebo označí. Tihle horlivci pak jsou schopni učitelku nahánět kdykoliv s dotazem, jaký byl úkol, případně jestli si to jejich Pepa dobře pamatuje.

U dítěte v první třídě ještě tyhle technologie neměli. První pololetí učitelka zapisovala všem úkoly do deníčku. Ale to bylo jen pro jistotu pro rodiče, děcka stejně neuměla číst. Děti si od začátku dělaly kroužky na stránku a na cvičení, které bylo úkolem. V písankách učitelka dělala závorky na řádky, které měly napsat.

Kamarádka má dceru na prvním stupni a mají WhatsApp skupinu rodiče i s učitelkou. A musím říct, že ta učitelka má podle mě svatozář, že z té skupiny nejen nevystoupila, ale že tam ještě pořád s těmi rodiči komunikuje už tři roky. Běžně je tam dotaz na úkol, který je zapsaný v bakalářích a zcela běžně tam ti rodiče, aniž by si přečetli komunikaci, hází ty dotazy znovu a znovu. Takže učitlka v 19,30 odpoví, jaký je úkol na zítřek. A v 19,45 tam padne ten samý dotaz od někoho jiného. Někteří rodiče se tam dotazují, proč úkol není, pokud zrovna žádny nemají, ona jim to tam zdůvodňuje apod. My si s kamarádkama říkáme, že učitelce asi pošleme nějakou flašku za trpělivost a naše pobavení, protože tahle skupina je dost často zdrojem velké zábavy, když máme nějaký dýchanek.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 10:52

notna Já hlavně nechápu, že jsou ti učitelé někteří tam schopni komunikovat po pracovní době. Já vím, že si opravují sešity a dělají připravy po večerech, ale s rodiči bych na whatsappu nekomunikovala po pracovní době. Podle mě to je takový fakt jako dost proti duševní hygieně no, která je v tomto povolání fakt potřeba. Pak jsou tam přesně o pul 7 schopni někteří rodiče psát, co je za ukol!

Jinak, já sice nejsem horlivá na ukoly, ale dost mě zajímají instrukce, c, kdy kde, jak, kam, takový ten chod třídy...protože dceru jako hodně znejistí, když třeba neví, kam má ráno jít, od kolika je družina, kdy se vyzvedává a tak. Takže to zas čumí asi na mě jak na blba, protože "si prostě přijdete"...

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 11:00

Karja Nechápu to taky. A to jsou někteří tam schopni napsat, že proč neodpovídá po 20,00, že to přece ještě určitě nespí A to ona dost často odpovídá i po té osmé, ale jak to není rychlostí blesku, tak je zle. Někteří fakt nemají soudnost. Ale ona ta učitelka ostatně taky ne, když si to nechá líbit.

Ty instrukce jsou potřeba. Si to pamatuju. Učitelům ten chod školy přijde samozřejmý, některý věci jim přijde zbytečný dávat vědět, ale rodič kolkrát tápe.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2024 11:03

Karja ty instrukce mi taky chybí, ale to se zaběhne. Pak už to bude pořád stejné, na speciální akce lepí do notýsků papírky.

Úplně souhlasím s tím prvním odstavcem, my tam učitelku nemáme, nechtěla a plně to chápu. Máme zvoleného zástupce, přes kterého bude probíhat komunikace do toho WA, takže nějaké důležité věci se vyřeší takto. Já jí psala email v pátek večer a zatím nemám odpověď, což ukazuje na to, že si svůj volný čas hlídá

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. zaří 2024 11:04

notna to je svatá učitelka teda!

Offline Potrefenáhusa
38861 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 11:05

Karja mne tu teď rikala jedna pani se čtyřma dětma, jaký totální peklo ty školní aplikace jsou, ze každý dite má jinou aplikaci, některý pokyny tam byly ještě driv, než dostali první den školy heslo, stezovala si i na skolkovou aplikaci pro nejmladší dite, proč proboha nemaj jen starej dobrej papír na dveřích tridy (ten je teda kamen urazu u nás, já bych to uvítala s predstihem on-line)

z wa skupinou jsme si teď taky delali legraci u skautu, tam je to teda v pohode, zatím se tam resily jen poztraceny věci během sobotní akce, ale přesně těch 70 zpráv za večer ve skolkovych skupinách (naše skolka naštěstí zadnej rodicovskej wa nemá)

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 16. zaří 2024 11:25

Karja myslím si, že si to deti v škole znacia a na EduPage je to ako prípadne info pre rodičov,  príp. pre chýbajúcich. 

Rodičia Lukáškovych spolužiakov sa v čete na EduPage sťažujú, že by mohla tr.ucitelka viac informovať rodičov