Gatita já myslím, že Techmanie a ZOO to je tak akorát na dva dny. Plzeňskou ZOO miluju a dá se tam být fakt dlouho. Jinak mě trasa Praha - Plzeň přijde jako fakt za rohem i z druhého konce Prahy, ale tu hotelovou snídani chápu, to já taky ráda.
Vše o těhotenství a dětech
Lukáško dnes dostal 3 z diktátu
. A pochvalu k nej, že koľko veľa chýbal a že na to to bolo celkom dobré. Aspoň bude doma písať dktaty bez odvravania.
A začína sa pomaly správať ako normálny chlapec. Teraz sme vonku, preháňa sa na bicykli a v podstate sa preteká s druhým chlapcom, ktorý sa tu tiež vozí.
letfenixa to je hezke, oboje.
Rosťa dneska dostal první domácí úkol! V pracovním sešitu "Matematika předškoláka"! A nám rodičům bylo doporučeno pořídit větší batoh, aby se mu do něj ty sešity vešly ![]()
dzizisketa musí to nosit domů?
A ještě dělat úkoly?! Já ty sešity viděla poprvé na konzultaci o školní zralosti a pak až na konci roku ![]()
Tak máme za sebou tu diagnostiku autismu. Úplně mě ten mnohahodinový křížový výslech vyšťavil a ještě jsem se z toho úplně nevzpamatovala. Viktor ale spolupracoval bezvadně.
. Zprávu budu mít až zítra, ale výsledek už znám - Viktor je na samotné hraně autismu, ve všech těch testech, které se bodují, byl na nejvyšším čísle, kdy se o autismus ještě nejedná. Jeden bod navíc by ho už do autismu překlopil. V jednom z těch testů tedy tu hranici i překročil. Doktorka říkala, že dětem s tímto výsledkem, pokud k tomu mají nižší intelekt, nebo výraznější komunikační problémy, diagnózu přiznávají, aby jim usnadnili proplouvat systémem. U Viktora se domnívají, že vzhledem k jeho komunikativnosti a intelektu by diagnóza naopak byla na škodu, zbytečně by ho stigmatizovala. Autismus ale v takové situaci nemůžou stoprocentně vyloučit, ale prý tak na 95 % ano, nahrává tomu ten velký pokrok, který udělal za poslední rok, to prý je u autisty prakticky nemožné.
Takže diagnóza zůstává dysfázie. Má navíc sklony k obsedantnímu chování. Máme být vnímaví k jeho projevům v budoucnosti, protože některé rysy jsou jednoznačně autistické a protože je takový klidný, neagresivní typ, hrozí, že frustraci z narušení, nebo neumožnění držet se svých vnitřně nastavených pravidel a potřeb, na které někteří autisti reagují řevem, záchvatem, nebo agresivitou, obrátí do sebe, což může vést k různým úzkostem, depresím a vytváření právě třeba těch obsedantních rituálů.
K té stravě doporučila vyzkoušet konkrétní typy terapie, jejichž názvy jsem obratem úspěšně zapomněla, takže to se musím ještě přeptat.
A máme kontaktovat SPC pro vady řeči už teď, abychom si pojistili odklad, protože současný Viktor není dítě, které by za rok mohlo jít do školy.
Víceméně mi to potvrdilo, co jsem si myslela. Je to vlastně pozitivní výsledek, ale taky potvrzení, že jednoduché to mít v životě nebude a my s ním teda taky ne.
Pinot Noir tak to je super zprava, hlavne to zni, ze je dobre ze jste to absolvovali a nebyly to vyhozeny penize!
Pinot Noir přeju hodně trpělivosti a duševní síly při provádění toho človíčka životem. Myslím, že si vedete dobře a odborné poradenství vám to pomůže zvládat ještě lépe. Z povzdalí se taky raduji z Vikiho pokroku.
Pinot Noir To je moc dobrá zpráva! Jaký Viktor je a že to nemáte jednoduché, to víte i bez všech lejster. Tohle je ale hezký závěr (a já jen koukám, o jakém progresu jsi tu v poslední době psala)
. Moc mě zaujala ta pasáž o obracení těch frustrací dovnitř sebe.
Ty tipy na konkrétní terapii i kontakt na SPC ti přijde v té zprávě, je to fakt hodně podrobný.
Přijde mi to celkové hodně užitečný výstup. Hlavně, když budete vědět, co a jak.
Pinot Noir jsou to celkově dobré zprávy ![]()
Snadné to nebude, ale věřím, že to půjde líp a líp. Ten intelekt určitě hodně pomůže a s životem se popasuje dobře![]()
Ten velký pokrok se může opakovat!!
Malenge věř, že včera už jsem říkala, že jim koupím trojpalandu do jejich současné ložnice a v tomhle větším budou jen stoly a skříň, že to snad bude jednodušší
(to jste věděli, že dělají trojpalandu ne s výsuvem, ale normálně jedna postel u země, jedna uprostřed a třetí nahoře?
)
To jsem viděla jen na Téryho chatě ![]()
Aranel jedna kamarádka to má. Prodávají to normálně někde ve scontu nebo kde.
Pinot Noir
, je dobře že víte na čem jste a jak s ním pracovat.
Pinot Noir
Budete to mít vy i on těžký, ale to už víš dávno. :-) Moje nejlepší kamarádka má dítě s netypickým autismem, teď mu bude 16. Je bezvadnej, naštěstí pro ni je kontaktní, to by jí asi nejvíc chybělo. Ale jednoduchý to není, teď tráví poslední rok na základce a pak zřejmě nastane peklo, protože na střední školu se nedostane a z učňáku je kamarádka dost ve stresu, není manuálně zručný, jakože vůbec a navíc strašně naivní, taková čistá duše, ten kolektiv ho sežere....ty jo, nevím proč ti to píšu, asi jako že tohohle se nemusíš bát!!! ![]()
A mě teda v souvislosti se školní debatou jinde napadlo, má tady někdo dítě, které maturovalo v zahraničí? Napadá mě clothilde, ale klidně se hlaste i další. :-) Dělalo dítě i maturitu z češtiny?
Garfie Můj známý má podobné dítě, přesně, má nějaká omezená daná diagnozou, on mi to zjednodušeně říká, že má svůj svět, na sš nemohl, manuálně zručný není, i z toho učnáku měl strach. Navíc on je z takové vzdělané a slušné rodiny, takže měl nejčernější představu, o tom, jak to tam bude...Ale dal ho na obor, kde je málo dětí v tom ročníku (což není žádný problémů) a říkal, že nebyl jediný problém jako ze strany kolektivu nebo něco takového...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.